Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (429)

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherná záležitost pro celou rodinu, která šikovně prokládá klasickou pohádkovou naivitu vtipnými scénkami a dialogy. Chvílemi nemá daleko k absurdnímu humoru Monty Pythonů, samozřejmě upravenému pro děti. Cary Elwes (ano, to prkno z prvního Saw) je skvělý, a vlastně i všichni ostatní. Škoda jen, že k závěru už filmu docházel dech, protože bych se nebránil ani nejvyššímu hodnocení. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

V případě Nevěsty se nemohu vyhnout korelaci s bezchybnou Goldmanovou knihou, oproti které působí snímek drobně chudobně (nejde však o nikterak markantní problém). Kromě jednoznačné prohry s předlohou, řadím mezi vyloženě protivná pasiva Knopflerovu elektronickou (cosi) hudbu, která řeže do uší jako stará rezavá pila a nedá se tudíž poslouchat bez rizika dlouhodobého poškození vědomí. Po čem jsem ale žehral nejvíce je neskutečně vtipné zakončení knihy, které vyvrací zažitý mýtus o stoprocentně dobrých koncích. Život ale není vždycky fér, že? Škoda, ale i přesto se jedná o královskou podívanou, která vás zaručeně pobaví. Bodíky navíc za neskutečně sympatické obsazení!:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená záležitosť. Rozprávkovosť má ten správny náboj, výprava ten správny nádych a herci sú správne rozprávkovo vybraní a fantasy-postavy úplne ohromujúce. Až na tie fúziky Caryho Elwisa. Vyzeral ako debilko. Za pointou nehľadajte však nič nové, je to príbeh lásky a pomsty, ale správne natočený. Možno klasika. 85%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Americká pohádka... docela kuriózní záležitost sama o sobě. Tak či tak si dokážu představit, že kdybych viděl Princeznu patnáct let zpátky, byl by to film mého dětství... Takhle se sice ohlédnu, smeknu klobouk před velice svěžím humorem, který prosvítá jinak nijak zvlášť fantastickým (v obou smyslech slova) příběhem a propůjčuje mu punc výjimečnosti, krásnou Robin a charismatickými pány Elwesem a Patinkinem, ale nemůžu než nepřipomenout, že novější, žánrově podobné filmy (Stardust, Big Fish) si mé srdce získali víc. 60% ()

Galerie (75)

Zajímavosti (31)

  • Většina filmu se odehrává v Anglii. Historie hradu užitého ve filmu sahá až do roku 1065. (Kulmon)
  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Westley (Cary Elwes) prozradí, že léta získával imunitu vůči jedu zvanému iokaine. Z historie se ví, že stejnou metodu měl praktikovat vládce Mithridatés VI. Pontský, který se obával otrav, a tak příjmal malé množství jedu v rostoucích dávkách. (Nick321)

Reklama

Reklama