Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (358)

necisty 

všechny recenze uživatele

Silné téma vycházející z legislativy ČR natočeno a zahráno tak nečekaně vypjatě a emotivně, že nemohu jinak než za plný počet. Některé vedlejší role na mě působily trochu amatérské, ale Roden, Bočková i Barešová to zahráli tak perfektně, že jsem jim to žral od první až do poslední minuty, kde to ke všemu vyústilo nečekaně. Na české poměry opravdu velmi kvalitní film. ... LFŠ 2022 MN ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na místní poměry slušné (přesto se to místy neubránilo jisté trapnosti, např. při telefonátu Bareše  s jeho ajťákem), působilo to na mě ale trochu jako pokus o českou verzi thrilleru Feedback, a scenáristicky to na mě bylo překombinované a v jeden moment jsem se v tom už ztratil. Dějově mi to taky přišlo dost nevěrohodné (nedávalo mi například smysl, že by jednou z hlavních motivací Radka bylo dostat z někoho peníze, když jich evidentě měl dost), včetně vykreslení neschopné policie, což je otravné univerzální klišé v 95 % filmů, kde se nějaká policie vyskytuje (vrchol směšnosti přichází 5 minut před koncem, kdy policajt s baterkou prohlíží bílý Volkswagen Passat CC, ačkoli hledá černý Peugeot 3008). Výskyt neherců typu Břínek a Decastelo mě pak jen utvrdil v tom, že do 100 % kvality zde bylo ještě hodně daleko. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nepodceňujte sílu peněz na rozhodování lidí." Nepodceňuju, ale jelikož mám přesně tolik peněz, kolik potřebuju, tak mě žádná nabídka nezajímá. Nicméně můžete zkusit mou pevnou vůli a zkusit mě uplatit pár miliony. Třeba podlehnu a vy vyhrajete. Ale zpět k Radkovi, kterej svou hru naplánoval naprosto geniálně, brilantně ji rozehrál a ještě se při ní choval naprosto pragmaticky. A samozřejmě měl štěstí v tom, že při jeho akci zrovna nefungovaly Murphyho zákony. To je ale náhodička, jestli on je ten geniální ajťák taky nehacknul. Ale to nevadí, protože mě to bavilo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač mi přišlo jednání Rodenovi postavy lehce kostrbaté a překombinované, tak je Promlčeno na české poměry skoro až nevídaný kousek. Přeci jen napínavých, víceméně dobře napsaných a předem neodhadnutelných thrillerů, za který by se nemusel stydět ani Hollywood tu zase tak moc nevzniká.Vlastně tu nevznikají vůbec a už jen za to, patří Sedláčkovi uznání a upřímně doufám, že v tomhle stylu bude pokračovat spíš než se zaprodávat debilitám typu druhého Dědictví.Menší mínus maximálně jen za konec, který po celém tom průběhu víceméně vyšumí do ztracena. On to byl nejspíš úmysl, ale i tak bych jako divák ocenil alespoň lehčí zadostiučinění...80% ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Promlčeno je thrillerem, který chce především upozornit na problematiku související s promlčením trestní odpovědnosti. Film dobře buduje napětí a celou dobu jsem byl zvědavý, jak do sebe vše zapadne, a hlavně jaké bude vyústění. A s tím vlastně souvisí mé dvě největší výtky filmu. Jednak mi přijde, že příběh byl možná až moc překombinovaný a jednak mě moc neuspokojilo finále, které sice nedělá nic špatně, ale zároveň nepůsobí jako pomyslný vrchol. Film zhruba do konce druhé třetiny graduje, ale po velkém zvratu se dá říct, že pomalu došumí až do finále a najednou přijdou titulky. Přesto vzhledem ke stopáži nemá snímek výrazná hluchá místa, líbil se mi střih i fakt, že aktéři se osobně nepotkají a veškerá komunikace probíhá přes telefon. Vlastně kvituji i absenci flashbacků, která dává prostor během vyprávění ukázat reakce aktérů. Herecké výkony jsou fajn, všem vévodí výborný Karel Roden, velmi dobře zahráli i Igor Bareš a Barbora Bočková. Naopak policisté či matka s dcerou mě moc nepřesvědčili. Ačkoliv jsem rád, že zase jednou vznikl český film, který není romantickou komedií, tak tady tomu prostě něco chybělo. 6/10 ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • „Musím říct, že ten formát byl pro mě úplně nový, úplně jiný, než jsem doteď hrál. Promlčeno je prostě a jednoduše skvělý film,“ prohlásil Karel Roden. (Zdroj: ČSFD)
  • Karel Roden řekne během filmu 2 595 slov. (Zdroj: ČSFD)
  • „Zajímavá zápletka se bude divákům určitě líbit a budou z kina odcházet se silným emocionálním zážitkem,“ řekl o filmu Vladimír Kratina. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno