Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neuvěřitelně moralizující film, kde se bílý kandidát chová s prominutím jako čůrák. Na druhou stranu celkem vtipná komedie, která se nebojí jít do absurdností (ochranka!). Koukat na film po zvolení Obamy už není nejaktuálnější, ale úřad prezidenta Mayse Gilliama by taky nebyl k zahození. ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je tohle zázračný film, ale v rámci žánru je to silný nadprůměr. Když si člověk vzpomene na všechny ty rádoby zábavné prcičky a jiné sračky (pardon, jiný výraz fakt nemůžu najít...), tak si opravdu nezaslouží takové hodnocení jaké tu má. Pro mě je třeba brilantním vtipem to, jak mu jeden chlápek vnucuje svou demonahrávku se slovy "Dejte to někomu, komukoliv". To je přece perfektní... ------ Plus: odlehčená atmosféra, jedinečné vtípky a opravdu docela hlubokomyslý závěrečný proslov -- Mínus: příliš odlehčená atmosféra, příliš jedinečné vtípky, příliš hlubokomyslný závěrečný proslov :D ------ Recept: 60% humor á la prezidentství a kampaň, 40% Chris Rock ------ Hodnocení: 75% ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je nefalšovaný úlet se záměrem pobavit, což se párkrát podařilo, jinak je to ale spíše trapné a ani stokrát obehrané klišé rasově motivovaného popichování mezi dvěma tábory černochů a bělochů tady nedostává jiný rozměr, než na který jsme zvyklí. Nečekal jsem žádnou intelektuální zábavu a taky jsem ji nedostal. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou černošskou komedii, ovšem už od prvních minut jsem zjistil, že to bude možná trochu jiný kousek. Také byl, ale později zase trochu upadl na zem, od které se rázem odrazil do vysoké výšky, ve které se chvíli držel, za chvíli však spadl těsně nad zem, kde se držel až do konce filmu. Tím mě film docela zklamal, ale zároveň mě i potěšil, že se nejednalo o kupu nesmyslných patlanin, které se rády objevují ve filmech. Zkrátka co si budeme vyprávět, Chris Rock je stvořený pro komedie.45% ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Chris Rock nedostal zas tolik prostoru kolik by měl. Je to hodně poznat. Stejně jako filmový Mays Gilliam byl patrně i Chris omezen jinými, v tomto případě asi producenty. Chrisův typický humor tak vyplyne na povrch jen v omezeném množství a jen párkrát. Jinak je to úplně pohodová komedie, která je dobrá na shlédnutí po náročném dni. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)
  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)

Reklama

Reklama