Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Román Nathanaela Westa o hollywoodské dekadenci na konci 30. let je brilantním filmovým dílem. Film je hluboce pronikavým a silným vizuálním dílem s téměř nadčasovou vizí. Režisér John Schlesinger (Půlnoční kovboj, Maratónec) bravurně vytvořil sondu do světa platinových blondýnek, kohoutích zápasů, opojení, a ve finále i zničených snů. Po celou dobu film s divákem lavíruje na hranici sexuálního a fyzického nebezpečí, které nakonec propuká v šokujícím vyvrcholení. Film byl nominován na dva Oscary - Burgess Meredith jako Nejlepší herec ve vedlejší roli a Conrad Hall za Nejlepší kameru (1975). (Magic Box)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Zajímavý... Někdo viděl "krásnou naivní blondýnku", já viděl zamindrákovanou netalentovanou hysterickou manipulativní mrchu. Esence toho nejhoršího, co lze v ženskosti a jejím zneužití najít, tady buduje pomalou a narůstající frustraci všech mužských hrdinů kolem sebe - paralela - povrchní a klamavej svět filmovýho Hollywoodu stejným způsobem semele a nechá růst frustraci v těch, kdo se do něj bez porozumění a s přílišnou naivitou či otevřeným srdcem pokusí proniknout a uplatnit se v něm. Vyvrcholení pak přchází a nahromaděná frustrace vybuchne - napřed u nejponižovanějšího jednotlivce, následně pak u okolního davu. A tahle exploze přesně v duchu jiných davových explozí, zvaných revoluce, nakonec drtí i svoje původce. Někoho doslova, někdo se konce filmu dočká, ale jistej si nemůže bejt ničím. Nevím, jaká je kniha, ale film je velmi dobrej. Upoutal mě i v mládí někdy těsně před revolucí, dnes mu asi rozumím líp. Ale  potřetí už ho vidět nepotřebuju.

BrunoAnthony

BrunoAnthony (hodnocení, recenze)

Karen Black je při natáčení už 36 a knižní hrdince Faye 17-18...ale i tak  je film super

woody

woody (hodnocení, recenze)

Ani jsem netušil, že Den kobylek u nás šel ještě před revolucí, každopádně povedený dabing, jen co je pravda. škoda, že nejde o známější film.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Konec je sice opravdu úžasný, ale (nemůžu si pomoct) je jak z jiného filmu! Tedy samozřejmě až na pár styčných bodů jako jsou například ty Athertonovy kresby.

Kass

Kass (hodnocení, recenze)

Ten závěr je něco neuvěřitelného. Hodně silný film...

Reklama

Reklama