Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1991 a veterán CIA, agent Nathan Muir (Robert Redford) je poslední den ve službě. Zbývá jen zabalit, rozloučit se a odejít do penze. Jenže telefonát z Hong Kongu, který ho probudí, zásadně změní chod nejbližších 24 hodin. Nathan se z něj doví, že jeho někdejší chráněnec, žák a spolupracovník Tom Bishop (Brad Pitt) se dostal do vážných problémů. Ocitl se v čínském vězení, je obviněn ze špionáže a hrozí mu smrt. V obavách z mezinárodního incidentu od něj dává CIA ruce pryč. Tomova záchrana představuje pro USA příliš velké riziko. Vše tedy závisí na Muirovi, který od začátku tuší, jak k incidentu došlo a navíc si je vědom, že nové vedení CIA odsunulo "lidi ze staré školy" na vedlejší kolej. Dostat se k potřeným informacím a přelstít organizaci, pro níž tak dlouho a obětavě pracoval je úkol nad jiné těžký... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (392)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak mě se tohle docela dost líbilo. Nesouhlasím s tvrzením, že je to úplná tuctovka, protože když to porovnám s mnohými dnešními akčními thrillery, tak má minimálně myšlenku a herce, kteří ve výsledku vypadají jako herci a ne nabušení a nepřemožitelní hrdninové. Musím samozřejmě vyzdvihnout kameru, která se mi moc líbila a samotný příběh. A stejně jako Tosimovi mi nevadilo, že je tam víc povídání než akce. U mě si snímek získal poctivé 4*. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý thriller z prostředí práce CIA, zajímavý i faktograficky. Co do stavby příběhu trpí vadou spočívající v jeho značné komplikovanosti ve své první polovině, zatěžující příběh navíc ještě komplikovaným způsobem vyprávění. Nicméně závěr se svým posláním o vítězství chlapského přátelství nad strohými pravidly všechno posunuje o stupeň výše. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Gene Hackman, agent na odpočinku, naposledy pomáhal Willu Smithovi. Na komplikovaný a zdaleka ne férový svět upozorňuje i Robert Redford, další veterán tajných služeb, který zase tahá z bryndy Brada Pitta. Jeden má před důchodem, druhý před popravou. Tony Scott tak jejich prostřednictvím připomene klasiky ze ...desátých let právě s Redfordem o chlapácích, kteří neuhnou před žádným úkolem a kteří musí mít sakra hroší kůži, aby je tahle špinavá práce nezadusila. Špionážní thriller Spy Game je odvyprávěný hlavně pomocí flashbacků, ale to mu nebrání v tom, aby byl divácky atraktivní a popsal něco o systému a těch, kteří ho vytvářejí. Barevné filtry, hloubka obrazu, drsný střih. Scott se umí mazlit. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi poutavá a excelentně zrežírována "Špionská hra." Tony Scott je pro tento druh filmu jako stvořen. Excelentní scénář a dialogy, hvězdné obsazení, podmanivá hudba a především děj, který má spád, potřebnou dávku energie a jenž dokázal mou pozornost udržet po celé dvě hodiny. Samotný příběh, postavení a úděl postav, vyskytujících se v něm, je s přibývajícími minutami stále více spletitější a složitější. Což mi ovšem vůbec nevadilo, napříč tomu, že jsem se chvílemi ztrácela. Filmy, jejichž tématikou jsou příběhy odehrávající se v prostředí organizací jako CIA, FBI, tajných operací a podobných, jsou častokráte složité a často náročné na orientaci v ději. Spy Game si však vysloužila můj obdiv, také proto, že vyznat se v této oblasti musí být velmi těžké, vyžaduje to spoustu úsilí a zájmu. A Tony Scott to dokázal. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

„24hodin“ alá T. Scott bez J. Bauera resp. K. Sutherlanda, za to s neochvějně vládnoucím R. Redfordem coby N. Muirem, (dosluhujícím) agentem CIA, („Kalouskovým (veřejným) nepřítelem č.1 -čerstvým důchodcem“), na kterého však ještě před zaslouženým odpočinkem čeká poslední (akce) „večírek“, za záchranu býv. parťáka (svého žáka) T. Bishopa (standartní B. Pitt), do jehož popravy v zaslíbené to (demokratické) zemi (velkého Mao Ce-tunga) zbývá posledních čtyřiadvacet hodin. A tak Nathan rezignuje na všechna svoje (nepsaná) pravidla a pouští se na tenký led, tj. do riskantní záchranné operace (proti samotné CIA) jež má s Tomem svoje plány. Spy Game to je celkem jednoduchá rovnice. Inteligetní, jemno-humorně odlehčená, svižná, s tahem na branku (Scottovi vlastním) špionážní „konverzačka“, s přesvědčivým R. Redfordem v typu role, pro kterou byl snad předurčen a který diváka nenechá ani na okamžik na pochybách, že je to právě ON, kdo je schopen celý snímek bezproblému (u)táhnout. Objektivně za (silné) 4*, ale když vidím to zdejší (pod)hodnocení, ostatně nebude to poprvé ani naposledy.....90% Btw, výborný hudební vkus, Tony. Nejen Dire straits (Ti) posílám „tam nahoru“. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu se mihne i Tony Scott. Je to muž v červené čepici, který je vidět u Nathanovy kanceláře. (Elisebah)
  • Scéna, ve které Nathan (Robert Redford) přikáže Tomovi (Brad Pitt), aby se do pěti minut dostal na balkon domu na náměstí, je převzata z knihy Victora Ostrovskyho, bývalého agenta Mossadu. Zmínil to v ní jako část testu při výcviku. (Othello)

Související novinky

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

Robert Redford šéfuje Capovi a S.H.I.E.L.D.-u

30.03.2013

Filmový svět čeká na Blackova Iron Mana 3 – čerstvé zprávy tvrdí, že film bude v Číně, kde se částečně i natáčel, uveden v mírně odlišné verzi, a nebude cenzurovaná, ale naopak, obohacena o další… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama