Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Film vypadá opravdu strašně 'osmdesátkově' - když jsem ho sledoval, nevěřil bych, že je z roku 2002. Bohužel to příliš nelze považovat za plus, jelikož je zde spousta momentů, které působí vyloženě komediálně a vybízejí k smíchu. Hádal bych, že to asi nebylo v úmyslu (a nebo mi to k tomu prostě nesedí). Přesto se dá říct, že jsem se pobavil celkem dobře, závěrečná desetiminutovka výsledný dojem přece jen napravuje, ale srovnat tohle dílo třeba s Henrym, tak to je úplně jiná liga... ()

RomanHyde 

všechny recenze uživatele

Ted Bundy byl slizoun, chlívák, dobytek a navíc k tomu ještě masový vrah, kterému padlo za oběť 19-35 žen (dodnes se přesné číslo neví). Takový člověk si nezaslouží aby o něm byl natočen skvělý film a tvůrci (ikdyž patrně měli větší ambice) to splnili. Snímek je postaven na jednom průměrném televizním herci, který zde dostal svou životní roli, a zvěrstvu které Ted Bundy napáchal. Film se nesnaží šokovat, protože je bezzubý a maximálně by se poslintal , pouze se drží doposud objasněných fakt. Neměl jsem vůbec chuť snímek dokoukat, jen mne zajímalo jak to s Bundym dopadlo a taky to , zda-li druhá část filmu bude stejně slabá jako ta první. Ve finále jsem se utvrdil v tom že ano. Za zmínku stojí určitě scéna v klubu nebo diskotéce, kde Bundy vyhlíží svou další oběť a v roce 1974 se tam hraje docela solidní současné techno :) (což jako člověk z branže dokáži náležitě ohodnotit). Sečteno a podtrženo, po těchto 99 minutách jsem byl obohacen o "odkaz" Teda Bundyho a taky jsem se dozvěděl o důležitosti a praktičnosto vaty vpravené do konečníků odsouzencům na smrt elektrickým křeslem. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Další názvy tohoto filmu jsou Bundy a The Ted Bundy Story. (Chatterer)
  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)
  • Auto, které po celou dobu ve filmu řídí Ted Bundy (Michael Reilly Burke), je Volkswagen Brouk z roku 1968. Toto vozidlo opravdu používal i ve skutečnosti, pouze s drobným rozdílem. Filmový Brouk je křiklavě žlutý, zatímco jeho originál je spíš světle šedý. K vidění je v National Museum of Crime & Punishment (NMCP) ve Washingtonu. (Moena)

Reklama

Reklama