Reklama

Reklama

Gigant

Trailer

Obsahy(1)

Velkolepý epos o soupeření pozemkových vlastníků s naftovými magnáty v americkém Texasu. Přetékající ropné vrty, peníze, intriky, rvačky. Zámožný Texasan Bick Benedict (Rock Hudson) se ožení s krásnou, cílevědomou a houževnatou Leslie (Elizabeth Taylor) z Marylandu. Jejich život na ranči není vůbec jednotvárný. Musí denně řešit problémy s honáky dobytka, pomocnými dělníky z Mexika i s jejich mladým předákem (James Dean), ze kterého se nakonec stane mocný ropný magnát. V roli Jetta Rinka se objeví legendární James Dean, který zemřel pouhé dva týdny po dokončení tohoto filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľkolepému, nákladnému, hereckými hviezdami zaplnenému a do seriálovej dĺžky natiahnutému filmu plnému klišé, amerického chlapáctva, patriotizmu a rasizmu som bol nútený pri opakovanom zhliadnutí jednu hviezdičku ubrať. Určite je to nadpriemerný film, ale keď si iba namátkou spomeniem na Veľkú zem, Pod kopytami stád, či Ako bol dobytý Západ, tak zasa nejaké zreteľahodné rozdiely medzi nimi nevidím. Páčilo sa mi, že dialógy rešpektovali úroveň rančerov a ropákov a dodávali tak príbehu punc vierohodnosti aspoň v tomto. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo rozhodne lepšie. Nepopieram tu istú ságovitosť, v ktorej sa niektoré charaktery pekne vykreslili, no celkovo mi prišiel ten príbeh až moc naivný. Tiež všetci ospevujú J. Deana no pravda je taká, že predviedol iba priemerné štandardné herectvo, nič extra pamätné. Naviac tu ani veľa nehral. Na druhú stranu sa tu ale podarilo vykresliť celkom slušnú atmosféru amerického juhozápadu a potešil aj pohľad na mladučkú E. Taylor. Na slabší nadpriemer to stačí. 70/100 ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlá rodinná sága, která si, díky své délce, může dovolit skutečně hodně propracovat vývoj postav, nastínit hodně závažné téma a šarmantně holywoodsky naservírovat pár těch životních pravd. Rock Hudson je skvělej ikonickej rancher typu Gregoryho Pecka, Elizabeth Taylor to nejlepší z oldschoolového holywoodu a James Dean má překvapivě málo prostoru. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

První půlka této (přliš) dlouhé rodinné ságy je velice slušná, má náboj a člověka zaujme (rasismus, jistý machismus mužské populace, nenávist mezi Bickem a Jettem atd.). Pak ale začnou hlavní postavy stárnout, šířit moudra, nadhled, potírat rasovou nerovnost (nebo se o to alespoň "don cijotsky" snažit) a film začne působit jako poučka morálky v podání drsných ale férových synů a dcer Texasu...70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vyse trojhodinova rodinna saga s uzasnym castingom (v ktorom hra James Dean az tretie husle). Je to epika v najlepsich tradiciach Hollywoodu a problem mam jedine s tym, co mi vadilo pri Sirkovom Written in the Wind. Tieto temy a prostredie sa premleli uz v tolkych telenovelach, ze to v sucasnej dobe posobi uz ako klise a podradny zaner. To vsak nie je chyba filmu, ale chodu historie. 9/10 ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku produkce a natáčení šel Rock Hudson a Elizabeth Taylor na drink, aby se lépe poznali. Oba se ten večer však opili. Noc pro ně končila ve 3:00 a natáčení začínalo v 5:30. Naštěstí první natáčená scéna byla svatba bez dialogů. Oba herci se celou dobu snažili, aby se jim neudělalo špatně a ve výsledku byli velice překvapeni, že točená scéna dohnala některé členy štábu k slzám. (Fugas.cz)
  • V scéne, keď sa Bick (Rock Hudson) v posteli rozpráva s Lesley (Elizabeth Taylor) o deťoch, číta si noviny, na zadnej strane ktorých je jasne vidieť slávny americký pravidelne vychádzajúci komiksový strip "Mutt & Jeff". (Madsbender)
  • Většina scén byla natočena v Marfě v Texasu, včetně pouštních plání. Části ve vesnici Mexičanů se natáčeli ve Valentine v Texasu. Interiérové scény jsou natočeny v ateliérech Warner Brothers Studios v Burbanku v Kalifornii. Scéna průvodu byla natočena na letišti ve stejném městě. Několik záběrů se taky dělalo ve Virginii a v Arizoně. (Šuplík)

Reklama

Reklama