Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blade, který je sám napůl upírem, pátrá po svém příteli a pomocníkovi Abrahamu Whistlerovi, který údajně zemřel, ve skutečnosti však žije v zajetí upírů. Nakonec se mu podaří přítele najít a osvobodit. Whistler infikovaný upírskou krví svede s nákazou úspěšnou bitvu, nepadne si však do oka s Bladeovým novým pomocníkem. V jejich skrýši se objeví maskovaní upíři Asad a Nyssa. Přinášejí vzkaz pro Blada od vládce upírů. Ten mu nabízí příměří a současně ho žádá, aby se společně s upíry pokusil zastavit hrozbu, která ohrožuje svět obou ras. V Praze se totiž objevila nová upírská rasa, Smrťáci, které vede Jordan Nomak. Blade s oběma pomocníky odjede do Prahy, kde navštíví sídlo upírského vůdce Eliho Damaskinose... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (553)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Theme from Blade - Marco Beltrami/Danny Saber [3:02] ,2. Cowboy - Eve/Fatboy Slim [5:31] ,3. I Against I - Mos Def/Massive Attack [5:40] ,4. Right Here, Right Now - Ice Cube/Paul Oakenfold [4:10] ,5. Tao of the Machine - The Roots/BT [3:17] ,6. Child of the Wild West - Cypress Hill/Roni Size [4:14] ,7. The One - Busta Rhymes/Silkk the Shocker/Dub Pistols [3:44] ,8. We Be Like This - Fabolous/Jadakiss/Danny Saber [5:45] ,9. Gorillaz on My Mind - Redman/Gorillaz [4:30] ,10. Gangsta Queens - Trina/Rah-Digga/Groove Armada [3:54] ,11. PHDream - Bubba Sparxxx/The Crystal Method [3:52] ,12. Raised in the Hood - Volume 10/Roni Size [3:26] ,13. Gettin' Aggressive - Mystikal/Moby [3:39] ,14. Mind What You Say - Buppy [3:58], ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Del Toro pojal svůj snímek výrazně jinak, než v případě prvního dílu. Z filmu takřka úplně vymýtil veškerý humor a nahradil jej podstatně temnější a vážnější atmosférou. Osobně mám pocit, že tím snímku ublížil. Podobný příběh přeci jenom nejsem schopný brát úplně vážně. Tím spíše ne po zhlédnutí prvního dílu. Dojem nedokázala vylepšit ani účast hromady super herců v čele s Perlmanem a, v té době ještě velkou neznámou, Normanem Reedusem. Příjemné bylo zasazení děje to stověžaté Prahy. Uchem občas proletěly libozvučná slůvka jako "piča" a "kurva". Děj přinesl nové tvory - jakousi vylepšenou verzi upírů, což také nebylo kdovíco úžasného. Celkově tedy pěkné tři kousky. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

O chlup lepší než-li jednička. Je to však tím, že tentokrát si to již vůbec na nic nehraje. Tvůrci si prostě pro zábavu sobě a ostatním natočili solidně odsýpající béčko se vším všudy. Hloupé dialogy, cool hlášky a herci, slušná akce, spousta stupidních momentů a tak dále. Škoda, že se nemírnili ve výsledné stopáži, jelikož by to výsledku jen prospělo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kritizujte si všichni druhý díl Bladea jak chcete, ale neuberete mu jeho akční pojetí comicsové světa plného upírů a jejich menších ne/povedených genetických pokusů. Guilermo del Toro je výborný režisér, který film staví na akci, když jeho scénář (přiznejme si to na Oscara to není) ztrácí dech (to je poměrně často). Wesley Snipes rozehrává poslední spanilou jízdu na branku a sráží armádu soupeřů. Do filmu se dostávají i počítačové efekty, hodně využité při těch nejkrkolomnějších sekvencích (skok na začátku po kterém se odehraje bitka u motorek... apod.). Příběh je jednoduchý až stupidní, ale otevírá vrata akci, která je velmi kvalitní. Kdo se chce bavit rozhodně zvolí Bladea 2 a nebude si vnucovat falešné představy o tom, jak by měl být akční film promyšlený a filozofující. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Toro sa druhým Bladom definitívne vyprdol na príbeh, ktorý je len také "křoví" pre hyperdynamické akčné maso. Pri tomto som si vybavil anlógiu medzi filmom a typickou akčnou počítačouvou hrou. Ovládame killera a z počiatku kosíme davy lóserov, ktorých neskôr vystriedajú lepší, chytrejši, odolnejší a pomaly sa pripravujeme na finálneho bossa. Presne túto schému kopíruje aj Blade dva a ide mu to skvelo. Žiadny hlbší filmový zážitok som nečakal a bavil som sa nonstop. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (54)

  • Velká část dialogů Karla Rodena (Kounen) je předabována anglickým hercem. Rodenův český přízvuk byl údajně příliš silný. (TomikZlesa)
  • Jediný film z celé trilogie, jehož závěr nebyl oproti původnímu scénáři upravován. (Duoscop)
  • Když Blade (Wesley Snipes) v podzemí při souboji proti nadrase upírů použije UV bombu, tak se upírka Nyssa (Leonor Varela) hluboce nadechne, než se potopí. Ale upíři přeci nedýchají. (DaviD3141)

Související novinky

Staří známí ze Středozemě

Staří známí ze Středozemě

14.06.2009

Víkend s fantasy novinkami pokračuje. Po včerejších jobovkách pro fanoušky hrdinské fantasy je čas spravit si chuť. Kdo jiný by nás mohl potěšit než Guillermo del Toro? Ten v chatu s redaktorem BBC… (více)

Guillermo del Toro zešílí

Guillermo del Toro zešílí

07.10.2007

Talentovaný mexický tlouštík hodlá přitvrdit. Ne že bychom snad považovali jeho temnou fantasy Faunův labyrint a právě natáčeného komiksového Hellboye 2 za nějaké pohádky pro děti (to rozflákání… (více)

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

Hellboy v Maďarsku střílí elfy

08.06.2007

Chtěli byste se potkat s Guillermem del Torem anebo Ronem Perlmanem? Pokud patříte k slovenským uživatelům ČSFD, ode dneška je máte, čoby kameňom dohodil. Právě v pátek 8. června totiž oficiálně… (více)

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama