Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto nevyšlo. Najpodstatnejšie som sa dozvedel vlastne len zo záverečných titulkov. Že v Čechách je premlčacia doba na vraždu 15-30 rokov a že tak nízku hranicu má napríklad aj Rumunsko. Prečo to porovnanie s Rumunskom? Akože podnet na to, že to je zaostalá krajina? Celkovo film je úplne bez akcie a dialógy či večné telefonáty lemuje nepríjemná hutná hudba. Námet filmu dobrý, ale spracovanie strašne nudné a skoro bez deja. Ako tu niekto napísal: možno by to fungovalo lepšie ako rozhlasová hra. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že je mnohem snadnější vymyslet pofidérní historku odehrávající se v reálném čase, než ji pak smysluplně zasadit do rámce času a prostoru po filmařské stránce. Lehce monotónní Karel šíří éterem nejednoznačnost i kruté pravdy (nepodceňujte vliv peněz na rozhodování lidí) a já se raději budu snažit na všechno co nejrychleji zapomenout, abych hlouběji nepřemýšlel nad tím, jak je to podloží nestabilní a piloty z vody.. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná je těch pět hvězd trochu nadsazených, ale nemůžu si pomoct, lepší český film už tady hodně dlouho nebyl. Kadrnka k tomu sice u mě s tím svým posledním filmem měl dost blízko, ale v závěru nedokázal vše správně ukočírovat a místy už to jen zbytečně protahoval, zatímco Promlčeno už na začátku nasadí dost podmanivou atmosféru, která s přibývající stopáží jenom narůstá a ve výsledku z toho vypadne solidně napsaný příběh, který vše načrtnuté úspěšně dotáhne do konce a veškeré náznaky zdařile propojí. Neříkám, že úplně dokonale, ale českých filmů s ujasněnou a propojenou koncepcí je o dost míň jak šafránu a jakmile nějaký vidím, mám z toho pochopitelně radost. Pokud z tohohle roku uvidím lepší český film (v což vůbec nepředpokládám), klidně to tady přehodnotím na čtyři, ale teď vůbec nemám problém dát plný počet. Vadily mi snad jen výkony Barešové a Cibulkové, které za moc nestály, ale jinak tomu snad ani nemám co víc vyčítat. Tohle se Sedláčkovi prostě povedlo a jsem rád, že to v sobě pořád mám, protože totálně chladný Jan Palach mě vyděsil svojí mizernou filmařinou, ale tady mu zase konečně jede všechno solidně, od scénáře po filmařskou stránku. Dokonce mi to sedlo tolik, že jsem i konečně schopný ignorovat, že Sedláček stejný rok ještě něco říkal psem. Jak už jsem psal, není to dokonalé, ale přijde mi to dostatečně povedené a natolik mě to potěšilo, že tomu prozatím ten plný počet opravdu nemám problém dát, aspoň pro teď. Slabých 5* ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro rozhodně osvěžující zjištění, že Češi zkoušejí natočit i něco jiného než hloupou romantickou komedii, ve které se plácá např. Hřebíčková, jako tchýni má Evu Holubovou a zamilovává se do Ondřeje Vetchého, který má kamaráda třeba Hynka Čermáka a ten má zase manželku atd.... Nechci se dotknout těchto herců samozřejmě. Jde mi o to, že jsem si Karla Rodena, jako Radka, který má plán a má co sdělit hrozně moc užil. Film si mě občas povodil, bavilo mě vymýšlet si jaké možné vyústění tohle všechno bude mít. Chválím tvůrce, líbili se mi i herci a hlavně odvaha jít na trošku jinak. 70% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Celkem hezký. Bavila mě každá minuta prvních dvou aktů, třetí akt už trochu kulhá ve vyprávění i vlastní pointě, nicméně precizní Roden to v klidu utáhne, i když nese batoh přes jedno rameno. Za mě osobně vcelku povedená jednohubka na jeden večer, kdy má člověk chuť na ukecanej thriller tažený jedním výborným hercem a jednou holkou, který ale fakt není dvacet. Mno. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • „Zajímavá zápletka se bude divákům určitě líbit a budou z kina odcházet se silným emocionálním zážitkem,“ řekl o filmu Vladimír Kratina. (ČSFD)
  • „Natočili jsme kvalitní film a jsem vděčný všem hercům, že náročné natáčení zvládli. To se nedá ani nařídit, ani zrežírovat, to se musí prostě stát,“ uvedl režisér a scenárista filmu Robert Sedláček. (SONY_)
  • „Musím říct, že ten formát byl pro mě úplně nový, úplně jiný, než jsem doteď hrál. Promlčeno je prostě a jednoduše skvělý film,“ prohlásil Karel Roden. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama