Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Jedné noci tajemná postava přichází k nemocnici a do babyboxu ukládá narozené dítě. A i když se to na první pohled nezdá, právě tato událost zamíchá osudy několika rodin v jednom slovenském maloměstě – Adrián (M. Geišberg) a Nina Kalmanovi (K. Šafaříková) pracují jako projektanti a architekti ve firmě Ninina otce a již dlouho se neúspěšně snaží počít dítě. Ale po takové době se jako jediné východisko pro ně jeví pouze adopce. V rodině Važanových je otec Michal (A. Bárta) již několik měsíců pracovně v Rusku a matka Kristína (S. Norisová) zůstala sama na výchovu syna a nezvladatelné dcery. Kromě této zátěže se však musí vyrovnávat i s tíhou tajemství, o kterém nikdo nemá ani tušení. Nakonec v páru Fialových panuje nedůvěra a napětí, pramenící z toho, že Peter (M. Mitaš) před manželkou Martou (A. Karnasová) tají své gamblerství a dluhy, kvůli kterým je ochoten riskovat i stavařský byznys s Michalem a namočit se do věcí z nichž nemusí být návratu. Jeho žena jej však v první řadě podezírá z nevěry. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (47)

tron 

všechny recenze uživatele

7 rokov po Kolonáde sa objavil nový dramatický seriál s mnohými hercami z Kolonády a s hitovou pesničkou, podkresľujúcou úvodné titulky. A ako Kolonáda, i Hniezdo je mozaikou veľkého množstva postáv. Na tom je najprekvapujúcejší nie ani tak vysoký počet postáv, ale skôr to, ako každú z nich tvorcovia dokázali zručne ukočírovať tak, aby mala význam v deji. A relatívne každej darovali dôstojný koniec. Navyše, každá z do seriálu vnáša nielenže niečo iné (vďaka čomu je seriál dynamický a nenudí), ale tiež aj iný žáner (od drámy miestami až okrajovo po triler resp. krimi). Scenár je silný, obsahujúci plno zaujímavých motívov, ktoré je ťažké jednoznačne uchopiť a asi každý na ne bude mať iný názor (adopcia, nevera...). Záver seriálu sa nesie v znamení satisfakcie, ale i prehier. Proste, ako život. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hnízdo je velmi zajímavý počin, který se slovákům povedl. Seriál o rodině, která spojuje i rozděluje a problémech, které v ní mohou nastat a také obtížných řešeních. Není ani chvíli nudný nebo nezáživný. Pořád sledujeme drama a nezáleží na tom, že místy jen sociální, emociální či rodinné. S profesionální mistrností si autoři dali záležet na dialozích, lokacích i scénách. A jde to poznat. Už úvodní znělka jak grafická tak hudební je skvělá. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Když jsem neodolala a seriálu Kukačky napálila pět hvězdiček, tak musím stejně ocenit i Hnízdo. To se Slovákům opravdu povedlo! Oproti českým tvůrcům rozjeli velmi slušně hned několik dějových linií a díky skvělému scénáři dokázali udržet divákovu pozornost v relativně vysoké míře až do úplného konce. Herecké obsazení snad ani nemohlo být lepší. Z těch známějších jmen bych chtěla vyzdvihnout především Soňu Norisovou s Alexanderem Bártou. Žasla jsem, jak nadmíru výstižně dokázali interpretovat emoce páru snažícího se o záchranu manželství a ještě jim to spolu seklo. Naopak třeba Katarínu Šafaříkovou jsem vůbec neznala a byla jsem mile překvapená, že roli nóbl ženy marně toužící po dítěti ztvárnila tak přesvědčivě. Nedá mi to a musím zmínit i hudbu, jelikož do titulní písničky s názvem Poslednýkrát jsem se zamilovala na první poslech. (90%) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem z toho paf! Žena ve mně se dere na povrch a já jen doufám, že příště nezatouží po Ordinaci v růžové zahradě. Uf, tohle byla jízda. Asi nikdy jsem ještě nekoukal na tento typ seriálu a asi už ani nechci. Mám pocit, že jsem se právě dodíval na to nejlepší (na světě), s čím se v tomto žánru můžu setkat. ()

Dodmund 

všechny recenze uživatele

Za mě by toto měla být průměrná kvalita TV seriálů, bohužel se tedy jedná o nadprůměrný seriál. Ale přišlo mi, že se autoři Hnízda báli většího vykreslení postav, motivů, charakterů, atd. Vlastně vždy, když došlo k přiblížení se k osobní stránce, tak děj raději nabral změnu / nový děj / zvrat. To pak působí příliš "telenovelně" a hloupě. Jednání protagonistů pak ani nedávají logiku. A to je škoda. Konec už je pak vlastně jen probarvený hudbou "na city" a plochým plácáním. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Příběhy postav jsou částečně založeny na vlastních zkušenostech režiséra Braňa Mišíka. (SONY_)
  • Natáčení trvalo 62 dní na celkem 46 lokacích. (SONY_)

Reklama

Reklama