Reklama

Reklama

Kalifornie

Trailer

VOD (1)

Vzrušující dobrodružství i nepředstavitelné hrůzy čekají na dva hlavní hrdiny během jejich cesty do Kalifornie. V tomto mrazivém psychologickém thrilleru si zahráli vynikající Brad Pitt a Juliette Lewis, která podala neuvěřitelně přesvědčivý výkon. V dalších rolích uvidíte neméně přesvědčivého Davida Duchovnyho a Michelle Forbes. Intelektuální městský pár Brian a Carrie se vydají na cestu napříč zemí, aby načerpali informace pro svou knihu věnovanou tématu sériových vrahů. Společníky jim jsou jejich noví známí Early a jeho přítelkyně Adele. Jeden vůz, jeden cíl a jedna velká snaha o společné téma k hovoru je provází prvními kilometry. Když se ale začnou konečně všichni sbližovat, projeví se náhle Earlyho prudká povaha a vyděšení Brian a Carrie zjišťují, že za poznatky o nemilosrdných vrazích nebudou muset cestovat tak daleko, jak si původně mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Bachy 

všechny recenze uživatele

Asi bych potřeboval větší škálu hvězd. Dávám 4, ale nebál bych se přihodit i tu poslední. Lehce zdlouhavý začátek zase tolik neuškodil a výborná squadra herců pak rozjíždí parádní roadmovie. Gradace se zde opravdu povedla, film je s každou minutou lepší a napínavější. Duchovny tentokrát nehledá pravdu tam někde venku a je jen dobře, že o sobě dal vědět i v díky jiné roli. O Pittovi netřeba psát slohy, on prostě exceluje a hotovo. Možná, že můj výsledný dojem z filmu ovlivnilo i naprosto nulové očekávání. Každopádně já spokojen byl. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělý dabing Dany Morávkové, které bylo do Snídaně s Novou, pohřebáckých rychloseriálů a vůbec všeho ostatního balastu škoda, u dabingu měla zůstat. Tvrdý až tarrantinovský námět, který Dominic Sena a debilní scénárista z nepochopitelného důvodu dotáhli do klasicky hollywoodského ad absurdum konce. Udělal bych "českou cut version" a celou závěrečnou rádoby akční a napínavou rvačku vyhodil, protože když se postavy začnou chovat jako idioti jenom aby se divákovi mohlo naservírovat o pár minut víc, stojí tvůrci za starou belu a jejich produkt taky. V jednu chvíli jsem si nebyl jistý, jestli Earlyho činy nejsou jen výplodem spisovatelské fantazie, vždyť Brian je vypravěčem příběhu. Škoda toho konce, za který tentokrát trestám ztrátou dvou stupňů, bez nich má film jasný 4*. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Nějak mě to zklamalo. Kalifornia je běžný thriller typu "manželé v průšvihu, snad se z toho dostanou", nic víc. Pár spisovatel--fotografka v černých hadrech je samozřejmě cool, fandil jsem jim a bál jsem se o ně a tak, ale slibovaná psychologická studie mysli vraha se nekonala. Z Brada Pitta vidíme jenom špinavého otrapu co bije lidi tágem. Nerozuměl jsem mu ani na začátku, ani na konci, ani nikdy. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Keďže tento film končil o 01,00 hod v noci a ja som pri ňom nezaspal, tak je asi vysoko pravdepodobné, že mal niečo do seba. Dva osudy dvoch dvojíc sa spájajú na ceste kabrioletom z východu USA do Kalifornie. Jednou je David Duchovny , ktorý má za cieľ napísať knihu o motívoch správania masových vrahov a Michelle Forbes, ktorá mu robí fotodokumentáciu. Na druhej strane je Brad Pitt, mladý výtržník a násilník, ktorého jediným cieľom je, aj napriek zákazu opustiť štát, vypadnúť z doterajšieho miesta. Spoločníčku mu robí hlúpučká dievčina (môj predpoklad je IQ asi 70), výborne stvárnená Juliette Lewisovou. Iróniou je, že Duchovny má písať knihu o motívoch masových vrahov, pričom v žiovote nedržal zbraň v ruke a vedľa neho v aute sedí človek, ktorý je na to ako stavaný ...... ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

No, kdo by byl býval řekl, že Brad je herec takového formátu. Roli zabijáka hraje tak bravurně, až mi z toho šel mráz po zádech. Docela by mě zajímalo, zdali jeho partnerka je také tak skvělá herečka nebo casting do této role obsadil někoho s IQ květináče. Výkon Duchovnyho se s výkonem Brada nedá ale vůbec srovnávat. 72% Celosvětový příjem k 4. 7. 2018: $2,395,231, což je 0,28 násobek rozpočtu ()

Galerie (153)

Zajímavosti (2)

  • Film má aj svoju komiksovú adaptáciu, o ktorú sa postaral americký spisovateľ Chuck Dickson a umelec Duncan Fergedo a nesie rovnaký názov ako film. Adaptácia však nebola nikdy dokončená. (apocalyptik)

Reklama

Reklama