Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo ve dvacátých letech minulého století. V malé vísce začnou dva bratři vyrábět sportovní boty, které dosáhnou mezinárodního ohlasu. Ale Adi a Rudi Dasslerovi, z nichž jeden je introvertní inovátor, řemeslník a sportovec a druhý vizionářský obchodní génius a impulsivní sukničkář, se začnou ve svých představách stále významněji rozcházet. S nástupem nacistického režimu přerostou jejich dlouhodobé rozdíly v hlubokou nedůvěru, která nakonec vede k vytvoření dvou budoucích nadnárodních společností ADIDAS a PUMA. Jejich legendární rivalita je natolik neústupná, že je přenesena i na další generaci a provází Adiho a Rudiho až do konce jejich životů. (HBO Europe)

(více)

Recenze (33)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběh bratrů Dasslerových je hodně zajímavý a Němci ho v tomto dvoudílném televizním filmu ztvárnili hodně věrně. Především po historické stránce. Horší už to bylo s prvním dílem, který se ze začátku docela dost táhnul a i když se snažil vytvořit dostatečně přesnou podobu obou bratrů, kde jeden není lepší, jak druhý, tak s příchodem Nácků naběhly solidní filmařské grády. Ty se následně projevily hlavně ve druhém díle, na který si stojí za to počkat. Nechybí v něm zvraty, napětí a parádní historická atmosféra. A také Vás překvapí pár českých herců s českým pozadím. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Čím víc proužků, tím víc Adidas“. Jo děti, i tohle, stejně jako dinosauři, Hanibal, Velká říjnová revoluce nebo rodina Štikova, patří k historii našeho bytí a hádám, že není lepší formy jak jí přiblížit konzumentovy, než formou pohyblivých obrázků. A z tohoto důvodu beru story bratrů Dasslerových prioritně jako veskrze dokumentární počin znázorňující fakta, ke kterým by si řadový divák jen těžko hledal cestu. A že tyto historická fakta jsou podávána atraktivním způsobem filmového příběhu, je už jenom dalším proužkem navíc na Adidasové tretře :D ()

Reklama

Armin82 

všechny recenze uživatele

Již několikrát jsem se během života přesvědčil, že TV produkce s neznámejma xichtama a hereckou bídou, která válí maximálně v trapných seriálech své země, dokáže docela pěkně překvapit. A to nemusím listovat ani moc daleko viz. Houdini. (ale samozřejmě,že Adrien Brody není žádnej seriálový looser). Bitva o tenisky není vyjímkou. Pro životopisné filmy mám slabost a když se ještě k tomu jedná o něco, co mne provází defakto celej život, tak o to víc mne to zajímá. Kvalitu herců jsem již zmínil. Chvílema je vidět, že jsou to opravdu jen amatéři, ale jinak to zvládli vcelku slušně. Každopádně tady jde hlavně o příběh. Ten je moc zajímavý a poutavý. Cesta na vrchol, všechna úskalí, válka, úspěch, úplatky, vydírání, přetahování se o sportovní hvězdy, vše parádně vykresleno. Nevim za co nějak extra ubírat na hodnocení. Za mě velmi slušných 90% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje zaujímavé momenty, dobre zahrané postavy aj scenár nemá vážnejšie chyby. Problémom je tá dĺžka, ktorou trpia asi všetky dvojdielne filmy, a tak je vo filme plno vaty na naplnenie potrebnej dĺžky. Napriek tomu za obsiahnutie riadneho kusu histôrie lepšie tri hviezdy. –––– Rútime sa do záhuby! – Príde Hitler a dá všetko do poriadku. –––– Ste v strane? Vaše členstvo v strane je základnou podmienkou našej spolupráce! –––– Dvetisíc mesačne a behám za vás... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na necelé tři hodiny toho chtěli tvůrci obsáhnout strašně moc. To sice filmu přidává na informační hodnotě, ale na druhou stranu vyprávění působí příliš zkratkovitě. Zejména první díl je nezáživný a nepodařilo se tu naplno využít reálie II.SV či mnichovskou olympiádu. Druhá část, zabývající se rozdělením firmy a stupňující rivalitou, už byla mnohem zábavnější a vedle všudypřítomné řevnivosti a z ní pramenících podrazů, se divák dozví i něco o počínajícím sponzoringu samotných sportovců. Ale i tady je škoda, že některá témata nebyla víc rozpracovaná a vůbec by neškodilo, kdyby se Dasslerů v budoucnu chopilo třeba HBO nebo Netflix. Herecky solidní, ale pokud umíte německy, nebo si dáte práci s nalezením anglických titulků, uděláte dobře. Český dabing je opět příšerný. 65%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Většina filmu byla natáčena v Praze a blízkém okolí. Několik scén též bylo realizováno v Kutné hoře. (Nach)

Reklama

Reklama