Reklama

Reklama

Mladý Wallander

(seriál)
  • Velká Británie Young Wallander (více)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Nové zpracování případů mladého policajta Kurta Wallandera ve Švédsku roku 2020. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (27)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle je hezky vypadající a nazvučený omyl. Mankell byl sice levičák, ale nikdy naivka, jeho příběhy šly na dřeň a nebály se pojmenovávat pasti švédské společnosti. Harris uplácal naivní báchorku s dvojrozměrnými ideologickými šablonami, ve které se celá policie Malmö řídí intuicí žárlivého začátečníka. Vraha odhadne scandinoir veterán ve druhém díle a pak už se může jen bavit tím, jak bezradné je vyprávění. Adam Pålsson je nicméně dobrá castingová volba, použítím songů Seinybo Sey nikdo chybu neudělá a Volvům to na obrazovce sluší... trochu málo, ne? ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož jsem sledovala "starého" Wallandera s Kenethem Branaghem, tak "Mladého" jsem si nemohla nechat ujít. A udělala jsem dobře, protože je akčnější, cílí na mladší publikum a je méně kostrbatější než "starý". Má výbornou a hodně zamotanou zápletku a Adam Pålsson je fuckt sympaťák. Konec by se jednomu mohl zdát blbý a mohl by se i nasrat, ale zato je uvěřitelnější, poněvadž to takto povětšinou v životě opravdu končí. Za mě 90% ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Nechci bejt žádnej rejpal a už vůbec néé chytrolín, ale předem mého názorového martýria musím tvůrcům vynadat za nepřesnosti v časové linii. Protože, jak jinak mi vysvětlej, že se starej Wallander odehrává přibližně v dnešní době a to i ten švédskej anebo i ten britskej a ten novej se odehrává asi taky v dnešní době, i když to tam není napsáno, tak by se to asi mělo odehrávat někdy začátkem osmdesátých let, což ještě nebyly chytrý mobily a plazmový televize, kterých zde vidíme přehršle a taky pokud si správně pamatuji, tak ve Švédsku v té době nebyla žádná přistěhovalecká krize. Takže tvůrcům radím, ať si dávaj majzla s tím, co píšou za scénáře a hlavně, ať z milovníků kriminálního žánru nedělají blbce. On totiž mladej Kurt ještě není u kriminálky, ale je to obyčejnej pochůzkář, ale to se brzy změní, protože se ocitne v epicentru budoucích událostí z prostředí, které zná a ve kterém bydlí. Šéf oddělenní vražd si ho díky tomuto vybere do svého týmu a tím začíná jeho první případ vraždy, který bude společně se svými kolegy vyšetřovat. A jelikož je Kurt Wallander milovníkem všech možných menšin a vždy stojí na jejich straně jako správný junák, tak na sebe od začátku do konce přitahuje problémy. No zkrátka asi první tři díly je tohle mladý, nezkušený ucho neustále bito až mu ho vám snad začne chvílemi být i líto. O případu se nebudu víc rozepisovat, jelikož bych spoileroval, ale diváci si zde užijí celkem záživný prvotní případ našeho hrdiny, který se zde teprve vylíhnul ze své kukly a dostává první a samozřejmě určitě néé poslední facky v jeho kariéře úspěšného vyšetřovatele. Samozřejmě zde uvidíme mnoho zlých neonacistů a zároveň mnoho hodných přistěhovalců po většinou islámského vyznání. Trošku jsem byl zklamaný z toho konce, ale jelikož jsem si zjistil, že už je natočena druhá řada tohoto počinu, tak to celkem chápu. Také jsem zjistil, že i když se seriál odehrává ve švédském městě Malmö, tak se natáčel v litevském hlavním městě Vilniusu. Proto jsem měl celou dobu takovej divnej pocit, že se dívám na seriál z vrcholné éry socialismu a to hlavně díky všudepřítomným panelákům. Je nutno také reagovat na některé zdejší komentraktoristy, kteří zde píší, že znali vraha už ve druhém díle. Já se teda přiznám, že jsem se dozvěděl správného vraha skoro až na konci první série, ale zdejší Sherlockové jsou chytřejší než já a dokonce chytřejší než policisté z oddělení vražd a proto bych jim doporučoval uvažovat o externí spolupráci s těmito státními orgány. A hned bude na světě o pár zločinců a sexuálních vyvrhelů méně. Za tento skandinávský počin, který si vzali na paškál britští tvůrci dávám slabších 70%. ()

Kokos 

všechny recenze uživatele

Já jsem docela spokojený. Trochu mi vadilo to, že jako mladý Wallander se to mělo odehrávat někdy v 80. letech (Když knižnímu Wallanderovi v 91. roce bylo 42 a filmovému 55 v roce 2015). Na to se ale tvůrci vykašlali (asi neměli prachy na retro?) a střelili to do současnosti, takže jsem měl problém s kontinuitou. Ale když se od toho člověk odpoutá, čeká ho relativně dobře vystavěný případ, esence melancholické atmosféry Wallanderů s Brannaghem (a v knihách) a solidní herecké výkony. Ale Brannagh je Brannagh... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Young Wallander sice nepřináší nic nového,ale jako oddechová detektivka - i když trochu průhledná - funguje úplně v pohodě.Wallander je sympaťák,i když v rámci svoji extrémní zásadovosti chvílemi leze na nervy.Trochu škoda,že seriál není ve švédštině,ale vzhledem k tomu,že jde o Britský seriál se to asi dalo čekat...70% ()

Galerie (74)

Reklama

Reklama