Reklama

Reklama

Svatby pana Voka

TV spot
Československo, 1970, 100 min

Režie:

Karel Steklý

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Miloš Kopecký, Pavel Landovský, Vladimír Brabec, Otakar Brousek st., Marie Drahokoupilová, Darina Chlebová, Jan Schánilec, Václav Sloup, Alois Müller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Český šlechtic Petr Vok z Rožmberka již není tak mladý, ale jeho milostná dobrodružství nadále vyvolávají závist mužů a pobouření ctihodných dam. Na zámku Bechyně mu je k dispozici 12 půvabných dívek, stále však neváhá svést mlynářovu ženu a služku. Jednoho dne se ocitne ve finanční nouzi a starší bratr Vilém mu proto poradí, aby se oženil s bohatou nevěstou. Petr všechny překvapí oznámením, že si chce vzít velmi mladou Kateřinu z Ludanic. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (97)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Svatby pana Voka aneb Co nám ve škole zamlčeli; "plebejská" historická veselohra, jíž dominuje Miloš Kopecký v roli rudolfínského bonvivána Petra Voka z Rožmberku, zdatně sekunduje Pavel Landovský jakožto císař Rudolf II., jenž to nejdůležitější prosr... ehmm... však vy víte co, a u níž nejednomu bigotnímu puritánovi spadne čelist, jakým že to zhýralým obdobím středověk byl. Vcelku poklidných sto minut, neurazilo, avšak ani neobohatilo, čtvrtá nejspíš za to, že je jaro a já mám dobrou náladu. 70% ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o šlechtickém divočákovi Vokovi, který své problémy s dluhy řeší svatbou s mladou Kateřinou z Ludanic, která je však ve stejném srabu jako on. Během filmu ožení celý svůj harém se svými kámoši i s těmi ostatními...a tak vůbec..Svatby pana Voka je dost nedoceněný film. Já z něho byl úplně nadšený. Miloš Kopeckej je na tyhle role obrovskej talent..a zazní tady spousta výbornej hlášek :) "Milosti, ne! Já jsem imptentní..úplně! - To je v manželství spíš výhoda - A mám delirium tremens! - Výborně!..."Situace je vskutku katastrofální, nicméně nevím, proč by měla být ještě vážná.." "Kateřinu unesu a budu s ni denně obcovat!! No dobře, tak obden.." ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Skvělá situační a konverzační komedie, které vládne hláškující a intrikující Miloš Kopecký, který do role vnesl vše, co od něho očekáváme. A protože na kostýmech a výpravě se také rozhodně nešetřilo, navíc se zde intrikuje s neobyčejnou kadencí, nabízí se srovnání se slavnou francouzskou komedií Pošetilost mocných. A nutno říci, že Svatby pana Voka ji svou vícevrstevnatostí překonávají, zvlášť když začne hláškovat i mladá Kateřina. A tak zatímco kroniky a učebnice historie nad tímto pohledem na pana Voka pláčou, divák se královsky baví. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Mě prostě nikdy tyhlety příhody "československého Casanovy" nenadchly :))) Mám pocit, že socialistická kinematografie nutně musela takové "ožehavé" téma, jakým v té době jistě "proutnictví" bylo, odskunout do časů dávno minulých. No představte si nějakýho náměstka-požitkáře! ;-) Snadno zapomenutelný film... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá komedie, ale dle mého názoru Miloši Kopeckému příliš role nesedla. Umí zahrát geniálně choleriky (myslím, že takový prostě v životě byl a hrál tedy sám sebe), což mu v této roli nebylo umožněno. Světlými okamžiky byly scény s Pavlem Landovským alias Rudolfem II., který hrál mnohem přirozeněji. Taktéž chvilka Josefa Hlinomaze ukázala, že to byl pan herec. Zbavování se farucimoru a konec filmu jsou výborné. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • V zámku Červená Lhota, kde sa natáčalo, bola položená nová dlažba, a tak ju štáb musel prekryť trávou privezenou v balíkoch, aby vyzerala staro. (Raccoon.city)
  • V části, kdy Petr Vok přijíždí za svojim bratrem Vilémem, nejde o Český Krumlov, sídlo Viléma z Rožmberka, ale o zámek Jindřichův Hradec. Ve scéně, kdy Petr Vok pošle Kateřině z Ludanic pěvce pod balkon, jedná se o nádvoří na zámku v Telči. (Vitoraz)

Reklama

Reklama