Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno a okomentováno s dnešního pohledu. Jedná se nebo se jednalo o mojí svého času skutečně dětskou srdeční záležitost. Když mi bylo dvanáct, tak jsem natom byl asi pětkrát za sebou v Kině Moskva, v dnešním Multikině Ládví a to prosím za dvanáct korun za lístek, kde že jsou ty časy...? To se ještě do kina chodilo, aniž by se hledělo na prachy. Tenkrát se mi to strašně moc líbilo chtěl jsem být jako Peter Pan a postavičku kapitána Hooka mám ostatně doma dodnes. Nicméně z dnešního pohledu, jsem přeci jenom něco málo musel z mého coby nadneseného původního hodnocení ubrat, ale jako dítě bych tomu dal jednoznačně a s velikou chutí za pět. Co se týče studiových dekorací, tak ty jsou zde několikrát přímo odstrašující, nicméně hudba od od Johna Williamse je fantastická, a v první řadě bych také vyzdvihl i opravdu nadprůměrné herecké výkony dvojice Williams a Roberts jako skřítka Tinkerbell. Země nezemě a krásný magický příběh, plný mystického světa, kouzel a fantazií, dobra navzájem se pěkně proplétající se zlem, s tím vším a ještě s daleko více věcmi se setkáte v tomto rodinném filmu. Nicméně si myslím že dnešní omladině se to musí líbit i dnes, i když už po mnoha stránkách mají dnes daleko více co se týče výběru a bohužel s dnešního pohledu morální ponaučení a přímo ukázkově obstarožně vyhlížející triky, asi moc v módě u nich nejsou.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, John Williams se zde již opakuje. Steven Spielberg je nesmírně patetický, jako vždy, ale to je prostě jedno, protože tady nejde o tyhle dva tvůrce, ale jde o tu neskutečnou radost z toho, že člověk zase na chvilku může být dítětem, že je možné zase vklouznout do toho zelného úboru a prostě létat. Jestli jsem v dětství nějaký film zbožňoval, byl to tenhle. A to kouzlo je zde pořád. Pořád jsem ze Země Nezemě nadšený a rád bych se s postavami proletěl a pojedl. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Podle mě je tohle nedoceněný film, který má kouzlo, skvělé herecké výkony a perfektní vizuální, hudební i zvukovou stránku. Je to prostě moje srdeční záležitost, Williamsovu hudbu z tohohle díla miluju a tu krásnou kouzelnou atmosféru taky. Ode mě čisých 90% a dávám 5*, abych aspoň trošíčku vykompenzovala zdejší hodnocení (i když jsem tím tady a teď za exota, nestydím se za to). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Monumentálna, výpravná Spielbergovina only for the kids. A to každým "coulem". Vidieť to ako malý, určite by som ostal očarený a veľmi rád sponínal. Takto je to "len" krásny, farebný, rozprávkový svet, bez poriadného hrdinu (ne a ne, Peter Pan mi jednoducho nesadol), ale s veľmi príjemnou atmosférou a užasným Hoffmanom. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Jedinečné filmové dobrodružstvo a návrat do detského sveta fantázie. Veľkolepá výprava, nad každým záberom som sa až rozplývala a úžasná hudba Johna Williamsa. Prekrásne filmové spracovanie príbehu o Petrovi Panovi. Hook je pre mňa filmový klenot od Spielberga. Videné v kine💙 [Kult Sneak] 85%. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (29)

  • V britském filmovém časopise „Film Review“ byl Hook ohodnocen pouze jednou hvězdou z pěti možných a byl označen za první nepovedený Spielbergův film. (Locksley)
  • Na základě filmu byly v roce 1992 vyrobeny čtyři videohry „ Hook“. (Terva)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama