Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové zanechali původních profesí číšníka a taxikáře a pronajali si prosperující diskotéku Brooklyn. Jejich poklidný život však naruší podvodník Kadlec, který nezapomněl, že to byli právě oni, kdo jej před dvěma lety dostali za mříže. Celou tu dobu myslel jen na pomstu. Dříve drobný podvodníček s pomocí svých kompliců, zetě Bureše a spoluvězně "Inženýra" se napojí na obchod s drogami a zahájí svou pomstu. Michal je zatčen pro znásilnění dívky, kterou v životě neviděl a Tomášovi nedá moc práce zjistit, že za vším je právě Kadlec. Dlouho také Tomáš netuší, že sympatická Ivana, která nastoupila do jejich podniku a do níž se zamiloval, pracuje také jako luxusní prostitutka a do podniku ji nasadil právě Kadlec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Úplný opak skvělé jedničky. Když vynechám, že finty vůbec nemají nápad nebo logiku a jsou příliš přímočaré, tak díky porevolučnímu syndromu českých filmů jde o naprostý cringe fest. Porevolučním syndromem samozřejmě myslím to svobodné utržení ze řetězu, kdy chtějí tvůrci do filmu nacpat úplně všechno, co dřív nemohli, což působí hrozně uměle a nepřirozeně (v tomhle drží prvenství Nahota na prodej). Absolutním vrcholem trapnosti jsou pak Vašutovy výstupy u baru s příšerně českou angličtinou, či Tofiho rádobyvtipné hlášky. Jinak, nechápu, jak se mohl Tkadlec nachytat na Vašutova Američana - tak perfektní češtinou by žádný Amík mluvit nemohl. Jedna hvězda za ty hlášky, které jsou ve výsledku svou trapností vlastně strašně zábavné a některé z nich i s kamarády používáme. P.S: Když dá Vaculík Krainové kopačky, tak si ho Tofi dobírá:"To bylo řečí, prý - já bych se o tebe rval jak eskymáckej pes". Jenže tuhle trapnost řekl Vaculík Krainové ve chvíli, kdy byli spolu sami. ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Soukup zřejmě po revoluci začal něco zobat, jinak si snad nelze vysvětlit tak strmý pokles "kvality" jeho tvorby. Herecky stále ok, i když už v ústředním duu ty dva zmoklé kamarády ani nepoznavám, mladá Krainová krásná, ale jinak je druhý díl celkem hrůza, a téměř nic dobrého z jedničky už tady není nebo nefunguje. Bohužel klasický příklad pozdějšího pokračování soc-hitů. Příběh z Brůklynu - jakýpak příbeh? Zápletka stojí za starou belu, a film lze rozdělit na třetiny: 1) Falešné obvinění Tofiho feťačkou ze znásilnění, 2) zjištění Vaculika, že Krainová je luxusní ku*va, 3) Vašut chystá boudu v obchodu s drogama (fakt!). Mezitím furt někdo jezdí v noci sem tam po Vinohradské, a Sagvan u každé holky opakuje: "Ta po mně jede jako blázen". Jedinou výpovědí je, že kdo byl svině za komoušů, po sametu byl pak ještě větší hajzl, protože měl taky víc možností. A to teda sakra nestačí. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, ale mě dvojka přijde úplně normálně srovnatelná s jedničkou. Možná to považuju dokonce za o chlup lepší film - má to aspoň takovej normálnější scénář, kterej neni jen o tom, kde zase ty dva troubové nechali ležet nějakou hromadu peněz. Příběh ani dialogy nejsou žádný exemplární odpady a veliký plus je pro mě prostě samotnej fakt, že se to odehrává v Praze na počátku devadesátek v takovym správně amatérsko-veksláckym prostředí. To je mi blízký. (65%) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nová doba si žádá nové (nebo alespoň nějak chytře inovované) příběhy ... nelze jen tak bez přidané hodnoty bezmyšlenkovitě opisovat ze starých - a doufat, že diváctvo velkého světa neznalé vám to zbaští i s navijákem. V závěrečných titulcích jsem si kromě jiného přečetla i poděkování Policii České republiky - a marně jsem přemýšlela, zdali bylo míněno jako poklona za to, že pro potřeby české kinematografie nechala milá policie ze svých příslušníků udělat ukázkové ňoumy. Budiž jí útěchou, že podsvětí nedopadlo o nic líp. 2* ... za Lukáše Vaculíka, Sagvana Tofiho a Simonu Krainovou, kteří dělali co mohli - v rámci toho, co jim scénář a režie dovolily. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Prokazatelně horší než první díl. Herecké obsazení je na tom opět výborně. Film funguje lépe jako krimi nebo tak nějak než komedie. Vtipné scény tu jsou, ale je jich o trochu méně než v jedničce. Už příběh mě tolik nezaujal. Určitou kvalitu film má i po více shlédnutích, ale na jedničku to rozhodně nemá. Takže to vidím jen tak na 64% = *** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Jaroslav Soukup potreboval dievča, ktorej by diváci uverili, že je luxusná prostitútka, a preto si z agentúry "Czech models" vybral osem dievčat, z ktorých v konkurze najlepšie obstála Simona Krainová s nulovou hereckou skúsenosťou. (Raccoon.city)
  • Lukáš Vaculík souhlasil s účastí na filmu až poté, co Jaroslav Soukup několikrát přepsal scénář. (korbitch22)

Související novinky

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

Reklama

Reklama