Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je výborný, všestranný a divácky obľúbený herec. Jeho meno je prestižnou obchodnou značkou. V zlých filmoch nehrá. Niekedy sa síce objaví aj v nie zrovna originálnych projektoch, čo majú prehnane vysoké ambície. Presne taký je akčný thriller "Rukojemník". Policajný vyjednávač Jeff Talley sa po zbabranej akcii, pri ktorej zomrú traja ľudia, rozhodne opustiť Los Angeles. Odchádza s rodinou do malého mestečka Bristo Camino, kde je veliteľom miestnej polície. Všekto sa však znova rozbehne, keď traja mladiství kriminálnici prepadnú dom mafiánskeho účtovníka Waltera Smitha. Len vďaka bohatej produkcii, ktorá dokázala zaplatiť Bruce Willisa to mierne prevyšuje priemer. *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetko je zdanlivo na svojom mieste, atraktívna zápletka, luxusný barák, ten "správnej polda" a nejaké tie kufre peňazí s tajomstvom. Takže sa tešíte na solídnu zábavu. Ako keď prídete na moderný štadión na zápas svojho klubu. Lenže tréner naordinuje akúsi novú, špeciálnu taktiku, ktorá nie je vyložene zlá, lenže tvári sa akosi umelecky a funguje iba miestami. Zopár krát síce družstvo pekne skóruje, lenže bohužiaľ to nestačí. Výsledkom je tak viac menej prehra. Ja by som nesúhlasil s tým, že Rukojemník je neoriginálny tuctový priemer, on je skôr nezvládnutý veľmi zvláštny triler, ktorý chcel zabojovať s konkurenciou svojou formou a svojim spôsobom aj štýlom rozprávania. Aspoň vidno, že tento typ komercie vyžaduje klasické rozprávačské štruktúry, kde vždy vieme, čo sa deje a preto sme v napätí. To sa tu často vytráca. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý, dobrý thriller s Brucom Willisom v hlavnej úlohe. Film má slušné tempo a skvelé dramatické scény, celkovo som sa slušne bavil. Koniec s vystrieľaním mafie nezabudnuteľný. Čo povedať viac? Bola to sympatická, dobre zahraná a pohodovo naladená snímka so štandardne dobrým Willisom a nádychom Smrtonosnej pasce. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rukojemník je zvláštny film, ktorý originálne kombinuje akčný triler so straumatizovaným policajtom (výborný Bruce Willis) s pôsobivou drámou o rukojemníkoch (a k tomu mafiánskou zápletka). Výsledkom je svieži, pôsobivý, akčný i nečakane mrazivý psychologický triler plný prekvapení, snímka zmáčaná krvou, potom, slzami, zúfalstvom a hnevom. Také Výkupné s Úkrytom. Nečakane vierohodné city! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ti padouši se prostě nepoučí, že existují lidé, které je maximálně vhodné nesrat! Bruce Willis hraje první ligu za tyto netýkavky, co libovolné násilí vůči sobě či zpřízněné skupině obyvatel, trestají s kupou drsňáckých hlášek na sarkasmem pokřivených rtech a s nekompromisní tvrdostí navrch (jakkoliv přitom někdy mají zprdele kliku). Ať už jde o teroristy, gangstery nebo rozmazlené až psychopatické fakany, měli by si konečně zapsat za své v dětství málo vytahané slechy: nevyplácí se krkat Brůse! Našlápnuto měli "Rukojmí" o něco lépe, pisálci scénáře se bohužel drželi konvencí jak "potřební" sociálních dávek, přesto se mi film trefil do správné nálady a tak jsem si až na několik slabších momentů sledování docela dobře užila. 71% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu od Roberta Craise. (Terva)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama