Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Závody NASCAR samy o sobě nabízejí slušnou porci zábavy a tak Tony Scott neváhal a natočil nadprůměrné akční automobilové drama s trochou romantiky. Cruise se po stíhačce naučil docela slušně ovládat i speciál pro závody NASCAR, takže po leteckém kerosinu bude dlouho cítit i 103-oktanovým benzínem. Ikdyž klišé na nás pomrkává na každém rohu a výsledky závodů se dají stejně dobře tipovat jako celý příběh, dobře se na to kouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $60miliónovTržby USA $82,670,733Tržby Celosvetovo $157,920,733║ Slušný priemer, ktorý splní svoj účel, pokiaľ aspoň trošku máte radi závodné trate a frajerov za volantmi. Hlavne Tom Cruise sa objaví v ďalšej jemu tipickej frajerskej postave a potom aby sa z neho človek neprejedol. /60%/ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Průměrný sportovní film o závodníkovi-začátečníkovi který se konečně dostane na závody větší než ty na traktoru přes pole a zjistí že už by se tedy mohl začít učit řídit. V půlce filmu se konečně naučí zatáčet a brzdit, a tak to v první zatáčce napere do zdi. (to aby ve zbytku stopáže mohl řešit svoje trauma). Flm je většinou docela nuda, ale Tony Scott dokázal alespoň závodům dát do vínku trochu adrenalinové zábavy a tak jedině tyto pasáže a postava Nicole Kidman vytahují film z naprostého průměru. 6/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hrozně mi tenhle film připomínal Top Gun. Akorát tu ale stíhačky vystřídaly káry Nascar. Jinak to bylo přesně ve stejném duchu. Osmdesátková muzika, mladej frajírek Tom Cruise, starej co mu pomáhá bejt nejlepší a láska, bez které by se to v tehdejší době vůbec neobešlo. Celkově vzato příjemnej akčňák, kterej se Tony Scottovi opravdu povedl. Když bych ale mohl, vypustil bych tu romantickou část, která mě otravovala stejně, jako v Top Gunovi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to bylo docela dobrý, je pravda že ten příběh je dost jasnej už od začátku, ale vynahradí to svižný závody. Tony Scott do toho vložil akčnost a to těm závodům vydatně pomohlo a tom Cruise taky nebyl špatnej a role výbušnýho závodníka, kterej chce za každou cenu vyhrát mu dokonale sedla co se týče Nicol Kidman tak tady spíš jen tak paběrkovala a moc se do filmu nedostala, ale to mi nějak nevadilo a stejně jsem se dobře bavil ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Postavy Toma Cruisa a Roberta Duvalla jsou volně založeny na bývalém řidiči Timu Richmondovi a jeho nadřízenému Harrymu Hydovi. Scéna, ve které Harry (Robert Duvall) učí Cola (Tom Cruise) je pak založena na skutečném incidentu. Richmond se premiéry filmu nedožil. Zemřel na komplikace spojené s onemocněním AIDS rok před uvedením filmu do kin. (Monco)
  • Termín dokončenia natáčania bol mnohokrát posunutý a nakrúcanie nakoniec skončilo o tri mesiace neskôr, ako sa pôvodne plánovalo. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno