Reklama

Reklama

Hook

Trailer

Obsahy(1)

V ambiciózním dobrodružství Hook od úžasného Stevena Spielberga hraje Robin Williams dospělého Petra Pana a Dustin Hoffman nechvalně proslulého kapitána Hooka. O zábavu se postarají také Julia Robertsová v roli víly Zvonilky, Bob Hoskins jako pirát Smee a Maggie Smithová coby babička Wendy, kteří musí stárnoucího právníka Petra Banninga přesvědčit, že byl kdysi legendárním Petrem Panem. A tak začíná nové dobrodružství, v němž se Petr vydává do země Nezemě, aby ochránil své dvě děti před kapitánem Hookem. Cestou znovu objeví sílu představivosti, přátelství a kouzel. Nová verze klasického příběhu, určená dětem všech věkových kategorií, byla v roce 1991 nominována na pět Oscarů včetně kategorie nejlepší vizuální efekty. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dustin Hoffman je jeden z mých nejoblíbenějších herců a v té záporné roli byl prostě k sežrání. Ale přesně pravý opak se dá říct o Robinu Williamsovi, toho fakt nemusim (až na jednu vyjímku - Dobrý Will Hunting). Jinak není filmu co vytknout - prostě zase jedna variace na Petra Pana. A docela povedená. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých slabších Spielbergových filmov. Nebolo to zle podané, ale prišlo mi to moc rozťahané, ani ta rozprávková atmosféra a niektore scény mi nesadli, inokedy Spielberg dokáže zas navodiť akčnejší ton a zabávať. Mal som pocit, že je to dosť také rôznorodé a moc som tomu nevedel prísť na chuť. Nič proti Spielbergovi, kostýmy, masky, kulisy, vypráva to všetko tu bolo super, tak ako aj hudba, či príbeh, ktorý neponúkol klasickú origin story, ale moc ma to nezaujalo, nestrhlo. 65% - 3* ()

Reklama

Tayen 

všechny recenze uživatele

Dělat pokračování Petra Pana je podle mne nesmysl. Kde vůbec tvůrci přišli na to, že Petr zůstal v našem světě? Viděli tu pohádku vůbec? Pěkná vizualizace a snaha se přiblížit kouzlu původního příběhu, tím že jej částečně zkopírovali a přidali pěkné efekty, ale to co si Spielberg přidal do děje sám vyznívá dost mělce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tvurci si urcite zaslouzi pochvalu za docela dobrej pribeh vychazejici z Petra Pana a za perfektni vizualni stranku. Problem je, ze Pan se rozjede az po prisernejch 100 minutach, behem kterejch se nic moc dulezityho nedeje a vsichni tu jen tak saskujou. No a tu zaverecnou pulhodinu to uz dojem zas tak moc nevylepsi. Fakt nechapu, proc film nemoh mit standartnich 100 minut, tohle je tezce prestrelena delka. Nicmene filmu nejvic pomahaj herci. Roberts je perfektne roztomila a Williams to zvlada taky s prehledem, hlavne dokud neni namaskovanej jak Peter Pan, pak v zelenym oblecku a s rozcuchanym harem vypada trosku jak pedofil na lovu. Ale mym favoritem je skoro k nezponani nalicenej a naprosto fantastickej Hoffman. Celkove docela slusna zabava, ale ta delka je fakt smrtici, takze jen lepsi 3*. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Spielberga jsem nikdy neadoroval a asi ani nadále nebudu. Hook je naprosto přepískle pitvořivej, až to bolí. Pořád někdo musí někam padat, pořád musí někdo někam běhat a přiblble se u toho usmívat. Veškeré triky zestárly až do smíchového období a navíc se tam neustále hrůzně hyhňá Hoffman, což mě téměř zničilo. Tenhle film by asi mělo hodnotit mladší publikum, které to všechno vstřebá a nebo starší ze svých vzpomínek, protože já trochu hynul a říkal jsem si, jestli Spielberg vážně seděl v kanceláři a říkal "Jo a teď bude Williams běhat jako blbec dokola a kolem budou padat pánvičky". ()

Galerie (96)

Zajímavosti (30)

Související novinky

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

Joe Wright a „Peter Pan začíná“

16.11.2013

Svérázný britský režisér se prosadil hlavně adaptacemi literárních klasik (naposled rozporuplně přijatá Anna Kareninová). Zdá se, že si tentokrát dá pro změnu něco lehčího, víc zaměřeného na rodinné… (více)

Reklama

Reklama