Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý počin, minimálne herecky. Ale inak ukrutne dlhý. Takmer 3 a pol hodiny nemajú ani niektoré seriály. A poviem úprimne, že po prvej polhodine zistíte, že to vôbec neodsýpa. Keď si spomeniem na iný trojhodinový film, ako napríklad Gladiátor či Statočné srdce, tak viem jedno, že ani chvíľu nebola nuda, furt sa niečo dialo, proste to išlo ako voda. Tu sme sa nič takého nedočkalo a svojím príbehom film zaujme skôr amerických sledovateľov. Ústredná trojica je však inak chasa veľmi zaujímavých hercov. James Dean dva týždne po dotočení zomrel a bol to ozajstný rebel na plátne i životom. Pekná Liz Taylor sa vydala koľko, snáď osemkrát? No a Rock Hudson bol veľký milovník žien, ale tento len vo filmoch, keďže o pár desaťročí neskôr zomrel na AIDS a myslím, že nakazil aj svojho priateľa, ktorý za to vysúdil jeho dedičstvo. Inak Hudson bol prvou osobnosťou, ktorá podľahla tomuto vtedy novému ochoreniu. Veľmi zaujímavé, ako elegantne a obdivuhodne vyzerajú veľké hviezdy na plátne, no v skutočnom živote to už také hviezdne nie je. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Film opravdu gigantických rozměrů. Nejenom svou stopáží, ale i velkolepou výpravou (taktéž výměrou pozemků rodiny Benedictů). Představuje i Jamese Deana v jeho poslední roli … nebudu zastírat, že jsem "Giganta“ chtěla vidět hlavně kvůli němu. Nezklamal - rozporuplnou postavu nešťastného Jetta Rinka si zahrál se zápalem, s pokorou a s odzbrojující bezprostředností. Velká škoda, že nedostal víc prostoru ... a především - že jeho kariéra tak předčasně a tragicky skončila. První polovina snímku mě chytila za srdce víc - je dramatičtější a ucelenější. Poté, co příběh z ničeho nic přeskočí poměrně dlouhý časový úsek, není už tak kompaktní. I když přihlédnu k tomu, že doba se změnila, děj je náhle nad očekávání smířlivý a rozdrobený velkým množstvím malých epizod - ale pořád zůstává obsáhlým epickým vyprávěním, které se s přehledem drží vysoko nad průměrem, k čemuž velkou měrou přispívá i herecké umění všech protagonistů. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Úchvatná sága ze života jedné jižanské rodiny. Takový kříženec mezi Jihem proti severu a Až na krev. Úžasná Taylor, vždy přesvědčivý Dean. Bohužel se nepodařilo nasadit pořádně vypointovaný konec, který tu jakoby odletěl od tématu. Mrzí mě to, protože jinak by šlo o nefalšovanou pětihvěztičkovou podívanou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

James Dean "stokrát jinak", aneb pokaždé v rebelské roli. I tady ukazuje své herectví naplno a zastiňuje i jiné hvězdy filmu Elizabeth Taylor a Rocka Hudsona. Příběh je sice pořádně natažený do délky, nicméně se jej aspoň podařilo díky tomu pojmout v co největší šíři. Milovníci "pamětnických" filmů si asi při sledování budou libovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľkolepému, nákladnému, hereckými hviezdami zaplnenému a do seriálovej dĺžky natiahnutému filmu plnému klišé, amerického chlapáctva, patriotizmu a rasizmu som bol nútený pri opakovanom zhliadnutí jednu hviezdičku ubrať. Určite je to nadpriemerný film, ale keď si iba namátkou spomeniem na Veľkú zem, Pod kopytami stád, či Ako bol dobytý Západ, tak zasa nejaké zreteľahodné rozdiely medzi nimi nevidím. Páčilo sa mi, že dialógy rešpektovali úroveň rančerov a ropákov a dodávali tak príbehu punc vierohodnosti aspoň v tomto. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Většina scén byla natočena v Marfě v Texasu, včetně pouštních plání. Části ve vesnici Mexičanů se natáčeli ve Valentine v Texasu. Interiérové scény jsou natočeny v ateliérech Warner Brothers Studios v Burbanku v Kalifornii. Scéna průvodu byla natočena na letišti ve stejném městě. Několik záběrů se taky dělalo ve Virginii a v Arizoně. (Šuplík)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno