Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 1
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (11)

Outsider (2020) 

Naprostý luxus. Seriál začínající jako běžná detektivka, byť s drsným případem, kdy se najde zohavené tělo dítěte a začne vyšetřování. Stopy vedou k pachateli, jenže časem se ukáže, že vše je úplně jinak, než jak to vypadá, a ještě hůř, protože někde číhá mnohem větší nebezpečí. Tím seriál postupem casu začne nabírat mysteriózní prvky a atmosféra začne houstnout a to dost bravurně. Herecky se taky jedná o naprostý top a co se týče hudby, tak ta jen podkresluje tíživou a temnou atmosféru. První polovina je naprosto neskutečná, druhá sice poleví, ale pořád se jedná o skvělou podívanou. Ke konci se pak začne vytrácet to tíživé mysterično, seriál se trochu změní a konec i když je nejslabší, tak je stále kvalitní. Musím hodnotit plným počtem, protože většina seriálu je skvělá a za mě se jedná o jeden z nejlepších temných krimi seriálů. ()

Fish in a Barrel (2020) (E01) 

Wow, slušná atmosféra, zajímavé důkazy, parádní Jason Bateman. Tohle vypadá na solidní žánrovku a dobrej mindblowing. Jedna postava na dvou místech zároveň je slušný prostor k zamyšlení a pokud nám seriál bude servirovat temnou, mysteriózní až paranormální tematiku, budu maximálně spokojen. ()

Roanoke (2020) (E02) 

Začátek epizody je slušná jízda a zbytek je pak v duchu opravdu hodně zvláštního vyšetřování, kdy se atmosféra vybarvuje do mysteriózních výšin. Důkazy jsou naprostou záhadou a tajemná postava k tomu dodává ještě větší šmrnc. Každopádně první dva díly jsou slušným nášupem a cele to je bravurně rozjeté. ()

Dark Uncle (2020) (E03) 

Třetí nebyl o nic horší. Mysterozita tu překypuje do extrémů, atmosféra je temná jak světlo v prdeli, děj je čím dál zajímavější a ta hudba, tak ta je správně strašidelná. Vyšetřování v plném proudu, ale ta záhadnost me na tom právě baví.Přesně tak má vypadat dobrý seriál, když vás to na konci nutí pouštět další díl, protože chcete vědět, co se bude dít dál. ()

Que Viene el Coco (2020) (E04) 

První půlka epizody byla taková vlažná, druhá půlka byla skvělá, ale ten konec, tak ten byl vynikající. Nové stopy změnily charakter, my víme od začátku, že někde něco litá ve vzduchu, ale teď už víme, jakým směrem se seriál bude ubírat a první otázky seriál začíná zodpovídat. Atmosféra v tomto díle byla neskutečná. ()

Tear-Drinker (2020) (E05) 

Prvni 4* v hodnocení, protože byla tato epizoda pomalejší a utahanější, ale pořád se jedná o parádní dění. El cuco se čím dál tím více dostává do podvědomí lidí, podobné případy přibývají a souvislosti se spojují. Atmosféra stále skvělá, ale oproti předchozí epizodě mírný pokles. ()

The One About the Yiddish Vampire (2020) (E06) 

Tak to je opět drtivá epizoda co se vývoje a atmosféry týče. El kuko vyplave na povrch, jenže nikdo mediální vyšetřovatelce nevěří jen detektiv puchýř. Vyšetřování pokračuje ve velice mysteriózním stylu a jen čekám, až ostatní uvěří. Už dávno máme zodpovězené základní otázky. Víme že Jason Bateman byl nevinný a víme proč byla jedna postava na dvou místech zároveň. Teď už zbývá odpovědět co/kdo a proč. ()

In the Pines, In the Pines (2020) (E07) 

Srovnání myšlenek a pochopení nepochopitelného. Stále skvělá epizoda, která připravuje půdu pro finále. ()

Foxhead (2020) (E08) 

I když se v tomhle díle dostáváme téměř k vrcholu, tak atmosféra se moc nepovedla. Konec byl spíše úsměvný v rámci komedie, vytratila se hudba, která dominovala. Prostě špatný tah. Konečně Ralph uvěří, konečně vidíme El kuka, konečně máme jistotu teorie, ale v tomhle podání to bylo jak v parodii. Škoda. Příběhově super, atmosféra horší, ale stále to je na solidní 4* ()

Tigers and Bears (2020) (E09) 

Seriál se hodně změnil, ale finále kde dojde na střet a akci je zase super zpestření. Tudíž mysteriózní až lehce horový nadech a kriminální prvky se promění poslední dva díly na lov démona. Jen škoda, že až ho chytnou, tak to bude jakoby Claude, hodně by potěšila nějaká původní podoba a více informací. ()

Must/Can't (2020) (E10) 

Konec byl dobrý, jen škoda že se ze seriálu vytratila ta skvělá temná atmosféra. Střelnice na začátku byla zpestřením, průchod temnou jeskyní taky, a došlo i na setkání s El Cocem. Ten vypadal jako Claude, takže nic extra, pak jedna rána na 3 metry z brokády a byl vyřízený. Nic nového jsme se nedozvěděli, proběhla určitá konverzace pak kamenem na hlavu a tým se vrací domů. Hlubší otázky jsme se nedozvěděli, je to škoda. Záchranou byla paranormální transformace obličeje, alespoň jeden náznak nadpřirozena. Ale jinak skvělá a dost podceňovaná epizoda. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama