Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (711)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít jsem viděl už hodně, hodně dávno předtím. Dokonce jsem ho viděl i s českým dabingem a právě český dabing byl to, co mě na filmu zaujalo nejvíc. Tu šílenou fúrii Annie totiž nadabovala Gábina Osvaldová, takže to ve výsledku vyznělo, že celý ten film tomu spisovateli chce jen udělat dobře, uvařit čaj, dát nohy do tepla a celkově mu zpříjemnit pobyt v přírodě, než mu dát kudlu pod krk s tím, že jeho nový román bude přesně podle její představy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jednoduše po všech stránkách povedený, ale zároveň v žádném aspektu vyloženě excelentní thriller. Jistě, Kathy Bates excelentní byla, ale jinak snímek v žádném momentě vyloženě nevyráží dech. Rob Reiner zdařile buduje stísněnou atmosféru kámen po kameni, nechá v postavě Annie rezonovat obětavost, smysl pro péči, obdiv, ale také vztek, hysterii, manipulativnost a samozřejmě i nefalšovanou šílenost. Trošku škoda, že koncept tyranizování rukojmí v domácnosti je hojně využíván béčkovými horrory, takže Misery dnes už nepůsobí příliš originálně. 7/10 ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Som váš fanúšik číslo jedna." Spolu so Scorseseho Mysom hrôzy a Demmeho  Mlčaním jahniat jeden z najstrhujúcejších amerických psychologických terorov 90. rokov. Napínavá atmosféra je miestami taká dokonalá, až je nepríjemná. Komorný príbeh je plný neodhadnuteľnej oscarovej Kathy Bates a až príliš nenápadnej zasneženej horskej chalúpky, za ktorej múrmi sa odohrávajú šialené veci. Výborné herecké obsadenie (ďalej napr. skvelý Richard Farnsworth ako šerif), výborné dialógy, výborný scenár, výborné postavy, výborné scény. Vydarená knižná predloha Stephena Kinga (vyšla ako "Mizéria" aj v slovenčine) je EŠTE drsnejšia a „neznesiteľnejšia“ (Sheldonove nohy to v nej schytajú oveľa brutálnejšie a Annie naštartuje kosačku). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hrůza, za kterou by se ani takový Hitchcock určitě nestyděl. Kathy Bates pro mě byla naprostým ztělesněním mých nočních můr, naprostá psychopatka vypadající na první pohled neškodně a oproti ní James Caan neschopný pohybu, ale s vědomím komu se to dostal do rukou. Celé je to skvěle natočené a chvílema jsem fakt nedutal a při pár lekačkách jsem se málem posral strachy. Výborný film, na který se ale jen tak zase nepodívám. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je špičkový komorní psychologický thriller a jak už to tak bývá, nabízí mnohem intenzivnější zážitek, ale jinak není její filmové adaptaci co vytknout. Až na pár detailů je knize věrná a v lecčems ji i vylepšuje. Např. přidaná linie se starým policistou pátrajícím po spisovatelovi přidává napětí a ve slavné scéně s kladivem je mnohem mírnější než kniha, a paradoxně je působivější. A Kathy Bates je naprosto dokonalá a úžasná Annie Wilkesová. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (53)

  • Kathy Bates (Annie Wilkes) byla zklamaná z vystřižení scény, ve které zabije mladého policejního důstojníka sekačkou na trávu. (Javert)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 1990 ve Westwoodu v Los Angeles v Kalifornii. (Varan)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama