Robert SedláčekScénář:
Robert SedláčekKamera:
Jan ŠusterHrají:
Karel Roden, Barbora Bočková, Igor Bareš, Denisa Barešová, Vilma Cibulková, Justin Svoboda, Vladimír Kratina, Karel Jirák, Pavel Lagner, Arnošt Proschek (více)Obsahy(1)
Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)
Tak tento snímek se mi vůbec nelíbil. Karel Roden mi přišel do této role jako nešťasná volba a nebál bych se tento výkon označit za jeho vůbec nejhorší. Samotné úvodní tajemno diváka hodně navnadí, ale následné rozplétání sítí nepřichází s ničím zvlášť šokujícím či zajímavým. Pochvalu si zaslouží snad pouze jistá orginalita scénáře. Bohužel jsem nedokázal naskočit na tento vlak a do příběhu se jakkoli ponořit. Hodně slabé a dost mi uniká, co se na tomto filmu tolika divákům líbí. Paradoxně napětí funguje jen do doby, než se začne něco vysvětlovat. V ten moment film zemřel. [25 %] ()
Sedláček svou obsesi prohnilou justicí a neschopnou policií tentokrát přetavil ve výrazný morální apel. Příběh z velké části těžící z rozhlasového vysílání navíc dělá skvělou reklamu Radiožurnálu, který najednou nevypadá jako místo pro mlácení prázdné slámy. Bočková si hlasitě řekla o větší prostor. ()
Přesně jak píše verbal, zatím nejlepší Sedláčkovy filmy byly ty, k nimž si sám psal scénář. A tenhle snímek už se hodně dotahuje na Rodinu, kterýžto film je od něj nejlepší. I když bychom se mohli ptát, kdo je Mirek Veselý, který původně napsal námět a roztočil film (a není ani na CSFD)… Angažované téma Promlčena, jeho nesmlouvavý tvar jedné noci a vynikající herecké výkony (dlouho jsem Rodena v ničem tak dobrém neviděl, Bočková je -i v 1. oddělení- extra talent), z něj dělají snímek toho typu, kterých u nás bohužel zatím vzniká málo. 90%. ()
Zajímavý nápad v nenaplněném provedení. Potenciál napínavého krimi se trapně rozplynul v žánrovce podprůměrné televizní úrovně. Barešová i přes malý prostor výborná, Bareš jako vždy nepřesvědčivý, Roden alespoň charizmatický. Plusové body za můj oblíbený Prosek. Okolí parkoviště je ale nerealisticky liduprázdné. ()
Ze Sedláčka jsem měl delší dobu srandu a vnímal ho negativně, ale poslední dobou mám pocit, že prostě neselže daleko pravděpodobněji, než známější jména s puncem geniality. A kdyby se točil projekt na kterém mi záleží, tak asi chci aby to dělal Sedláček než aby to podělal někdo se jménem a Lvy. Zajímavý a zábavný film přes svou řemeslnost. Myslím, že je Sedláček lepší režisér než scénárista, ale tomuhle by víc prospěla komornost a nápaditost. Některé věci tam byly přímo na dělohu. Otázka je, za co může Sedláček a producenti, kteří si tam prý prosadili závěrečnou doslovnost a vysvětlení přes jeho vůli. Kdyby to natočili jako Locke s Tomem Hardym, tak by to bylo geniální a nemuselo by se měnit ani moc a Roden by to bez problémů utáhnul. Takhle "jenom" 7/10 ale po dlouhé době spokojenost s českým projektem a taková že jsem se nestyděl. :) ()
- Barbora Bočková coby ambiciózní rozhlasová moderátorka, která právě vysílá nejsilnější kauzu své kariéry, natáčela většinu času v prostorách Českého rozhlasu na pražských Vinohradech. Ve studiu sídlí stanice Radio Prague International, která vysílá zprávy do zahraničí. (Zdroj: ČSFD)
- Když Radek (Karel Roden) mluví v přímém přenosu do rozhlasu z auta, parkuje v Praze 9 na Proseku. Za ním jsou 3 budovy Prosek Point. Jedna z nich je sídlem policistů v seriálu Specialisté (od r. 2017). (MichalStxt)
- „Zajímavá zápletka se bude divákům určitě líbit a budou z kina odcházet se silným emocionálním zážitkem,“ řekl o filmu Vladimír Kratina. (ČSFD)