Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

I majster tesár sa raz utne. A Spielbergovi sa to stalo tiež. Opravdu hrozný film, pri ktorom som sa nudil od začiatku až dokonca. Nerozumiem, ako sa mohla takáto herecká elita zapredať takémuto bezduchému scenáru. A aj inokedy skvelá Julia Roberts, či Dustin Hoffman tu pôsobia trápne a zlyhávajú na plnej čiare. A hlavne nerozumiem, čo týmto filmom chcel básnik povedať. K Spielbergovi mám veľkú úctu, no čo je veľa, to je veľa... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, výpravná Spielbergovina only for the kids. A to každým "coulem". Vidieť to ako malý, určite by som ostal očarený a veľmi rád sponínal. Takto je to "len" krásny, farebný, rozprávkový svet, bez poriadného hrdinu (ne a ne, Peter Pan mi jednoducho nesadol), ale s veľmi príjemnou atmosférou a užasným Hoffmanom. ()

Reklama

mrksik 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie, kde sa žijú sny a na ten reálny "život" sa zabúda v sladkých hrách. Stačí uveriť :-) Film môže svojou prílišnou infantilnosťou mierne odrádzať, ale niektoré momenty naozaj stáli za to a zimomriavkovalo sa jedna radosť. Moralizovanie mi prišlo vo filme pre deti (je to film pre deti!) v zásade prirodzené, aj keď naturalistickejšie poňatie by mohlo celý koncept ozvláštniť a posunúť ho vyššie. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak jsem nečekal, ale přesto mě průměrnost celého snímku trošku zaskočila- rozhodně se jedná o zatím nejslabší Spielbergův film, jaký jsem viděl. Ale přesto bych ho v žádném případě úplně nezavrhoval. Vždyť už jen ústřední hereckou pětici je radost sledovat, především Hoffman a Williams vdechli svým rolím srdce i duši a jen jejich zásluhou vizuální stránka zcela nepřeválcovala tu příběhovou. Spielberg si chtěl evidentně udělat radost a natočil velmi pohodové a veselé dobrodružství, které u mě sice na vyšší hodnocení nedosáhlo, ale vzpomínat na něj budu vždy jen v dobrém. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • Jednoho z pirátů, který se pokouší ukrást Petrovi (Robin Williams) boty, když poprvé dorazí do Země Nezemě, hraje zpěvák Jimmy Buffett. (Don_Salieri)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno