Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (505)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci úžasní, režie parádní, příběh možná nad hranice samotného Wall Streetu, ale pokud tomu, co se ve filmu děje, nebudu holdovat, tak lepší hodnocení prostě nedám. Usínal jsem, pral jsem se s nudou a přemejšlel každou chvíli, jestli by nebylo film lepší vypnout. Wall Street nebyl a nikdy pro mě nebude film, u kterého bych zaujatě seděl a žral každou scénu a rád se stotožním s ostatními uživateli, kteří film ohodnotili dvěma hvězdičkami a níže. Kvalitu to sice má, ale nebudu hodnotit vysoko jenom proto, že všecko ostatní je perfektní. Mě to prostě nebavilo. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zatím mě tenhle film nikdy nepřiměl k hlubšímu zamyšlení. Asi proto, že burza a její život se chová zcela nepředvídatelně, díky čemuž je i pro "hráče" přitažlivá. Burza lidi vznáší do nebes i pohřbívá a připravuje jim peklo. Mnozí se skrz své výsledky na burze hroutí, střílejí. A tak když mi někdo předkládá film o burze, a nasadí tam ještě navíc herce, který má příběh popostrčit a byl v té době na vrcholu, tedy M.Douglase, tak cítím, že to není ono. CASINU věřím, ale ne tomhle filmu. Možná, že časem mě ještě trochu podnítí k zamyšlení, proto zatím za 2. I když nyní se ve mě ozval skeptik, tak asi ne... ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Film, na kterém se dá definovat filmařina Olivera Stonea jako taková. Vždyť co jiného svádí ke sžíravější kritice kapitalistického systému než Wall Street samotná. Ten prostinký příběh o bezvýznamném joudovi z přeplněného kanclíku, který přišel k prachům a následně k osobnímu prozření, slouží Stoneovi jako odrazová plocha k vyššímu cíli, kterým je Gordon Gekko. Démon, který symbolizuje zvrácenost finančního systému světa a vše, co k tomu neodmyslitelně patří. Ta arogance a bezohlednost se zhmotnila v Michaelu Douglasovi takovým způsobem, že není divu, když si za tenhle part odnesl nejcennější hereckou cenu. Dalo by se dlouhé hodiny diskutovat nad tím, jak moc tendenční tohle dílo je, ale bez debaty navěky zůstane to, že je to jeden z nejlepších Stoneových filmů. 4 a ½. PS: Daryl Hannah tady vypadá jak ledabyle nalíčený transvestita z rodu S. J. Parker atp. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý Michael Douglas si za svoj excelentný herecký výkon oscara viac ako zaslúžil a Charlie Sheen nijako nezaostáva. Pre mňa je tento film jednou zo špičiek tvorby Olivera Stonea a nestratil nič zo svojej aktuálnosti aj po 30tich rokoch. Nie je to len o zvrátenosti systéme v ktorom žijeme, ale o hľadaní cesty v tomto svete a znovu-nájdenie sily ľudskosti, lásky k životu a súcitu. Skoro majstrovské dielo. Príbeh nie je zložitý, ale má spád, ktorý vás rýchlo vtiahne do deja. Herecké obsadenie je vynikajúce. Dvojica Sheenov spoločne s Michaelom Douglasom nemá chybu. Rovnako sko sexi Daryl Hannah, ktorá stvárnila hlavnú ženskú predstaviteľku. Musím pochváliť podarenú zápletku a ešte lepšie rozzuzlenie celého filmu. Ak máte radi filmy o makléroch, tak si neváhajte tento film pustiť. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se ubránit pocitu, že Stoneova fungující moralita měla daleko větší dopad v době svého vzniku a že za ty desítky let až příliš zestárla. Jsme stejně staří, takže to dokážu pochopit. Nedá se jí upřít atmosféra, protože diváka aktivně vtáhne do zpoceného a nervózního prostředí makléřů, a to i přesto, že se nijak neobtěžuje s vysvětlováním či aspoň naznačováním jeho pravidel. Hlavní slabinou je ale scénář, který jen trochu zběhlý divák lehce prohlédne už na začátku a vývoj postav i zápletky mu nedá příliš velkou práci. Naopak silnou stránkou je hlavní herecká dvojka. To, že válí oscarově úlisný Douglas není překvapením, ale odhodlaný Charlie Sheen, jehož postava nasadila ďábelské tempo, to je kreace vpravdě dechberoucí. Životní pravdy v tomhle filmu najdete, ale je jen na každém z diváků, aby posoudil, jestli je chce dostat tak jasně naservírované. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (37)

  • Při natáčení filmu Četa (1986) vytáhl Oliver Stone uprostřed filipínské džungle ubrousek a několika větami si na něj napsal závazek, že Charlie Sheen bude hrát ve Wall Street. Charlie ubrousek také podepsal. (popos)
  • Michael Douglas (Gordon) se chystal na film s instruktorem řeči, který mu pomáhal kontrolovat dech během extrémně rychlého dialogu. Nevýhodu měl i v tom, že tou dobou kouřil až 40 cigaret denně. (DavePave)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Oliver Stone, a to malou roličku telefonujícího obchodníka z akciemi. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama