Reklama

Reklama

Epizody(8)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Vizuál, hudba, herecké výkony včetně dětských a originalita na 100 %. To ostatní nebylo z čeho brát a povedlo se jen částečně. Ale nakonec závěrečný díl, který si jako režisérka vystřihla Jodie Foster, mě zlomil k lepšímu hodnocení. Nakonec, u které komiksové sračky, pokud bych bral v potaz typickou současnou produkci hollywoodských majors, můžete dosyta poslouchat Philipa Glasse? ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Stålenhagovy kresby mám rád, stejně jako hru Generation Zero která se v nich silně inspirovala, a tak jsem od tohohle čekal přece jen trochu víc. Drží se to zbytečně zpátky co se týče sci-fi prvků, v originálních kresbách jsou obří výjevy který by člověk rád viděl rozpohybovaný, ale seriál nabízí pouze komorní nenáročný adaptace. Jelikož je to víceméně povídková série, má to silnější i slabší díly, bohužel slabších bych řekl že bylo víc. Aspoň si to drží celou dobu depresivní podtón a má to dobrou hudbu (a kupodivu slušný dětský herce). Na víc jak 3 to neni. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Má to zvláštní kouzlo, tohle ,,art retro emo sci-fi" pro děti z 21. století. První díl sice slabý, nudný a nelogický, pak jsem tomu ale asi jako divák přišel na chuť a postupně mne to vtáhlo do svého originálního, byť lehce bizarního světa, v němž dění občas zpovzdálí sleduje obživlý mlčenlivý robot. Nádherná hudba. Prazvláštní atmosféra. Síla nevyřčeného. Chvála melancholie... Škoda občasné nudy a nelogičností... ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Hrozně hrozně hrozně moc nevyužitý potenciál kouzelných světů Simona Stalenhaga. Vizuál je krásný, o tom žádná. Překvapivě ani ne tak kvůli strojům, jako spíše přírodním scenériím.  Nálada některých epizod je originálně neutěšená, což není slovo, co bych používal pro popis současné filmografie často. Ale ten celé to vyznění, fungování světa, příběh...Tam, kde to na začátku vypadá i na 4*, to poslední díl zcela zabije a nic lepšího než 3* nedokážu dát. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné jakoby šeptem vyprávěné příběhy. Nic ukřičené a afektované. Robůtci pobíhající po lese, lidé ve svetrech v interiérech plných nábytku po dědovi a babičce - takové futuretro. Civilní herecké výkony (po dlouhé době nadějní dětští herci). Za kamerou zajímavý tvůrci (Stanton, West, Jodie Foster) a Glass za piánem. Pohlazení po duši. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoli se Stålenhagova kniha odehrává v Merceru v Ohiu, tak první série byla ve skutečnosti natočena v Kanadě. Natáčení začalo v zimě roku 2019 ve městě Winnipeg, které se nachází v kanadské provincii Manitoba. Další lokace byly vybrány ve městě Morden v Manitobě a ve městě Regina v kanadské provincii Saskatchewan. (Trajektt)

Reklama

Reklama