Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : David Dorfman. Kamera : Donald M. McAlpine. CHYBY VE FILMU - 1 - Když říká Dave Johnovi ten vtip o její matce, tak John vyjde z koupelny a čistí si zuby. Na zubním kartáčku je pasta. V dalším záběru ale na kartáčku ani na puse žádnou pastu nemá. 2 - Když je Adam Sandler poprvé na kurzu sebeovládání, tak při záběrech na člověka jménem Lou můžeme vidět, že triko, které má pod košilí občas jeho pupek zakrývá a občas ne. Ve filmu je strašná spousta chyb, stačí se jen trochu pozorněji dívat a každý něco najde. DIALOG - Moment, nechte toho muže domluvit, co chtěl říct. Kdo to byl ? Asi Bill Clinton. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Absolútny trapas, nič viac nie je táto ako že komedia bez deju. Ostatným čo hodnotia film stačí asi že tam hrá Jack Nicholson(a jeho klasická ksichtová póza) ale ten rovnako ako Adam Sandler je vo svojej úlohe úplne nevýrazní a na viac, tie scénky čo majú byť ako že komické sú len povrchné žváchance bez kúska vtipu, ozaj len málo toho trošku vydareného sa tu udialo a tak som si musel pretrpieť vyše polovicu najhoršieho filmu zo Sandlerom čo som videl a to som myslel že horšie než Veľký tato to už nebude. ║Rozpočet $75miliónovTržby USA $135,645,823Tržby Celosvetovo $195,745,823/20%/ ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vztek je jediná věc, které se nezbavíš tím, že ji ztratíš." Jsem ochoten navštěvovat Kurs sebeovládání, protože doufám, že se ho stále ještě účastní věčný student John McEnroe. Kdyby tam náhodou nebyl, tak mi stačí psychopat Dr. Rydell, "tlustá" Kendra, stresové situace báječně zvládající Chuck či vynervovaný buddhista Arnie Shankman, protože s těmi je taky sranda. Poněkud smutnější je fakt, že hlavní trouba Dave nebyl zdaleka zábavný tak, jak mohl a měl být. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nicholson byl výborný, Sandler se dokázal udržet v mezích snesitelnosti, Marisa Tomei vypadá čím dál tím lépe, ale jinak je ten film spíše za 2 a 1/2 než za tři hvězdy. Pobavila mě minirolička Heather Grahamové ("tlustá jako prase" :) ) a taky John McEnroe, rozčilil mě ten trapný, hnusně americky přeslazený výstup na stadionu, hlavně vložka se starostou Giulianim. Třikrát FUJ! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Ve scéně, kdy Dave (Adam Sandler)  a Buddy Rydell (Jack Nicholson) odjíždějí z kláštera, kde si byli vyřídit účty z mládí, vyjedou polní cestou na silnici a přejedou dvojitou žlutou středovou čáru. V následující scéně je však ve zpětném zrcátku vidět čára jednoduchá, přerušovaná, bílá. (eltazar)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)

Reklama

Reklama