Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Slasher 

všechny recenze uživatele

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" sa snaží kráčať v stopách úvodného filmu. Dej ostáva stále sústredený v dome číslo 1428 na Elm street. Dá sa povedať, že Freddy Krueger pôsobí v tomto diely najrozhnevanejším dojmom. Veľa ľudí tvrdí, že tento snímok je najtemnejší z celej série. Asi hej. Ale treba tiež priznať, že je to celé také nemasné neslané pokračovanie, ktoré je len tieňom dokonalej prvej časti. Avšak Freddyho výzve: "Kill for me" len ťažko odolať. *** ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekal. Dvojka se mi kdysi jako malému v kině strašně líbila. A její první dvě třetiny se mi líbily i teď. Tvůrci měli odvahu zkusit odklonit se od Cravenova originálu a soustředit se hlavně na psychický stav hlavního hrdiny, což jim skoro vyšlo. Bohužel v poslední třetině jde logika do kytek a navrch mají krvavá jatka. I tak ale dvojka disponuje působivou atmosférou (a já prostě osmdesátkové horory poslední dobou miluju), zvlášť pokud ji vidíte v originále z DVD(ripu) a ne s příšerným českým dabingem. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Druhý díl s Freddym a už je o něco slabší, přesto se mi dvojka pořád líbila. Dvojka už v režii Jacka Sholdera. Tohle už jsem viděl poprvé na Nově a nebo možná tenkrát ještě z videopůjčovny. Ten první dabing a asi je jedinej, tak to ještě úplně dobře nenamluvili. Jsou tam ještě slyšet hlasy amerických herců ale ten český dabing je prdel, zvlášť u postavy Rona Gradyho (Robert Rusler) - Ten dabér zněl jak buzerant ale vůbec nevím jak se ten dabér jmenuje. Prostě nějakej neznámej. Úryvek z dabingu jeho hlasu - Takhle on se ukájí a vytlouká buzerantský putyky, takový kluci jako si ty se mu líbí. Hele co ta tvoje bohatá kočička? Děláš jí to každou noc? 🤣 Buzerantský putyky a sám mluvil jak teplouš :D A takhle ten dabér zní furt po celej film jak největší buzna :D Grady měl v pokoji dobrej plakát Stray Cats. Lisa (Kim Myers) byla sexy, pro tu jsem měl slabost. Líbil se mi ve filmu Clu Gulager v roli otce Jesseho (Mark Patton). A stejně jako pátý díl Pátek třináctého, je tenhle díl Freddyho ze stejnýho roku jako horor Návrat oživlých mrtvol a hraje v něm další herec z Návratu - Clu Gulager. Atmosféra pořád dobrá, gore a efekty taky ujdou. S dvojkou jsem spokojenej. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato čast je slabším článkom serie,lebo viac ma bavil Freedy keď kosil decká v snoch,nie prevtelením do niekoho druhého,ja si myslím že tato čast je samostatná kapitola.A bolo v nom veľa dialogov ale malo akcie a o strachu s tohoto dielu sa nedá moc povedať.A hlavná postava M.Patton prosím vás kde ste ho vyhrabali?Strašný herecký výkon. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla v říjnu 1985 na festivalu Hofer Filmtage. (Varan)
  • Tvůrce speciálních efektů Rick Lazzarini vytvořil loutku démonického papouška pro scénu, kde papoušek bláznivě poletuje a poté vybouchne. Jeho loutka však nebyla použita, protože produkce potřebovala skutečně vypadajícího ptáka. (HellFire)
  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)

Reklama

Reklama