Reklama

Reklama

Kulový blesk

TV spot

Obsahy(1)

„Máňa říkala, že to není směroplatný..." „Kulový blesk" je největší akce v dějinách stěhování. Bytová dvanáctisměna, orgranizovaná JUDr. Radostou, vyžaduje dokonalou koordinaci. Tu však narušuje celá řada komplikací. Neustálé váhání báby Jechové, svatba postarších snoubenců Fliegera a Opatrné a nakonec i opilecké řádění skupiny pod vedením doktora Knotka. To vše a další problémy doženou ustaraného Radostu k ďábelské improvizaci až za hranicí zákona... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (638)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tady se mi to bude věšet…“ Protože hasiči těžko dojedou na dvanáct míst najednou, může doktor Radosta aktivovat svou manažerskou noční můru. I když noční můru...já měl pocit, že si s rozepnutým kabátem ten stěhovací karusel náramně užívá.. Dnes už určitě kultovní komedie plná často citovaných hlášek, nenápadně vpašované lidskosti i trefných vnitřních monologů psychologa Knotka. Holt, když se rodina dusí, je potřeba přinést oběť.. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Když se herecká elita pustí do hromádné stěhovací monstrakce pod taktovkou nejlepší autorské dvojice v historii českého filmu, nemůže to dopadnout jinak než výborně. Všechno šlape jako hodinky, každá z postav tu má své místo, skvělou scénu nebo hlášku (většinou obojí) a současně zručně přihrává Abrhámovi, který s podporou Hrušínského coby stratéga Radosty, svým osobitým projevem vytváří v psychologovi Kotkovi první ze svých dvou nezapomenutelných svěrákovských rolí. I při reprízách stále výborná zábava a právem jeden z hitů sedmdesátých let. I když Máňa říkala, že to není směroplatný a Klabouch trval na svým uhlí ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

„To je pěkná půdička... Tady se mi to bude věšet.“ Smoljak jako debutant, Podskalský už jako ostřílený režisér (ve skutečnosti mu hlavně kryl záda). Směna tuctu bytů, jemný humor, lidská pomíjivost, nostalgie. Velmi lidské, kdo by neznal (a vlastně nechtěl znát) téma stěhování a problémů s ním spjatých, herecky samozřejmě nadmíru dobré, ale scénáristicky mi Smoljak jindy sedl víc!! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Další parádička dvojice Smoljak/Svěrák,která dokládá jejich komediální genialitu,smršť nápadů a nezapomenutelných hlášek.Až mi nejde do hlavy,že se pod pojem komedie vejde Kulový blesk i paskvily,které plodí snad nejproduktivnější český režisér mistr Troška.Kulový blesk se chová přesně podle svého jména,nezadržitelně se valí a srší humorem.Pevně věřím tomu,že se film může někomu nelíbit,ale to neznamená,že to dokážu pochopit.:) ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pěkná úsměvná komedie se spoustou známých scén např: Máte sklep? A můžu ho vidět? Mám hrozně ráda staré ještě vtipné komedie, které otvírají hned několik možností. Buď jde o humor jednoduchý, tedy nenásilný, který je určen jen k pobavení a nebo humor, který je plný narážek na tehdejší dobu. U českých filmů obzvláště je třeba dávat si pozor. Dost mě pobavil sám Smoljak svým hraním ve snímku a jeho podobou s Einsteinem. Tuto komedii v televizi klidně ráda uvidím znovu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (42)

  • Na konci filmu veze Ing. Severín (Ladislav Smoljak) doktora Radostu (Rudolf Hrušínský) k Fliegrovi (Bedřich Prokoš) a Opatrné (Zita Kabátová), aby nenašli mrtvolu mistra Bílka. Zhruba v čase 1:19:22 je krátký detailní záběr do interiéru vozu, který je ale zrcadlově otočen. Doktor Radosta sedí opticky na straně řidiče, zatímco řidič Ing. Severín po jeho pravé straně. (budivoj)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama