Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Náčelník policejní školy major Václav Maisner je fandou amerických filmových komedií o policejní akademii, a tak se rozhodne školu co nejvíc přiblížit svému vzoru. Připraví nové osnovy a nutí podřízené tvářit se stejně jako postavy v jeho oblíbených filmech. Na začátku školního roku vítá nové studenty. Poté mu náměstek ministra vnitra sdělí informaci, že jeden z nováčků je agentem FBI a na základě jeho hodnocení bude major buď povýšen, nebo degradován. Zatímco se Maisner pokouší agenta objevit, jeho zástupci - mohutný poručík Kuře a drobný poručík Hrubec - těžko zvládají výcvik podle jeho osnov. Situace se zkomplikuje, když patolog Slavíček při vyučování omdlí poté, co ho mrtvola na pitevním stole chytne za ruku. Přestože to byl jen Maisnerův kanadský žertík, Slavíček skončí v blázinci. Později odtud uprchne a zorganizuje loupež v bance, kde právě poručík Kuře vybírá peníze na výplaty. (TV Nova)

(více)

Recenze (403)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rádoby Policejní akademie na český způsob. Inspirace je zde jasně vidět. Major Maisner má v kožichu špióna, kterého se snaží najít za každou cenu. Poměrně jednoduchá zápletka. Jednoznačně nejlepší díl z celé trilogie. Možná bylo lepší zůstat u jednoho. Ukázka toho, že policajti jsou ještě větší blbci než jsme doufali. Pár světlých momentů se ale našlo, tak za ně dávám tři hvězdičky. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Potrhlý major Maisner poprvé na scéně.Tvůrci se vzhlédli v amerických Policejních akademiích a přišli s typicky českým humorem. Nepozastavoval bych se nad občasnou trapností filmu. Ta je cílená a umí si s ní poradit v mezích normy. Humor je zase velmi často vypointovaný, ale předně ho podávají dokonale hrající Ladislav Potměšil a spol. Simona Krainová má tady mimořádně pěknou hřívu a sexy výraz i hlas, ačkoliv je nadabována kolegyní Krbovou. No už vidím, jak je zamilovaná do takového ňoumy, co si hrál na mladíka. Soukup umí perfektně pracovat s herci a dostal z nich přesné herecké výkony, o kterých jiní režiséři můžou jen snít. Humoru je tady opravdu dost a to má v každé správné komedii být. Nejsem proti udělit 60%, protože jsem se bavil, jak tvůrci chtěli, a nečekal jsem na vtip v půlhodinových intervalech, jak tomu poslední dobou nejen u českých komedií bývá. A stejně ten vtip se pak promění v klasické "vtipe vylez". Další díly ale už tak povedené nebyly. Tohle pátrání po expertovi z FBI vtipné bylo a synonymum crazy komedie naplnilo do puntíku, i když mu v závěru mírně došly nápady. 60% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Viete, čo je dosť trápne? Prísť s českým "remakom" americkej Policajnej akadémie 11 (jedenásť!) rokov po nej. Ľudová zábava, ale oproti Kameňákom je to ešte špička českej kinematografie. Niektorí diváci toto béčko pokladajú za kultové. Má to niečo do seba, ale musíte vypnúť mozog a užiť si nenáročný scenár a pololegendárne postavy, ktoré sa vrátili ešte v dvoch častiach. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Po vzoru mnohokráte shlédnuté Policejní akademie se pokouší major Maisner (Ladislav Potměšil) vytvořit stejnou policejní akademii i u nás (samozřejmě s podporou ministerstva vnitra). A stejně jako v americe se mu do školy přihlásí ten největší póvl, který hledá v policejních řadách úkryt před prací, vězením, manželstvím a podobnými kratochvílemi. Navíc se Maisner dozvídá, že má v řadách kadetů i agenta FBI, který má vše monitorovat a podat podrobnou zprávu ... Jen díky tomu, že jsem nedávno měl tu čest shlédnout všech sedm dílů původní policejní akademie, a díky jejím posledním dílům mi nepřipadal Polda až tak hroznej (porovnávat ho s původní policejní akademií ale rozhodně radši nebudu). Co se týče hereckých výkonů, tak jsem ve filmu žádný zmíněníhodný nenašel - snad jen ústřední postava, Ladislav Potměšil extrémně přehrává (nicméně to je součástí scénáře). Naštěstí má film vcelku koukatelnou délku, a tak ve chvíli, kdy se začnete nudit, je tu konec .. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Byl jednou jeden polda" je českou variáciou na populárne americké komédie zo série "Policajná akadémia". Režisér Jaroslav Soukup si povedal, že by mohlo mať úspech u česko-slovenského publika, keď skopíruje pôvodný americký nápad, ktorý bol priaznivo divácky prijatý po celom svete a dočkal sa mnohých pokračovaní. V polovici deväťdesiatych rokov minulého storočia sa mu podarilo získať financie a pustil sa do točenia tejto českej policajnej akadémie. Do hlavnej úlohy, veliteľa policajnej školy, obsadil Ladislava Potměšila. Vo vedľaších rolách mu sekundovala celá plejáda béčkových hercov a nehereckých niktošov. Očakávaný úspech sa dostavil tak nejak na polovicu. Našlo si to svojich divákov, ale bolo i mnoho ľudí, ktorí to nedokázali oceniť. Ja sa rozhodne radím do tej druhej skupiny. * ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • Film sa ako jediný český zástupca dostal do top 10 najnavštevovanejších filmov v českých kinách za rok 1995, a to na 9. miesto s počtom divákov 175 205. (Raccoon.city)
  • Na začátku filmu sleduje major Václav Maisner (Ladislav Potměšil) první díl slavné parodie Policejní akademie (1984). Později si pouští i další díly. Několikrát prohlásí, že má všech 7 filmů, které si pouští stále dokola a řídí se jimi. (noelcoward73)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama