Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uvidíte vzestup i pád posledního diktátora velkého Říma, jehož smrt předznamenala konec celé říše. Zažijte jeho mladické vize i tažení do Galie a Egypta. Byl to Caesar, kdo do Říma přivedl nejslavnější královnu Egypta - Kleopatru. A byl to on, jehož život ukončili senátoři v čele s Brutem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní převedení Caesarova života do filmové podoby. Tomuto historickému filmu paradoxně pomohlo že se jedná o evropskou koprodukci s nižším rozpočtem. Nejsou tu žádné rušivé věci jako milostná zápletka, hollywoodské hvězdy nebo do podobných filmů naprosto nehodící se cool záběry. Drží se poměrně věrně historických událostí a i tak působí celkem draze. Davové scény včetně bitev se rozhodně nemají zač stydět. Vedle ROMA z HBO další skvělá exkurze do antiky. Historický film v pravem slova smyslu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jedna z mnohých Caserových televíznych biografií s pomerne silným hereckým zastúpením. Dejovo zvládnuté ne jednotku, ono tento donekonečna opakovaný príbeh dáva veľa možností na fantáziu a tak sa môže každý scenárista a režisér celkom dobre vybúriť. Hlavný predstaviteľ stvárňujúci Caesara mi nie celkom sedel, takže preto o hviezdičku menej. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Televizní ale překvapivě kvalitní historická podívaná, která zaujme především svým "neamerickým" stylem, kterým se odlišuje od všech rádoby velkolepých ale ve výsledku neskutečně plochých historických velkofilmů, kterých se za poslední dobu vyyrojilo poměrně velké množství. Tento snímek, sice neoplývá ohromnou výpravou i když kostýmy i množstvím komparsistů rozhodně převyšuje většinu televizní produkce, avšak v tomto případě se více zaměřuje na postavy a vztah mezi nimi. Nechybí klasické intriky ani zrady a především zajímavé informace, které skvěle fungují jako doplnění historických znalostí, které hollywood s radostí upravuje ve svůj prospěch. K celkové spokojenosti dopomáhá i velice dobrá režie a výběr spíše neznámých ale kvalitních herců. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Juliu Caesarovi se dá vytknout mnohé. Silně připomíná antické velkofilmy americké výroby z 50. a 60. let a vůbec odpovídá historickým filmům natáčeným před několika desítkami let. Ať už knižními dialogy a jejich naivismem, nehistorickým posuzováním tehdejších zvyklostí dnešními morálními měřítky nebo vzhledem dějinných postav, které byly ve filmu výrazně mladší než ve skutečnosti. Podobné výhrady bude ovšem nastolovat spíš jen menšina fandů historie - ostatní ocení romantizující příběh plný napínavých válečných scén, které jsou - a opět si neodpustím dloubnutí - většinou hodně nerealistické, protože kdyby tímto způsobem Římané vedli s Galy bitvu, projeli by ji na celé čáře. Scény boje muže proti muži vypadají na plátně velkolepě, ale bitvy se odehrávaly z římské strany v sevřených formacích, kde Římané plně využívali svou taktickou převahu. Ale opět, natočené je to pro laika velkolepě a celkově to vypadá výpravněji a dráže, než se to ve skutečnosti nejspíš pořídilo. Casting je slušný a příběh chytne za srdce. Přesto - historikovi bych jeho shlédnutí nedoporučoval. Srovnání se seriálem Řím by pochopitelně dopadlo výrazně v neprospěch tohoto kousku, ale přes všechny výhrady je to nadprůměrný počin. Celkový dojem: 70 %. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Dle komentářů vidím, že nejsem jediná, kdo čekal, že se v Gallii odněkud vynoří Asterix a Obelix :-)) A ani jediná, kdo si všiml, že chyběl jeden z členů prvního triumvirátu Crassus (nechce se mi věřit, že se by se autoři domnívali, že se všechny scény odehrály v době jeho tažení do Persie ;-) ) a hlavně, že se ve filmu neobjevil Octavius neboli Octavianus Augustus. Jako ženské mi sice vůbec nechyběl, nemám ho ráda, ale mé city nejsou v tomto ohledu vůbec podstatné, protože jako Caesarův adoptivní syn a nový Caesar, by tam teda být měl a nejen, aby se o něm zmínili div ne se závěrečnými titulky, až při nástinu dalšího života a zejména smrtí hrdinů nebo "hrdinů".(?) Jinak se film celkem snažil, teda co se týče historické věrohodnosti, protože, co se týče bitev, které byly povětšinou v mlze nebo triumfů, na něž bylo jak u Pompeia tak u Caesara použito stejných záběrů, na těch bylo vidět, že filmu by prospělo více (mnohem více) peněz. Takhle se tam prostě více kecalo než bojovalo...Tak za všechny výše zmíněné absence (důležitých postav i peněz pro lepší bitvy) odebrána jedna hvězdička... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Julius Caesar (Jeremy Sisto) bol ženatý trikrát, nie dvakrát. Jeho druhá manželka (s ktorou sa rozviedol pre jej údajnú účasť na náboženskom škandále) nebola v tejto minisérii nikdy spomenutá. Zobrazená je Cornelia (prvá manželka, Daniela Piazza) a Calpurnia (tretia manželka, Valeria Golino). Chýba Pompeia, s ktorou bol ženatý 67-61 pnl. (Arsenal83)
  • Pre výrobu bolo vyrobených vyše dvetisíc ručne vyrobených kostýmov. (Arsenal83)
  • Priemerný počet komparzistov a umelcov v pozadí natáčania bol asi osemsto každý deň. (Arsenal83)

Reklama

Reklama