Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anděl Seth se svěří příteli, že lidem závidí schopnost prožívat radost i bolest, vnímat chutě či doteky. Zanedlouho má pocit, že ho lékařka Maggie Riceová, která na operačním sále marně bojuje o život pana Balforda, na okamžik zahlédla. Jeho pokusy uklidnit ji ani dotyky však žena necítí. Seth stále sleduje Maggie, která se nepřestává trápit nešťastnou operací. Jednoho dne ho ale žena zahlédne, a dokonce ho osloví. Oblíbeným místem andělů je knihovna, a právě tady se Maggie opět setká se Sethem, jenž ji upozorní na svou oblíbenou pasáž v Hemingwayově knize. Stráví spolu příjemné chvíle, které Maggii přinesou tolik potřebný klid na další operaci. Pacientem má být poživačný pan Messenger, který k Sethově překvapení vycítí jeho přítomnost a řekne mu, že se ještě nechystá zemřít. Také býval andělem, ale z lásky k současné manželce se rozhodl být člověkem… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Smok 

všechny recenze uživatele

Verím na anjelov presne tak isto, ako verím, že Nicolas Cage je herec vhodný do romantického filmu, ale zrejme sa tento film ku mne dostal v nejaký najcitlivejší deň mojej periódy a bol som ochotný jeho sentimentálnu gýčovosť prehryznúť - ba dokonca si ho aj užiť a rozcítiť sa. Mráz behal po chrbte, slza "ukápla" z kútika oka, a moje zatvrdnuté metalové srdiečko aspoň na chvíľku vzplanulo všeobímajúcou láskou a nehou. No čo vám budem hovoriť - aj muži majú svoje dni :) ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Je fakt málo filmů, který mě rozbrečej a tenhle mezi ně rozhodně patří. Bohužel ho nemůžu srovnat s Nebe nad Berlínem, ale myslim si, že je to jeden z těch lepších romantických filmů Meg Ryan. A Nicholas Cage je tu také vynikající... 3/2005 : Nyní jsem konečně zhlédla "předobraz" Města andělů, Nebe nad Berlínem. Ten termín předobraz je výstižný, protože americký remake si z německého originálu vypůjčil pouze základní dějovou linku a některé drobnosti (andělé milující knihovny), ale jinak jsou to dva naprosto rozdílné filmy. A oba jsou svým vlastním způsobem krásné. Tam, kde Wim Wenders mluví prostřednictvím poetických obrazů, nechává Brad Silberling prostor čiré romantice. A vůbec to nevadí, každý divák si může vybrat, co je mu bližší a s čím se chce ztotožnit. Proto jsem oba filmy ocenila 4*. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pre mňa výnimočný film. Jednak kvôli Meg Ryan, ktorú považujem za krásnu ženu a skvelú herečku - v jej podaní aj úplne banálne vety znejú presvedčivo a zvodne. Potom kvôli Nicolasovi Cageovi, ktorý určite nepatrí medzi prototyp romantického herca a tu bol skvelý. Hlavne to bolo ale celkové poňatie príbehu, ktorý bol síce veľmi jednoduchý, ale poňatý veľmi citlivo. Jeden z najkrajších romantických filmov, kde nechýba krásna hudba. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Neslzel jsem, nadšení nesdílím. Jen jsem se sám sebe ptal, zda-li by mě ještě dokázal nějaký film opravdu dojmout. Došel jsem k názoru, že ještě stále dokázal. Stačí si vzpomenout na Masku, Forresta Gumpa, Statečné srdce nebo Gladiátora. Na Město Andělů se koukat dá, až po té co uběhne zhruba 40 minut, protože do té doby se opravdu nic vlastně ve filmu neděje. Tedy, ne že by se potom začly dít věci. Prostě Cage potká Ryan a zamilují se do sebe na první pohled. Komu tohle stačí ke štěstí, nechť si film užije co hrdlo ráčí. Třeba i dvakrát týdně. 55% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Krásná romantická klasika. Jistě, je to kýč, ale já to tomuto příběhu ráda odpustím. Bylo to atmosferické, působivé a i k zamyšlení. Musela jsem po letech zvednout hodnocení o další hvězdu. Začínám ho mít hodně ráda. Nicolas Cage a Meg Ryan se k sobě krásně hodily. Chemie mezi nimi krásně fungovala a tak by to mělo být. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Maggie (Meg Ryan) čte knihu "Pohyblivý svátek", což jsou vzpomínky Ernesta Hemingwaye na dobu jeho pobytu v Paříži ve dvacátých letech 20. století a tamní bohému. (rakovnik)
  • V The New York Times film skritizovali, pričom napísali, že "Cage pripomínal skôr sériového vraha než anjela". (Arsenal83)
  • Videoklip Goo Goo Dolls: Iris (1998) bol natočený na filmových miestach: dlhý tunel, v ktorom kapela hrá, je rovnaký, kde Seth (Nicolas Cage) stretáva Číňanku. Pieseň je súčasťou filmového soundtracku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama