Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som trosku viac od tejto komedie. Scenar bol sice dost pritiahnuty za vlasy, ale zachranoval to predovsetkym Nicholson so Sandlerom, aj ked by som radsej v ulohe Davea videl vecneho smoliara Bena Stillera. Treba to brat ako lahku blaznivu komediu na pobavenie a nad scenarom sa vobec netreba zamyslat. Vo vedlajsich ulohach ma milo prekvapili John Turturro a Woody Harrelson. Ale kde som videl uz podobny zaver? Aha asi v BLAZNIVEJ STRELE (1988) s Leslie Nielsenom... 20.02.2009 ____ Adam Sandler - (Dave Buznik) +++ Jack Nicholson - (Dr. Buddy Rydell) +++ Marisa Tomei - (Linda) +++ John Turturro - (Chuck) +++ Woody Harrelson - (Galaxia / Ochranka) +++ John C. Reilly - (Arnie Shankman) +++ Luis Guzmán - (Lou) +++ Kurt Fuller - (Frank Head, Daveov šéf) +++ Harry Dean Stanton - (slepý muž) +++ Produkcia: Adam Sandler +++ Hudba: Teddy Castellucci +++ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně, především díky partičce, která se léčila s Davem. Poté začala velice nudná část, ve které se občas objevila peprná narážka a film tak oživila, ale až psychiatrův vztah s přítelkyní Davea tomu dává odpich. Nižší hodnocení dát nemůžu, protože i tady dokazuje Jack Nicholson svoji extratřídu. ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je buď šílenec, nebo génius. Nebo obojí. Ten film mě díky jeho kreacím celou dobu bavil (což se nedá říct o Sandlerovi), ale scénář je nedomyšlený a velká část věcí vyvolává otázky o ne/realističnosti. Korunu tomu dodá nečekané rozuzlení na konci. Nebýt toho kýče se starostou a stadionem, tak bych šel s hodnocením o hvězdu výš. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dave, na svete sú dva druhy nervákov. Výbušní a dusiví. Výbušných vídame v obchode, ako kričia na predavača kvôli kupónom so zľavou. Dusiví sú predavači, ktorí to celé roky znášajú, až raz zákazníka zastrelia priamo v obchode. Vy ste dusivý, Dave.“ Prekvapivo slabá komédia s dobrou zápletkou, ale hrozne domrveným scenárom. KURZ SEBAOVLÁDANIA je podpriemerná komédia, ktorá vyhodila von oknom všetky ambície (mala ich veľa) aj bombastické herecké obsadenie. Ani maniakálny Jack Nicholson nie je taký strhujúci, ako mohol byť, vie byť a mal byť. Hoci je zvyšok kastingu neobyčajne výživný, John Turturro, Luis Guzmán alebo nadržané pornoherečky dostávajú hriešne malý priestor, čo je veľká škoda, pretože z hŕstky ich spoločných scén dýcha parádna improvizácia. Vďaka niekoľkým vydarenejším nápadom (hystéria v lietadle, Woody Harrelson, plešatý mních John C. Reilly, slepec na súde, obhajca) a dialógom („Móda pre mačky je dnes už samozrejmosťou, ale čo pre TUČNÉ mačky?“) však film stojí za jedno dve pozretie. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Šílenství u psychiatrů není žádná novinka. letos ale zaválel ten, který postřílel v Iráku skoro celou vojenskou jednotku a původně přijel uklidňovat vojáky. Nakonec ho musel přesným výstřelem zrušit voják a tím i jeho psychiatrickou a lidskou kariéru. Vopjna není kojná.***Tato komedie je ale o něčem jiném. Žertuje často tam, kde já se chvěji. Pláče tam, kde já se směji. Inu moc jsme se nesešli. Ale je to přece jen komedie, a já jsem jen divák.***(8.10.2010) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Když jde Dave (Adam Sandler) směrem k letištní kontrole, má na rameni tašku. Poté, co se rozloučí s přítelkyní, ale po tašce není ani památky. (Mr.Hudson)
  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)

Reklama

Reklama