Reklama

Reklama

Z Cherryho (Tom Holland), který nedokončil vysokou školu, se stane vojenský zdravotník v Iráku. Jediným pevným bodem je pro něj Emily (Ciara Bravo), jeho pravá láska. Po návratu z války však Cherry trpí posttraumatickou stresovou poruchou, a protože neví, co s životem, posupně propadne drogám a zločinu. (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (173)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Štýl s rozprávačom v prvej osobe á la Forrest Gump mám vcelku rád, takže to považujem za veľké pozitívum celého filmu. Čo sa týka deju, tak mám z toho zmiešané pocity. Prvá polovica filmu bola fakt skvelá a celé to pôsobilo ako irónia osudu zaobalená do sarkastického štýlu. Zlom prinieslo najmä to drogové obdobie, ktoré bolo výraznou brzdou v rozvoji deja, a čiastočne to ťahalo dej dole až do samého konca. Záverečné "bankové" obdobie opäť prinavrátilo môj záujem a napokon hodnotím film ako celok viacmenej nadpriemerne. Tom Holland bol v úlohe Cherryho naozaj vynikajúci, a aj vďaka nemu a jeho hereckému prejavu sa mi film páčil ešte o kus viac ako keby tam bol ktosi iný. Škoda tej drogovej "etapy". 4* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už to není tak často, jako dřív, když jsem ve videopůjčovně objevoval filmové skvosty, viděl je poprvé a konstatoval, jaké krásné zážitky mi ten Hollywood připravuje. Dnes už žiju ve světě, kde sleduji hlavně novinky, jelikož ty staré klasiky z 90tých a 80tých let docela znám a tak je daleko těžší najít něco, co mě jako diváka dokáže poznamenat. Řekl bych, že Hollywood to zvládne maximálně párkrát do roka a s filmem Cherry si udělal letošní první zářez. Bratři Russovi už se odprostili od doby, kdy točili průměrné komedie. Marvel univerzum je naučilo preciznosti, originálnosti a jistých režisérských prvků, které je odlišují od jiných režisérů, a ty aplikovali do dramatu Cherry, čímž dokázali jak šikovní na dnešní režisérské poměry jsou. Navíc se tu neuvěřitelně prolínají žánry. Film začíná jako teen romantika, pokračuje jako válečná apokalypsa s nejlepší válečnou atmosférou posledních let, následuje feťácké drama a končí gangsterkou o loupežníkovi, který vykrádá banky. Takovej žánrový crossover jsem tu zase dlouho neviděl a na době dvou a půl hodin nebyl moment, kdy bych se nudil. U toho feťáckýho dramatu jsem si s chutí zavzpomínal na Rekviem za sen a říkal si, že dlouho jsem neviděl tak hnusnou feťáckou kobku jako v případě tohoto filmu. Cherry je prostě zážitek, zážitek z Hollwoodu, který mě opět nutil sledovat každý jednotlivý záběr a kochat se skvostnou filmařinou. Navíc s Tomem Hollandem, do kterého byste tuto roli v životě neřekli. Už dávno to není ten ňouma Spajdi, rodí se tu jedno z největších hereckých jmen Hollywoodu současnosti. Když už jsem si myslel, že udržím emoce na uzdě a budu tvrdák, tak poslední záběr mě totálně rozebral. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Cherry není jenom film, Cherry je do jisté míry umělecké dílo a filmové poselství. První třetina je úvodní seznámení a válečné drama, které je masterpiece a emoce jsou zde vykresleny snad nejlíp, jak je jen možné. Zbývající dvě třetiny jsou pak zaměřeny čistě na drogovou závislost, ale na mě byly až moc dlouhé a kdyby zde tvůrci trochu ubrali, šel bych i do plné pětky. Film se naoko tváří, jakože kombinuje všechny žánry, ale ve výsledku jde víceméně o snahu nakombinovat filmové existencionální a psychické drama spolu s věrným zobrazením PTSD a následnou resocializací válečných veteránů, což je v Americe aktuální a dost velký problém a nejspíš ještě dlouho bude. Výborné ždímání emocí spojeno s nejvyšší filmařskou kvalitou, plus životní výkon Toma Hollanda a v téhle (konečně) seriozní roli dokázal, že je to bez debat áčkový herec. Něco takového už dlouho nevzniklo a klobouk dolů Russoovým. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE CHCETE, ABYCH ZAČAL?…“ /// Dospělej Tom Holland (i když furt brečí…) ve zvláštním filmu. Není divnej jako divnej…. Jen prostě nevím, jestli mě to baví, nebo nebaví. Má to takový ospalý tempo… ale v příběhu se najde dost zajímavejch okamžiků… Cherry vypráví… o lásce, o životě… a třeba vojenská kapitola je fajn. Fajn je i Ciara Bravo. Problém je PTSD a proto celá druhá půlka nemá s optimistickejma vyhlídkami na spokojenej život pranic společnýho. Sledování do sraček namočenejch osob je dost vopruz, ale nemyslím, že v tom je hlavní problém tohohle filmu. Spíš se to tak nějak „nerýmuje“ a dohromady nepasuje. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 20187 napsal Nico Walker, neznám. 2.) Doma smažíme. A může za to válka. 3.) Thx za titule ,,Karel Himmer“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho Russoovým Scorsese píčoval do marvelovek, až se rozhodli, že natočí "real cinema", aby se ukázalo, že to není zas taková sranda. I přes obrovské ambice tomu nějak chybí originální klíč, což se bratři vehementně snaží zakrýt všemi těmi zpomalovačkami, bouráními čtvrté stěny, nebo ironickými titulky, což ale ve výsledku působí spíš jako dvouapůlhodinový trailer, než epická výpověď o OxyAmerice. Mám pocit, že se tak velkolepá forma nehodí pro příběh, který musí unést jen dva nepříliš zajímaví lidé, z nichž jeden řekne, že šel do války, protože "byl smutný", ostatně podobný tvar skoro neunesl ani třeba velký McKayův Vice. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme si zahral cameo rolu aj brat Toma Hollanda Harry (ako drogový díler). Nebolo to prvýkrát, predtým sa objavil už v cameo úlohe vo filme Spider-Man: No Way Home (2021). Rovnako je možné vo filme zazrieť aj jedného z režisérskeho dua, keďže majiteľa reštaurácie, kde pracoval hlavný aktér, stvárnil Joe Russo. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky začalo 14. októbra 2019 a skončilo 20. januára 2020. (MikaelSVK)
  • Tom Holland kvůli své roli zhubl téměř 13 kilogramů váhy. (ČSFD)

Reklama

Reklama