Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pohled do zákulusí "obchodování" (čti spekulování, podvádění, manipulování) a dalších nekalých praktik na newyorské Wall Street. Příběh je ve své podstatě nesmírně prostý, což je ještě okatější ve srovnání s pokračováním, ale i tak se zde na dvou hodinách rozehrává dost hutné drama. Oliver Stone, který se kromě režie podílel i na scénáři, zde dává divákům najevo i svůj názor na fungování naší demokracie, ale opět - mnohem více se rozjede až v pokračování. Neznalý divák jako já se také dozví něco málo o principu fungování burzy, ale i nadále je to svět, který mi zůstává naprosto cizí a vzdálený stovky světelných let. Hodně mě pobavil John C. McGinley, kterého mám zaškatulkovaného, coby doktora ze Scrubs, a tady kupodivu nikoho neléčí:) ()

Faye 

všechny recenze uživatele

O životě rozhodují většinou momenty, nejcennější zboží jsou informace a umění, jak je použít. A hlavně schopnost držet se přesvědčení, že pokud to špatné, co děláme můžeme srovnat s něčím stejně špatným co dělají ti ostatnítak to vlastně není takšpatné nebo je? Život je vlastně..jako.. burza .. hrát, vyhrát a hlavně udržet si těžce získané pozice. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že možnou inspirací tohoto filmu mohl být - mimo jiné - i legendární Londonův román BÍLÝ DEN. Finanční trhy jsou často ve veřejném prostoru prezentovány jako abstraktum jakoby odtržené od prostoru a času; ve skutečnosti se však jedná o nadmíru čipernou a nikdy nezahálející komunitu obklopenou servisní vrstvou, jejíž životní styl a jeho úskalí jsou námětem Stoneova filmu. Že i Američané mají vynikající herce a že hollywoodské hvězdy musejí něco umět, je známé; potíží jsou však filmové látky často kontaminované zlomky poetik tzv. lehkých literárních žánrů. Prvky "happyendového pohledu" nese i tento film; nejsou však ani zdaleka rozhodující pro jeho celkové vyznění. Mimoto stojí za upozornění i neméně zasvěcený Stoneův pohled do světa odborů a odborářského života; opravdu existuje a uchovává si relativně značný vliv např. při amerických prezidentských volbách. Pomineme-li některé nejasnosti v závěru filmu (byl usvědčen i Gecco?; bude hlavní hrdina odsouzen nebo mu bude k dobru započtena jeho spolupráce s vyšetřovateli a žalobou?), jedná se o ojedinělý tvůrčí čin. Čin, který je zasvěceným průhledem do jinak neprůhledného světa, jenž se - pomineme-li stoupající "koeficient virtuality" kasínového kapitalismu - ve svých podstatných znacích příliš nezměnil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wall street je jeden z asi desiatich filmov, ktoré som videl ešte v detstve a natrvalo mi uviazli v pamäti. Aj po 20tich rokoch si pamätám jednotlivé scény, niektoré dialógy, odvíjanie deja, jeho rozuzlenie a jeho myšlienku. Samozrejme som ho videl ešte neskôr, ale všetko som si pamätal. Stone je síce čiernobiely, ale keď ide o nejaké obzvlášť závažné posolstvo, je to samozrejme absolútne legitímne. Gekkov je stále viac, poctivých Foxov asi stále menej. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $43,848,069Tržby Celosvetovo $51,600,000║ Od Olivera Stone veľmi dobrá práca, spracovať takýto námet na ako tak pozerateľný určite nie je sranda, dosť tu spraví herec Michael Douglas ale tiež Charlie Sheen, Daryl Hannah tu je dosť zbytočná a s tým három len straší, celkovo slušný priemer. /65%/ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Oliver Stone, a to malou roličku telefonujícího obchodníka z akciemi. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama