Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Madison 

všechny recenze uživatele

Očakávala som už dopredu, že ma tento film so svojimi finančnými a burzovými machináciami bude pekelne nudiť, ale to by v ňom nemohol hrať charizmatický a naivný Charlie Sheen a dokonale rafinovaný Michael Douglas, ktorých herectvo som si vychutnávala natoľko, že mi obsahové uzly vôbec neprekážali, hoci som nie všetky pochopila. Wall Street ponúka skvelú možnosť nahliadnuť na dve hodiny do fajnového, no najmä stresového života burzových maklérov, ktorý je v istom zmysle neuveriteľne príťažlivý. Nenudila som sa a mne nedostupný svet finančných žralokov učaroval najmä vďaka vynikajúcemu hereckému castingu a réžii Olivera Stonea. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Kvalitně natočený film s relativně nesrozumitelnými dialogy. Buď se hlavní aktéři mezi sebou baví burzovní hatmatilkou, nebo neustále používají pořekadla a přísloví. Herecký výkon Michaela douglase je výborný, ale nikoliv však oscarový (dle mého názoru). Charlie Sheen se zde snaží imitovat Toma Cruise. Jeho výkon je dost hrozný. PS: Nic proti Cruisovi - toho já rád. ()

Reklama

Smok 

všechny recenze uživatele

Uaaaaaa, monochromatické monitory na Wall Streete :) A to už v roku1987. Ako si dobre žijú tí burzoví makléri :) Skoro by som aj zabudol, že existovali, aj keď neviem, či som v jednom zábere nevidel aj farebný monitor. Ale nič to, Charlie a Michael boli perfektní ako (skoro) vždy a Oliver rok po čate natočil zas kvalitný snímok. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

O životě rozhodují většinou momenty, nejcennější zboží jsou informace a umění, jak je použít. A hlavně schopnost držet se přesvědčení, že pokud to špatné, co děláme můžeme srovnat s něčím stejně špatným co dělají ti ostatnítak to vlastně není takšpatné nebo je? Život je vlastně..jako.. burza .. hrát, vyhrát a hlavně udržet si těžce získané pozice. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní drama stojící hlavně na ústřední dvojici (zvlášť Douglasovi ta role sedla dokonale), neokoukaném prostředí (alespoň pro mě), ve kterém se odehrává a také na propracovaném příběhu. Nenudil jsem se ani chvilku, ale ten závěr mě prostě zklamal (nejsem vyloženě odpůrce otevřených konců, ale sem se prostě nehodil). Jinak taková poznámečka směrem k hereckému obsazení; tenhle typ filmů samozřejmě nepotřebuje nutně charakterní herečky, takže člověk tak nějak chápe, že stačí, aby byla hlavní ženská postava sexy a nějaký herecký um je už nadstandard, ale že by mi teda zrovna Daryl Hannah přišla nějak pěkná, aby se k ní ve filmu boháči slítávali jak k čmeláci k nektaru, tak to fakt ne :-). ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Gordon Gekko (Michael Douglas) byl zažazen Americkým filmovým institutem v žebříčku nejzápornějších charakterů amerického filmu na 24. pozici. (TheDude)
  • Charlie Sheen o sobě v souvislosti s filmem prohlásil: “To, co jsem při natáčením dělal, mi pomohlo najít spojitost mezi mým populárním já a mezi mým obyčejným já.“ (popos)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama