Reklama

Reklama

Invaze obřích pavouků

  • USA The Giant Spider Invasion (více)
Trailer

Jeden z nejslavnějších pavoučích hororů všech dob! Teror pavouků nezastavíš. Před obřími pavouky není úniku! Poklidný život na farmě v Severním Wisconsinu naruší pád obřího meteoritu. Na místě dopadu nalezne farmář se svou ženou množství úlomků, obsahujících pravé diamanty. Radost z úžasného nálezu však kalí fakt, že meteorit také otevřel obří černou díru, kterou na naši planetu přišli obří patnáctimetroví pavouci. Ti začnou terorizovat celé město a je jen na odbornících z NASA, Dr. Vancem a Dr. Langové, aby zasáhli a pokusili se zabránit totální zkáze při invazi obřích pavouků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Invazi obřích pavouků jsem viděl poprvé asi tak před patnácti lety, kdy běžela pozdě v noci na jednom německém kanálu, tuším snad na RTL. Tehdy jako malej jsem to docela žral a pozor.... líbil se mi tam ten pavouk!! No jo, ale já dospěl a tenhle film jsem si znovu pustil teprve nedávno na svém dvd přehrávači. A ejhle, ona je to taková céčková ptákovinka s otřesnými triky, příšernou hudbou a ještě horšími herci. Mezi nima asi nejvíc vyčnívá postava šerifa, kterému nevadí, že se mu po městě prochází patnáctimetrová tarantule. Místo toho pořád sedí v kanceláři, zvedá telefon a dělá důležitýho. Potom, když stojí proti pavoukovi tváří v tvář, vystřílí do něj několik kulek. A když zjistí, že to je prd platný, pokusí se ho sešvihat koženym páskem! :) Všichni okolo mluví hrozně chytře, jak jeden meteorit zapříčinil otevření černé díry, odkud vylézají tyto obří potvory, ale kde na to tak rychle přišli...?? Ale co, hlavně že to rychle skončí, gumovej pavouk zavěšenej na provázcích sežere pár ukřičených lidí, a hlavní dvojka hrdinů ho neskutečně a bleskově rychle zlikviduje. Dvě hvězdy za malé sklípkany, protože pavouky já rád. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ach bože, tieto americké ekologické monster horory z 50. rokov 20. storočia!“ chcel som si na začiatku tohto komentára pôvodne povzdychnúť. A zrazu pozerám a čo nevidím, rok výroby 1975. Teda poviem vám, masaker prísť s takým zastaraným hororom štyri roky pred VOTRELCOM a dva roky pred HVIEZDNYMI VOJNAMI. Obrovský, 10-metrový pavúk a veľmi veľa menších (ale stále veľkých) nevyzerá zas až tak zle (najmä v porovnaní s efektmi, ktoré predviedol Ed Wood Jr. v braku PLÁN 9 Z VESMÍRU z r. 1959, čo nie je zasa až také miešanie jabĺk s hruškami, ako sa zdá). No všetko ostatné je jedno predvídateľné, chlpaté, plyšové a otrasné klišé. Malé americké mesto uprostred ničoho, meteority a v nich pavúky, prvú hodinu sa nič nedeje, potom prídu vedci a hovoria vety „máme tu dážď gama lúčov a barometer klesol o 3 centimetre za 20 minút“. Nesmie samozrejme chýbať šerif páliaci z metrovej vzdialenosti revolverom na 10-metrového pavúka. No proste zle. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

To co zprvu vypadalo na správné béčko plné mizerných triků, brutality, litrů umělé krve, polonahých slečen s bobříky, vidláků s bradkama a nadsázky, klamalo tělěm. Vše tam sice je, ale hrozně málo a místo zábavné pitomosti tu máme nudnou blbost, co ani obří tarantule na kolečkách nezachrání. Ale ti vidláci byli supr. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Richard L. Huff a Robert Easton. Kamera : Jack Willoughby. Hudba : Bill Rebane. Je to hrůza, málem jsem umřel smíchy. Ten obří pavouk byl automobil Volkswagen pokrytý kožešinou, zadní část vozu je přední část monstra a oči jsou zadní koncová světla auta. Film je natočen jako pocta snímkům padesátých let. ()

Cimr odpad!

všechny recenze uživatele

15 let po Psychu, 7 let po Rosemary má děťátko a Noci oživlých mrtvol, 2 roky po Vymítači ďábla a rok po Texaském masakru motorovou pilou si tvůrci tohoto opusu mysleli, že se toho někdo bude bát?! Tak to mi hlava nebere! Obrovský podivně se klátící plyšák mi vážně strach nenahnal a to mám z pavouků respekt. Vypadá to, jako by to natočila parta amatérů jako video pro pobavení rodinných příslušníků. Kromě toho, že to není ani trochu strašidelné to navíc nemá ani žádne jiné kvality. Scénář je hrozný, herci rovněž a ani tu není nic byť jen vzdáleně podobného pointě. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo se v americkém státě Wisconsin, a to konkrétně v okrese Lincoln County (město Merrill). (fiLLthe3DD)
  • Rozpočet činil pouhých 300 tisíc amerických dolarů. V severoamerických kinech pak snímek utržil 15 milionů dolarů. Při vydání na VHS v roce 1976 zanechali diváci ve videopůjčovnách přes 2 miliony dolarů. (fiLLthe3DD)
  • Ten obří pavouk byl automobil Volkswagen pokrytý kožešinou, zadní část vozu je přední část monstra a oči jsou zadní koncová světla auta. (Terva)

Reklama

Reklama