Reklama

Reklama

Duel

(TV film)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Spielbergův film, který byl původně natočen pro televizi. V Evropě ho však uváděli v kinech. Obchodní cestující Mann jede po arizonské poušti na jednání se šéfem. Cesta probíhá poklidně do té doby, než se objeví cisterna řízená tajemným řidičem. Začne Manna vytlačovat ze silnice, chce ho dostat pod vlak, atd. Jaký má důvod? Spielberg natočil film s rozpočtem 350 000$ za dva týdny podle historky Richarda Mathesona z Playboye, který říkal že to sám zažil. (woody)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (394)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Plno kamerových kousků a nápadů dělá z jinak nicotného námětu něco víc. Pocit neznámého a nevysvětleného nebezpečí funguje skvěle a je vemi zábavné pátrat po něčem, na což vlastně nečekáme odpověď. Spielberg dopředu prokázal, že umí točit i bez milionových rozpočtů a skvělého štábu plného známých jmen. Duel je povedená jednorázová podívaná, na kterou si víceméně nejde stěžovat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

tak překvapivě dobrý film. Čekal jsem přeci jenom něco jiného. Tedy horšího, nedávno jsem viděl Rest stop a tak nějak jsem upustil od těhlech thrillerů, a navíc jsem se poměrně bál když tohle byl jeden z prvních větších Spielbergových filmů, ale nakonec to dopadlo výborně. Jak tady každej říká Spielberg měl skvělej nápad neukazovat řidiče, tahle věc totálně dopomohla utvořit atmosféru. Herec Weaver byl dokonalej a scéna v restauraci mi díky němu utkvěla v hlavě. Dobrý film. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Po vydařeném mikrofilmu Amblin' další snímek "na cestách", tentokráte na téma "honěná na kočku a myš by car/truck" (neboli rychlokurz autoškoly drilem). Napětí při zběsilých kontaktních honičkách by se dalo krájet, nasnímání a celková stylizace je na televizní poměry vskutku nevídaná a hlavně je zde onen geniální nápad s tajemnou identitou řidiče tiráku. Duel je zkrátka perfektní ukázkou Spielbergovy režisérské virtuozity, která ani po letech neztratráci nic ze svého hrůzostrašného kouzla. Zajímavým detailem je zábavné rozhlasové vysílání ze začátku filmu, které by všem hráčům herní série GTA jistě přišlo velmi povědomé. Tak a já si můžu v klidu odbýt další zářez za splněný divácký sen... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Tento film som už kedysi dávno videl, a to, že mi z neho v pamäti neostalo veľa, vypovedá aj o dojme, ktorý som si obnovil pri dnešnom sledovaní. Film má všetky znaky debutu. Je zmiešaninou zaujímavého námetu, vynikajúcej atmosféry vytváranej kombináciou nápaditej kamery a zvukov, napätia, ale tiež uťahanosti druhej časti filmu, keď už došli nápady a Mann sa začal správať veľmi nepravdepodobne. Aj keď prenasledovanie a ohrozovanie niekým, ktorého tvár, ani motív konania nepoznáte, nie je jednoduchým orieškom ani pre niekoho, kto nie je podpapučovým typom, akým bol Mann. Chváliť musím utajenie tváre a motívu konania vodiča kamiónu, ktoré dodáva filmu tajomný charakter a je podmienkou toho, aby divák nevnímal film ako napínavú naháňačku po arizonských cestách. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám napínák jako hrom. Takhle nervózní už jsem u filmu delší dobu nebyl. Perfektní honička, kterou se zřejmě inspiroval nejeden film v současnosti. Steven prostě umí a uměl i na začátku své režisérské kariéry. Minimalistická hudba, až skoro smrtící střih a dobré obsazení. A ty závěrečné, skoro westernem dýchající souboje. Pastva pro oči. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Během chronologického natáčení filmaři přidali pro každou novou scénu tahači trochu "make-upu", aby působil ošklivěji a děsivěji. (Cherish)
  • Ve finální honičce, kdy osobní auto prchá před kamionem do kopce a poté zase z kopce, se jedná o stejný kus silnice. Jednou jedou auta nahoru, podruhé zase dolů. (DominikV)

Související novinky

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

Jamie Dornan bude turistou v Austrálii

28.01.2021

Britský herec Jamie Dornan (Synchronic, Anthropoid) byl obsazen do hlavní role v připravované koprodukční limitované sérii s jednoznačným názvem The Tourist. Natáčení šestidílného seriálového… (více)

Reklama

Reklama