Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama o příčinách a dopadech krize zneužívání opioidů v Americe, které sleduje osudy jejích viníků, obětí i právničky, co se snaží celé tragédii přijít na kloub. (Netflix)

Recenze (42)

ER 

všechny recenze uživatele

Oproti Dopesick slabší podívaná, která staví na modelu polodokumentu, kdy dějem provází vypravěč jako autentická osoba událostí. Skoky v čase, jenž se zabývají vznikem farmaceutického impéria, částečně bortí děj, současnost je pak podána spíše bulvárně. Průměrnost seriálu nezachrání ani herecké výkony, či forma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Petr Berg a Matthew Broderick pro mě byli největší tahouni. Ale nakonec to bylo úplně o něčem jiném. O příběhu samotném, který může pro svojí hloupost snad opravdu vzniknout jen a pouze v Americe. Na kontinentě s neomezenými možnostmi pro všechny, kteří ví, jak se ho správně chopit. A věděl to i strůjce komerčního používání Oxycontinu. Chvílemi jsem měl pocit, že jsem v seriálu neslyšel nic jiného, než název tohoto "lečiva", takže mám pocit, že na ten název už nikdy nezapomenu. Nezapomenu to ale ani pro těch šest dílů této minisérie, která nešetřila absurditou a šílenostmi, u kterých byste nevěřili, že jsou lidi schopni vykonat. A zřejmě jsou. Šílený příběh z prostředí farmaceutik. Kolik takových existuje a kolik takových se dostalo na povrch, aby o tom filmoví tvůrci vyprávěli. ()

Reklama

aquiver 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený a silný seriál o zneužívání OxyContinu v Americe. Kde je ta hranice, kdy je lék na bolest  návykový a pacienta poškozuje ještě víc, kritika komerčního korporátu, kterého zastupují holky se sexy úsměvem, a manipulací vnucují lékařům něco, co vůbec neznají, a samozřejmě dopad na společnost... 80 % ()

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který nahlíží na zneužívání léků (drog) z více úhlů pohledu - výrobci, prodejci, oběti a právníci. Je to seriál o čím dál tím víc aktuálním problému závislostí na všeličem. Fakt mě překvapilo, že OxyContin je k dostání i v ČR (samozřejmě na předpis). Taylorovi Kitschovi jsem hodně fandil. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ viem, tak OxyContin a Oxykodon sa stále vyrábajú, predpisujú a dílerujú. Takže neviem, na čo bola celá táto kauza. Farmaceutická firma zaplatila šesť miliárd dolárov ako odškodnenie alebo čo za smrť 300 000 ľudí predávkovaním ich jedom na potkany. A na záver sa tiež dozvieme, že každý deň ďalších 40 pribudne. Takže fakt neviem... Konečne som si obľúbila Taylora Kitscha, ktorý ma doteraz vždy iritoval. Mal by hrať viac feťákov, alebo rovno fetovať. ()

Galerie (85)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno