Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Náhodou som narazil na tento titul na internéte a úprimne som sa naň tešil, lebo! Tatko doniesol keď som bol prcek brutálnu VHSku a teda PREDATOR! V úvode boli upútavky napríklad na SCANNERS alebo toto. S bratom sme na to pozerali s otvorenou papulou a keby vtedy existovali možnosti niekde verejne zavesiť zoznam obľúbených filmov, tento by tam bol na vrcholných priečkach. Napriek tomu, že som videl iba ten trailer. To mrazenie si doteraz živo pamätám. No a ono je to čosi hrozné. Žiadnemu žánru neuberá bič času ako psycho thrillerom. Atmosféra niektorých scén je vychutnávková, typek je tiež fajn psychoš, tá smiešna synťákovâ hudbička tiež. Ale hororovému žánru príznačná záverečná naťahovačka + tak neskutočne vypatlané chovanie a imbecilita postáv.. to nedávam. A asi najhorší český dabing s akým som mal tú česť skrížiť cestu takisto zaokrúhluje dolu. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Budem zhovievavý a udelím 3*. Poľahčujúcou okolnostou je rok 1987. Teraz by to bola mizéria. Kopa usknutého jesenného lístia na záhrade, kde je okolo len a len samá zeleň a na stromoch zelené listie. To hneď z úvodu naznačilo, že sa nebude jednať o prepracovaný film. Vo filme je plno neuveritelných zhod náhod a nedomyslených odfláknutých zlepencov, aby film bol akože kompaktný. Terry O'Quinn zvládol svoju rolu celkom dobre a zachranoval svojim výkonom to čo iní posrali. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Připadá vám váš otčím nebo otec divný? Zřejmě není dost, když jste pořád naživu. Tato trilogie, byt' ukončená jen televizním filmem, se jeví jako dobrá, standardní a typická americká, béčková hororová podívaná. Tento díl je první, určitě nejlepší a nabízí sice všední, ale zato docela dost silný zážitek. 70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Terry O´Quinn je vo svojej úlohe presvedčivý rovnako s milou tvárou ako i šialeným výrazom. Škoda že mu scenár nedal viac príležitosť predviesť maniaka. Úvodná scéna kde prekračuje mŕtvoly svojej dočasnej rodiny v krvou zašpliechanom dome je fajn no bohužiaľ nenaplní finálne očakávanie. Napriek tomu je to dobrý film, niečo na spôsob Dentistu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Psychopat Terry O´Quinn do každé americké rodiny. Poměrně solidní a stáří popírající snímek s prvky hororu než čistokrevný horor vypráví příběh muže, který propadl vlastní obsesi. Vetřel se do rodiny, působil důvěryhodně, ale jednou na něho musela prasknout jeho temná minulost. Nyní už není cesty zpět a svoji misi musí dokončit. Mně zklamalo, že film se poměrně dost vlekl a než v něm došlo na očekávané a od počátku předvídatelné odhalení pravé identity hlavní postavy, tak to ve filmu zabralo dobrou polovinu stopáže. Terry O´Quinn ve své životní roli podává skvělý výkon. A nějaký pokus o vykreslení psychologie charakteru psychopatické osobnosti tady je rovněž. Další díly už jen celkem recyklovaly námět a tahle úvodní část trilogie byla asi nejlépe natočena a je tedy nejpovedenější. Klady: Terry O´Quinn jako psychopat Jerry Blake podal svůj životní výkon + osmdesátá léta jsou z filmu silně cítit + zkušená režie + zajímavý námět + snaha o nejednorozměrnost hlavní postavy + gradující napětí. Zápory: film se v první polovině vleče - divák dokáže předvídat vývoj děje hodně dopředu - absence většího momentu překvapení - víceméně průměrné vyznění. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Volně založeno na příběhu Johna Lista, který v roce 1971 vyvraždil celou svou rodinu a byl dopaden až po odvysílání jeho portrétu v relaci "America's Most Wanted". (Chatterer)
  • V původním scénáři byly zahrnuty i flashbacky, které vysvětlovaly, jak se Jerry Blake stal bestiálním vrahem. Protože byl jako dítě zneužíván. (Chatterer)
  • V anketě Bravo 100 Scariest Movie Moments, se film umístil na 70tém místě. (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama