Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

kingik 

všechny recenze uživatele

K osmdesátým létům patřili zombíci, ale z dnešního pohledu už se kouzlo pomalu a nenávratně vytrácí a raději bych hnilobné kreatury nechal tam. Nejvíc film ztrácí v rozkolu, který nikdy příliš akceptovat nebudu a sice, že film osciluje mezi hororem, komedií a parodií. Film totiž tím pádem nebyl ani napínavý, ani příliš vtipný. Měl však spád. Ve filmu se nic moc složitě neřešilo, zombíků bylo tak akorát, masky ucházející a nepříliš známí herci také nepůsobili otravným dojmem. Kdyby se však ta ošemetná komediálně parodická rovina odbourala, tak by možná vznikl film, který by patřil k těm nejlepším. Velmi často totiž dokazoval, že o nápady nebyla nouze. Film svým mimořádně jednoduchým pojetím ve spojení s bezbřehou naivitou plní kritéria osmdesátkového horůrku dokonale. Jenže tohle hororové období mám dávno za sebou a už mě tolik nenadchne jako dřív. Kdo neviděl, nemusel by být zklamán. 60% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě to teda opravdu moc nezasáhlo. Prvních 45 minut o zombíka skoro nezavadíte a když, už tak je to teda dobrý, jenže stejně je zombií málo a většinu času zabíraj špatní herci. Zombie jsou tu docela hnusné (zvlášť ten zalitej v dehtu se povedl) a umějí všechno co lidé (mluvit, běhat, myslet) touží po lidských mozcích a nejdou nijak zabít, kromě toho že je naprosto rozmetáte do prostoru (spálíte atd.) Hodně to vytahuje ta nahá holka, protože má fakt dobrou postavu a dobrá hudba u které je poznat velká nadsázka. Jinak mi to ale až zas tak koulervoucně legrační nepřišlo a strašidelné vůbec ne. Uvidím po druhém zhlédnutí. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mozek mozek mozek, paráda nemrtví co mluví jezdí autama atd ja se bavil, 1 a 2 díl výborný, sranda povedené zombie prostě povedená hororová komedie jediné co mě dost vadilo byli uřvani muži v 1 a 2 dílu hrozné to jediné mě fakt štvalo a někdy zvláštní hudba od 3 pokračování to dal klesalo a ztrácelo svoje kouzlo. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Parodický kabátek sluší zombíkům obstojně, všechna klišé žánru se zde propírají s nebývalou intenzitou a nápady (pankáči, hudební podkres, déšť) se opravdu nešetří. Jenže ať jsou masky sebelepší, tempo zběsilejší, chybí mi tady zvrhlejší rozměr, kořeněný nějakou pamětihodnou scénou. V takovém případě, co do osobních sympatií, u mě pokaždé vyhraje Jacksonův Braindead. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie nenaučil behať Danny Boyle ani Zack Snyder, zombie už behali (a rozprávali) už u Dana O´Bannona v najpoctivejšom zombíckom Béčku 80. rokov, aké som zatiaľ videl - slizké m´´rtvoly, ktoré majú oproti všetkým ostatným zombiám, aké som doposiaľ videl, tú "zvláštnosť" a špeciálnu vlastnosť, že sa jednoducho nedajú zabiť - ako zabiť niečo, čo už je mŕtve; má to všetko - slizkých zombíkov vyliezajúcich zo zeme, búrku na cintoríne, krásnu nahotinku, striekanie krvi, interžánrový odkaz a folklór dobový i žánrový, skrátka veľmi pekná a čistá záležitosť pre fajnšmekrov a tých, ktorí vedia, o čom je reč a dokážu to oceniť; ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)

Reklama

Reklama