Reklama

Reklama

Epizody(17)

Zajímavosti (97)

Městečko South Park - Pravděpodobně (2000) (epizoda) (S04E10)

  • V úvodní rekapitulaci jsou scény s Fonziem, jak přeskakuje žraloka, které přímo odkazují na slavný americký seriál z 80. let Happy Days (od r. 1974), v němž se stejnojmenná postava pokusila o totéž, ovšem úspěšně. Od té doby je pojem "skok přes žraloka" užíván filmovými kritiky a fanoušky jako metafora pro bod zlomu, od kterého se seriál začne stáčet do absurdity. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Pip (2000) (epizoda) (S04E14)

  • Epizoda je variací na slavný román "Nadějné vyhlídky" anglického spisovatele Charlese Dickense. Příběh se knihy drží, s výjimkou robotických opic a genetického přístroje na konci. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Dobrodružství bez dohledu rodičů (2000) (epizoda) (S04E16)

  • Zápletka odkazuje na několik známých filmů. První z nich jsou Kukuřičné děti (1984), kde se děti taktéž zbaví rodičů a ovládnou město. Další inspirace pochází z filmu Šílený Max a Dóm hromu (1985), na nějž odkazují otrhané kostýmy dětí a scéna, v níž Stan vysvětluje současnou situaci pomocí kresby na zdi. Dále jsou tu odkazy na film Pán much (1963), kde se děti po ztroskotání na pustém ostrově rozdělí podobně jako v této epizodě do dvou skupin, přičemž jedna je civilizovaná a druhá se chová barbarsky. Motiv dětí terorizujících malé městečko nalezneme i ve filmu Městečko prokletých (1960). (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Zubní víla (2000) (epizoda) (S04E01)

  • Chlapci chcú za peniaze od zúbkovej víly zakúpiť konzolu SEGA Dreamcast. Táto legendárna konzola je skutočná a vyšla sedem mesiacov pred vysielaním epizódy. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama