Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wall Street je nepochybně tou nejpřitažlivější čtvrtí planety – žádné jiné místo na světě není tak výstižným symbolem bohatství, moci a vlivu. Svodům snadných výdělků podlehnou i dva hráči na této šachovnici – jedním z nich je ostřílený burzovní spekulant a multimilionář, tím druhým mladý burzovní makléř, nováček ve světě velkých financí, který není připraven na morální konflikty, jimž bude nucen čelit. Jejich nebezpečné přátelství, které vzniká na pozadí býčího trhu mezi lety 1985 a 1986, se stane výsměchem vztahu mentora a jeho svěřence, profesora a studenta, otce a syna. Jedním z hlavních protagonistů je Charlie Sheen, který hraje mladíka sužovaného odvrácenou stranou jeho povahy. Postavou finančního žraloka Gordona Gekka (Michael Douglas) je ten nejpodlejší manhattanský predátor. Okouzlující a bezohledný mravní zkrachovalec je totiž připravený zlikvidovat veškeré své rivaly. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (501)

genetique 

všechny recenze uživatele

Z troch hviezdičiek na päť som svoje hodnotenie dlho nedvíhal. Ale na určité filmy treba asi mať nejaký vek, na základnej škole ma veci okolo svetovej burzy asi moc neťahali, teraz už som sa na to pozeral iným okom. Už samotná burza je pre laických divákov nie príliš šťavnatou a zaujímavou témou, Stone z nej však vyžmýkal maximum a tak sa k nám dostal takmer 100%-ne odšťavený nektár, ktorého najsladšiu zložku tvoria herci, scenár a kamera, horkastú príchuť takmer necítiť, až ku koncu, ale celkový dojem z chutnej šťavy to nepokazí. 90%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Stoneova režije je výtečně dynamická a sugestivní, jako téměř vždy. Avšak pro diváka, který se zrovna nevyžívá v ekonomice to může být dost často jeden velký zmatek. Stone se s divákem nepáře. Žádné vysvětlivky či pomocná vodítka. Tohle všechno však nic nemění na faktu, že Michael Douglas zahrál svojí roli skutečně brilantně a neménně dobrý byl Charlie Sheen. Prosluněné záběry na panorama New Yorku - pastva pro oči a atraktivní prostředí boháčů zaujme prakticky každého. Stone si vybírá zajímavé příběhy a ještě zajímavěji je zpracovává. Wall Street není jeho nejlepší film, ale je jako již tradičně na velice solidní úrovni. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zatím mě tenhle film nikdy nepřiměl k hlubšímu zamyšlení. Asi proto, že burza a její život se chová zcela nepředvídatelně, díky čemuž je i pro "hráče" přitažlivá. Burza lidi vznáší do nebes i pohřbívá a připravuje jim peklo. Mnozí se skrz své výsledky na burze hroutí, střílejí. A tak když mi někdo předkládá film o burze, a nasadí tam ještě navíc herce, který má příběh popostrčit a byl v té době na vrcholu, tedy M.Douglase, tak cítím, že to není ono. CASINU věřím, ale ne tomhle filmu. Možná, že časem mě ještě trochu podnítí k zamyšlení, proto zatím za 2. I když nyní se ve mě ozval skeptik, tak asi ne... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Oliver Stone ešte v časoch keď nešliapal vedľa a Ch. Sheen v časoch, keď som ho dokázal ako tak oceniť. So zdanlivo nezáživného prostredia finančníkov dokázal Stone vybrúsiť pútavý príbeh o vzostupe a páde šikovného finančného žraloka a osude aeroliniek. Obdiv si zaslúži najmä M. Douglas v úlohe poloboha, ktorý je neomylný, nerad prehráva a pozná odpoveď na všetky otázky sveta. Oscar absolútne zaslúžený. Raz ,ale každý padne na hubu...80%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V dobách vzniku snímku se s Ch. Sheenem dalo ještě spinkat. Zcela heterosexuálně musím uznat, že býval celkem fešák a nedivím se, že nejedné slečně stál za selhání imunity. Tento snímek pojednává o tom, jak se vlastně Ch. Sheen dostal ke kokainu. Okrajově pojednává i o světě, kde peníze nikdy nespí. Hlavní zápletkou je poté nelítostný souboj mezi touhou po penězích a svým vlastním svědomím. Přiznám se, že mi chvíli trvalo se zorientovat ve všech těch pojmech. Dokonce si nejsem jistý, zda jsem se zorientoval správně. Každopádně, děj má potenciál zaujmout. A pokud vás náhodou nezaujme děj, tak vás zcela jistě zaujmou herecké výkony dvou ústředních postav. Zejména ze strany Douglase to byl takřka galakoncert. Nevadila mi ani delší stopáž. Celkově pálím lepší 3 kusy. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Charlie Sheen po dobu natáčení hojně flámoval, což se na jeho působení ve filmu podle jeho vlastních slov podepsalo. Bojoval s kocovinou a snažil se přežít každý další den. (popos)
  • Malé cameo si ve filmu zahrál i režisér Oliver Stone, a to malou roličku telefonujícího obchodníka z akciemi. (Terva)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 1985 a Budov kolega spomenie, že Gordon Gekko predával akcie NASA tridsať sekúnd po havárii raketoplánu Challenger. Spomínaná havária sa ale odohrala až začiatkom roka 1986. Okrem toho, NASA je vládnou agentúrou a preto nie je (ani nemôže byť) obchodovaná na burze. Či išlo len o nadsadený príklad od Budovho kolegu na adresu Gordona Gekka, možno len diskutovať. (martincba)

Související novinky

Zemřel herec Hal Holbrook

Zemřel herec Hal Holbrook

02.02.2021

V požehnaném věku 95 let odešel 23. ledna americký herec nominovaný na Oscara, Hal Holbrook. Zprávu včera předala deníku New York Times jeho osobní asistentka Joyce Cohen. Holbrook se narodil se v… (více)

Reklama

Reklama