Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Ronkar k tomuto seriálu (7)

Fish in a Barrel (2020) (E01) 

Lepší začátek jsem si snad ani nedokázal představit. Adpatace Kinga to mají hodně těžké a až příliš často je pokazí buď scénář nebo nefunkční atmosféra. Tady? Tady je to naprostá pecka! Tohle jede na sto 100% od prvních vteřin. Řemeslná špica, temná mrazivá atmosféra, skvělý herci a hodně fajn rozehraná zaplétka. Zvolená hudba skvělá. Kontrast mezi vyšetřujícími poldy, rodinou "vraha" i tou, která přišla o někoho blízkého jede přesně v duchu Kinga, který si rád pohrává s různými úhly pohledu více charakterů. Mysterózní prvky také už vystrkují růžky, aniž by kazily dojem. Našlápnutí na jeden z nejlepších seriálů roku a to je leden! Hlavně ať tahle kvalita vydrží co nejdýl! ()

Dark Uncle (2020) (E03) 

Už jsem si říkal, že to snad ani není King :D Ale jak se začíná kolem motat nějaký ten sensibil nebo jinak mimosmyslově nadaný človík, je už jasný kde jsem :) ()

Que Viene el Coco (2020) (E04) 

Mám malou výtku a to skutečnost, že je pachatel předvídatelný (respektive je jasný, že to dělá nějakej "démon" podobných schopností). Ale celé je to zabalené do tak náramně skvělého kabátku a perfektními herci, že větších výtek nemám. Btw, lidi co jsou za zvuky a celkově hudbou by zasloužli oskara. Soundtrack zvedá celkový zážitek o celou úroveň výš. ()

Tear-Drinker (2020) (E05) 

Stále vyborne. Jen se toho moc nestane, respektive postavy pomalu odhaluji, co už divák dávno ví - tedy že bubák není jen měnič ale dokáže i některé lidi ovládat skrze bolest. A že se vyhýbá konfrontaci a zastrašuje. Očekávám v dalším díle prostřední twist a doufám, že bude stát za to. Teď to chce zase nakopnout, rozhodně ne zpomalovat. Nicméně to souhlasí se stylem Kinga, který si také dává načas. Buduje atmosféru, pomalu odhajule nitra hrdinů a konstantně utahuje šrouby napětí, aby pak praštil čtenáře mezi oči brutální katarzí. Tak uvidíme. ()

The One About the Yiddish Vampire (2020) (E06) 

Spíš průměrné a celé to zvedá jen perfetkně atmosférické finále s cliffhangerem jak prase! ()

In the Pines, In the Pines (2020) (E07) 

Doufal jsem, že se to nestane, ale bohužel... víc jak 3 hvězdy dát nemůžu. Předně, budované napětí z předchozí episody není zajímavě zůročeno a celé to začíná působit natahovaně. Kdybych měl zhodnotit, co se za tu hodinu stalo, bylo toho trestuhodně málo. Řemeslná kvalita a herci nestačí, když není pořádně co hrát. Obávám se, že pokud poslední díly nepřinesou výrazné zlepšení, The Outsider jako celek klesne. Mám dojem, že to nemělo být 10-dílné. Osm episod by stačilo. ()

Must/Can't (2020) (E10) 

Tak jsme se dostali na konec. Klimax děje před jeskyní a v ní je dobrý. Ačkoli se z té situace dalo vytěžit mnohem víc. Ale skončí poměrně rychle a pak už jen dojíždí nastavené. Skončilo to tak, jak jsem předpokládal. Žádné velké překvapení, nebo odhalení se nekoná. Snad jsem jen čekal, že monstrum se kromě vykecávání pokusí i bránit. A 50/50 jsem čekal že Ralph zařve kvůli Holly. Myslím, že konec naštve dost lidí. Mě ne, ale dojmu, že celý seriál měl být nahuštěn do méně episod (např. 6), jsem se nezbavil. Start příběhu je velmi silný, pak klesne do průměru a už se z něj nezvedne. Mnoho vaty a výplně bez důvodu. Atmosféra je ale boží, stejně jako práce s charaktery. Herci ok. Celkově lehčí nadprůměr, ale jen kvůli řemeslné stránce. PS: Berlička v závěru pro možnost další série s Holly mi přišla zbytečná. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama