Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Minisérie Třetí den od tvůrců Dennise Kellyho a Felixe Barretta je rozdělena do dvou částí nazvaných Léto a Zima. V části Léto, sestávající z prvních tří epizod, ztvárňuje Jude Law (Nový Papež z produkce HBO) muže jménem Sam, který je přitahován k tajemnému ostrovu u britského pobřeží, kde narazí na skupinu ostrovanů odhodlaných za každou cenu zachovat své tradice. V Zimě, odehrávající se v průběhu dalších tří dílů, hraje Naomie Harrisová (Moonlight) neústupnou ženu Helen, která přichází na ostrov hledat odpovědi. Tím však rozpoutá hašteřivou bitvu, která má rozhodnout o jeho osudu. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (41)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ta magořina, kterou ne vždy najdete, ale která vás totálně skolí pokud jste ten typ na tyhle žánry. Zčistajasna nám z Británie přichází něco jako drama, mysteriózní thriller, totální psycho a já nevím, co ještě všechno. Už z tohoto popisu je jasné, že se toto strašné spoustě lidí nebude líbit. Už i z principu, že tam spousta věcí není moc logických, dovysvětlených a stále v otaznících. To jsem schopný respektovat, protože to štve i mě. Nic to nemění na tom, že v kombinaci absolutně poutavé kamery, atmosféry a především geniálně odříznutého světa, který je zakrytý něčím zvláštním i s tajemstvím, je toto prostě terno. Takovýchto mysteriózních počinů už tolik nevychází a pro mnoho lidí jde o štěstí, ale já jsem rád, že někdo má tu chuť trochu zariskovat a zaexperimentovat. Objektivně nemohu mluvit o seriálu roku a nebo obecně o něčem absolutně výjimečném, ale pořád jde pro mě o jeden z nejlepších počinů roku, který strká do kapsy i ty "díla" s 90 procenty na vrcholu hodnocení letošního roku, které spíše vypadají jako z chráněné dílny. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Ježišimarja. Řemeslně sice na špici, ale scénáristicky zase totální mindfuck bez jakékoliv snahy poskytnout divákovi smysluplný a plynulý seriálový zážitek, The Third Day mě donutil vzpomenout si na taktéž nevalného Outsidera, jehož jsem sledovala po deset dílů už jen ze setrvačnosti a nedostala ani nijak hodnotné finále za odměnu. To platí i v tomto případě. Vlastně asi tak dva díly ze šesti pro mě byli něčím zajímavé, které třeba i pomohly rozvinout děj. Já totiž nesnáším seriály o ničem. Tady toho ničeho na mě bylo až moc. Věřím, že jako dvoudílná nebo třídílná minisérie by prokázala světu laskavost a neobírala ho o čas. Abych na to jen neplivala, neříkám, že bylo všechno špatně. Bylo zajímavé sledovat záhadné obyvatele ostrova a někdy to těmi veškerými otazníky působilo fakt temně a napínavě. Mně jen vadí, že je ten námět podáván tímhle uspávacím, zdlouhavým způsobem. HBO seriály mě zatím spíš zklamávají. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

První polovina výborná, Jude podává svůj precizní klasický výkon a celé to působí tajemně, mysteriózně a velmi hutně s tím, že čekáte nějakou drsnou pobuřující pointu. Druhá polovina je jeden velký odpad, navýsost nezodpovědnéá matka, který je u prdele, kde má své děti na ostrově plném psychopatů, v hlavní roli je naprosto nepřesvědčivá, dcera která si nechá během hodiny vymejt mozek cizím člověkem jen aby následně zase otočila a nastalé k posrání se opakující, že Osea je srdcem světa a pokud Osea trpí, logicky trpí celý svět. Navíc divný konec. Ne, tohle byla fakt blbost. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi Lovecrafta tohle je pro Vás. Ve filmu dlouho neviděné židovské právo (Jude Law) přijíždí na (polo)ostrov, na který vede jediná cesta, která je sjízdná pouze když zrovna není příliv. Všichni jsou divní, Jude Law je divnej, ostrov divnej, seriál je to divnej. Ale celkem „fajn divnej“. Ten ostrov mimochodem opravdu existuje. Uprostřed cesty na něj je budka určená k tomu, abyste si tam vlezli a pozorovali jak se potápí vaše auto pokud vás zastihnou uprostřed přejezdu vlny. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie jednotlivých častí samostatne - v červených farbách. Seriál ako celok - v modrých. Ako by povedal svetoznámy hovorca policajného zboru z doby dávno minulej: “Hm, to mi nevychádza”. Pochopím selektívne hodnotenie v prípade sérii v seriáli. Nepochopím samostatné hodnotenie epizód v sérii, ktoré nemajú odlišnú story a dejový zámer. Toľko na úvod z rubriky logického myslenia. "The Third Day" je solídny variant na minuloročný "Midsommar", ktorý by sa dal rozdeliť na dve polovice. Keby mám hodnotiť po prvých troch epizódach, bolo by moje hodnotenie nadpriemerné. Ono sa doslova pýtalo, aby bol tento projekt seknutý po polovičke. Má to grády, je to dostatočne podivné, mystické i záhadné zároveň. Lenže tvorcovia tohto seriálu viditeľne dospeli k záveru, že treba "story" dorozprávať. Áno, posledné tri epizódy kompletne uzavrú tento príbeh, no až na poslednú časť, to už nemá to čaro, vytráca sa tempo, čo dosť zamrzí, lebo tento projekt mal z pohľadu nádychu podivna, obrovský potenciál. Každopádne, odporúčam každému, kto si dostatočne "zatancoval" počas minuloročného "Slnovratu". Za pozornosť tento seriál stojí .. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (2)

  • Seriál se převážně natáčel na anglickém ostrově Osea v Essexu. (Kuzmik)
  • 2. října proběhl 12hodinový live-stream na FB stránce HBO nazvaný „Autumn“. Částečně vyplňuje příběh stanoucí se po 3. a před 4. epizodou. Zobrazuje probíhající hudební festival „Esus and the sea“ na ostrově. V této události si zahrála slavná britská zpěvačka Florence Welch, která ztvárnila postavu Veronicy. (Kuzmik)

Reklama

Reklama