Reklama

Reklama

Barbaři

(seriál)
Trailer
Německo, (2020–2022), 9 h 28 min (Minutáž: 42–55 min)

Hrají:

Gaetano Aronica, Jeanne Goursaud, Jeremy Miliker, Laurence Rupp, David Schütter, Bernhard Schütz, Eva Verena Müller, Sergej Onopko, Florian Schmidtke (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Osudy tří postav se propojují v bitvě v Teutoburském lese, kde germánští válečníci v roce 9. n. l. zastavili rozpínání Římské říše. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Nach 

všechny recenze uživatele

Seriál, který docela odsýpá a jenž není pouze o střetu v proslulém Teutoburském lese, ale spíše o vykreslení života proslulého německého hrdiny Arminiuse. Plus je zde, že se autoři snaží být v rámci možností historicky věrní (samozřejmě s přimhouřením jednoho vypíchnutého oka). Římané zde mluví římsky a Němci německy. Několik postav je černobílých, ale převážně vykreslení Němců a Římanů nepůsobí tak jednostranně, jak jsem si původně představoval. Možná by tomu spíše slušela polodokumentární, než čistě hraná verze, ale to jest můj subjektivní pohled. Přesto zvedám mírně palec nahoru a očekávám, že do pár let tu bude druhá série, která prohloubí nastolená dramata. Přece jen Arminiusovi zbývá ještě !POZOR MOŽNÝ SPOILER! dlouhých 12 let života. !KONEC SPOILERU! 75% ()

Krabak 

všechny recenze uživatele

Vše směřovalo k velkému finále... k bitvě v Teutoburském lese, kde zanikly 3 římské legie do jediného muže. Myslím si, že ta bitva by si zasloužila mnohem lepší finále, zpracování a realizaci, než do které to došlo. Je vidět, že na to nebyl Hollywoodský rozpočet. Nejspíš nezbylo ani pár tisíc dolarů pro historika, který by ten poslední díl nějakým způsobem pozdvihl. Je to dost velká škoda. Tedy hlavně pro lidi, kteří si zjistí co to vlastně ta bitva v Teutoburském lese byla. HISTORICKÉ SPOILERY Spojení většiny barbarských kmenů, kteří převýšili svým počtem ony legie, k tomu bitvy probíhaly několik dní a jen v lesích. Tady se právě projevila ona, u germánů nevídaná, disciplína, kdy se nenechali vytáhnout Římany na louky a naopak čekali na to, až oni proti nim vstoupí do lesa, kde se nedala použít Římská taktika. Takže...žádná šachovnice z ohně... Poslední díl byl naopak pro mě zklamáním. EDIT: Druhá serie nedokoukaná. Skončil jsem u třetího dílu. Bukvi, cernosi, rodinne problemy... presne novodobi Netflix. 3 dily odpadu a pro me nulova motivace v tomto pokračovat. Hodnoceni tedy je jen dle prvni serie--->85% ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Pro cheruského prince Hermanna nebo chcete-li Gaia Iulia Arminia mám odjakživa slabost. Takže nebýt nesmyslů typu, že jezdecký meč znamenal povýšení do šlechtického stavu, dala jsem za příběh mladíka uvízlého mezi dvěma světy i pět hvězdiček. Germáni mluví německy, Římané latinsky a byť jsem z mého oblíbeného jazyka ostudně postřehla pouze notoricky profláknutá slova jako semper, genua, hodie a lupus/lupa a sem tam nějaký sloveso jako putavi, dodalo to i tak seriálu lesku a mě touhu zhlédnout to celé naráz. Škoda, že jsme se nedočkali dalších osudů Ariho/Arminia a památné Augustovy věty, když se dozvěděl o porážce římských legií v Teutoburském lese, když už jsme se v jednom z dílů dozvěděli, jak málo stačilo, aby k ní vůbec nedošlo. Tak málo jako u všech ostatních dějinných milníků, např. bitvy u Actia. Ale historickým seriálům z produkce Netflixu hodlám rozhodně i dále věnovat pozornost. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím zde s většinou uživatelů nesouhlasit......Totiž na seriálu je vidět jednoznačně vyšší rozpočet v každém jednotlivém záběru, ať už se jedná o kostýmy, výpravu, masky atd. Za sebe jsem očekával daleko větší řezničinu, duel Římanů s Barbary mě v trailerech navnadil na skoro nonstop akci, která skončí až titulkami v závěrečném dílu. To jsem nedostal, ale i ty různé intriky a pletichaření měly ve výsledku něco do sebe. Vyloženě mě potěšila jedna věc, tím mám na mysli dabing. Římani mluvící latinou, Germáni němčinou...to člověk v dnešní tvorbě moc často nevídá, za to palec nahoru. Charakterově se seriál věnuje zejména vývoji Arminiovy postavy, tam si divák ten jeho přerod na konci prostě a jednoduše vychutná plnými doušky. A závěrečný díl je pastva pro oči, zde vygraduje celý příběh v onu nejslavnější bitvu v Teutoburském lese. Dalo by se zde vylepšit pár věcí, ať už zařadit do seriálu větší množství různých adrenalinovějších sekvencí či vyladit menší neduhy ve scénáři. Pokud bude druhá série a autoři se těchto kosmetických chybek vyvarují, tak se dost těším. První série za mě 7/10 ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Barbaři jsou průměrný seriál, který se celkem věrně opírá o známé historické události. Tedy jak je popsali římští historici. Pro mě byl největší problém s tím, že jsem si divoké Germány představoval úplně jinak. Většina vypadala jakoby přišli z bavorské hospůdky, kde se do začátku natáčení cpali würste und bier. Sám hlavní hrdina je obsazený celkem dobře, ale mnozí vypadají fakt změkčilé. To už jsou lépe obsazení představitelé Římanů. Scénář není úplně skvělý a moc mu nepomáhají ani slabší výkony některých herců. Navíc je v něm dost logických děr. Hudba i výprava jsou ucházející, i když vesnice Cherusků vypadá velmi lacině. Celý seriál čpí průměrností, ale na Němce dobrý a celkem zábavný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Během scény, kdy jde římský důstojník oznámit germánským žoldákům, že budou nasazeni v boji, má na sobě vůdce žoldáků roucho, které mu splývá přes rameno. Během celé scény se ale vlivem střihu několikrát změní, které rameno zůstává odhaleno. (kukkik)
  • Natáčanie seriálu prebiehalo na viacerých miestach v Maďarsku a trvalo od 12. augusta do 30. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Herci, ktorí v seriáli zobrazujú nemeckých kmeňových obyvateľov, hovoria modernou nemčinou. Seriál je však pozoruhodný tým, že dialóg medzi rímskymi postavami sa odohráva v klasickej latinčine. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama