Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (117)

venison 

všechny recenze uživatele

S01: Hodně zajímavá série, která je jistě zajímavá i pro nematky.. S příjemným nadhledem a mírným humorem provází peripetiemi matky samoživitelky, která na každém rohu musí bojovat s údělem osudu. Jediné pevné je její láska k dceři. Mladá matka, která sice (zatím žádnou facku nedostala), ale přesto je denodenně psychicky týraná svým alkoholickým přítelem se ocitá na ulici a musí bojovat s širým světem.. Nejen, že musí mít dost sil opustit vše známé, ale pod nohy jí navíc hází klacky sociální systém, zamětnavatel, klienti, kamarádi, excentrická matka, ctitel a často si nejvíc ubližuje sama svým jalovým rozhodnutím. I přes vážnost tématu se na to dívá velmi pohodlně. Příjemné překvapení. Trošku pragmatičtější a dospělejší verze Juno. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Miluju tyto dramatické napínáky. Pestrá směsice různorodých vztahů, předvídatelnost žádná a Nick Robinson ikdyž je o pouhé dva roky starší než já, tak prostě Pan herec. Po tomto seriálu mám okamžitě chuť, si s ním zopakovat seriál učitelka ať si opětovně zopakuju nejen jeho skvělé herectví, ale i jeho krásu. Jinak doufám že matkou samoživitelkou snad nikdy nebudu. Bojím se už i tak sama o sebe že dopadnu stejně jak toto mladé děvče a nemusím mít k tomu dceru. Pokud člověk není bohatý a nemá jisté zázemí plynou z toho pro psychiku dítěte velké problémy. Vystřídá řadu strýců, okruh lidí, domů, bytů a není to dobrý.. No, ale jelikož nebyl tento seriál nekonečný jako Ulice na TV Nova, tak mladá maminka našla trvalé zázemí na vysoké. Kde by se jí nemuselo taky dařit, ale tím příběh skončil. Ale samozřejmě u mě došlo i k dojetí. Ať žije Netflix! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, ktorý sa výborne naštartuje a tú dokonalosť so sebou nenesie celý čas, častokrát naserie, pohnútky a konanie niektorých postáv nepochopiteľné, ale stále púta. Je to výborná sonda do sociálnych vrstiev na americkom zapadákove, pretože nie, USA to nie je len Beverly Hills či New York, ale bežný človek, keď spadne do sociálnej diery, tak je v riti. Keďže je to netflixovina, tak samozrejme nápadne sú všetci alkoholici a tyrani tí neopálení, opálení sú zase výlučne pomáhači. A je tu zvláštny paradox. Hoci hlavnej postave strašne fandíte, zároveň vás totálne serie, ako nevyužije možnosti a rozhoduje sa presne opačne, ako by mala. No ale zas ešte viac serú iné postavy, takže vlastne to nejak vždy prehliadnete. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

I přesto že mě čtvrtá až sedmá epizoda této minisérie více nebavila než bavila, musím uznat, že své kvality jako celek rozhodně celá minisérie měla. Poslední dva díly a zejména pak předposlední díl navíc šel na dřeň téhle existenční sondy. I když jsem v prvních dílech prohlásil, že se jedná o takový seriálový Nomadland, tak právě v prostřední části se ukázala zbytečná roztahanost celé minisérie a určitě to celé šlo smrsknout na šest až sedm dílů. Pozitivní dojmy po konci ale převládají a ve finále jsem rád, že jsem Služce dal šanci. 80% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Podivně návyková věc, kterou si zprvu pustíte coby kulisu, jenom abyste o chvíli později zjistili, že jste o deset hodin starší. Nádherně natočený lidský drama, který žene kupředu parádní scénář, bezchybný herectví a pěknej soundtrack. Po všech sci-fi, horrorech, thrillerech a akcích člověk tak nějak zjistí, že prostě potřebuje vidět drama zakořeněný ve skutečnym světě. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)

Reklama

Reklama