Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ viem, tak OxyContin a Oxykodon sa stále vyrábajú, predpisujú a dílerujú. Takže neviem, na čo bola celá táto kauza. Farmaceutická firma zaplatila šesť miliárd dolárov ako odškodnenie alebo čo za smrť 300 000 ľudí predávkovaním ich jedom na potkany. A na záver sa tiež dozvieme, že každý deň ďalších 40 pribudne. Takže fakt neviem... Konečne som si obľúbila Taylora Kitscha, ktorý ma doteraz vždy iritoval. Mal by hrať viac feťákov, alebo rovno fetovať. ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který nahlíží na zneužívání léků (drog) z více úhlů pohledu - výrobci, prodejci, oběti a právníci. Je to seriál o čím dál tím víc aktuálním problému závislostí na všeličem. Fakt mě překvapilo, že OxyContin je k dostání i v ČR (samozřejmě na předpis). Taylorovi Kitschovi jsem hodně fandil. ()

Reklama

ER 

všechny recenze uživatele

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Bohužel, pro lidi, kteří četli skvělou knihu Empire of Pain (nejen autorův článek v New Yorkeru), je tohle až příliš zkrácené, zhuštěné a fikcionalizované. Dokonce i seriál Dopesick si s látkou podle mě poradil lépe, tady je sice od všeho trošku (dějiny rodiny Sacklerů, vznik OxyContinu, jeho "tlačení" obchodními zástupci Purdue i doktory, oběti, vyšetřování, proces...), ale přes manýristickou filmařinu se k člověku pořádně neprofiltrují ty informace, které by měl dostat. Mělo to mít buď víc dílů, nebo víc sérií, takhle je to jen vizuálně přeplácaný a přitom velmi osekaný letmý pohled na opiátovou krizi, který ale doufám v divácích probudí touhu zjistit si o ní něco víc, než co mu překládá tahle minisérie. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Takže pokud to správně chápu, tak horká válka proti drogám probíhá v různých banánových prdelích, kde Svobodný Svět nahání všelijaké Juany a Escobary, aka výrobce sněhu. Doma si přitom vypěstovali naprosto zrůdnou, státem požehnanou hydru, která si ta svoje syntetická hovna prodává vesele a naprosto legálně do teď. Zob, zob, cink cink. Mě to tedy podezřele připomíná konkurenční boj. Copak by nám k tomu řekl Rudy Purdue Giuliani? ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama