Reklama

Reklama

Valentin McKee a Earl Batess pracují jako údržbáři v městečku o čtrnácti obyvatelích. Jednoho dne se rozhodnou odejít a vydají se na cestu přes poušť za vyhlídkou lepšího zaměstnání. Tam se setkají s Rhondou LeBeckovou, seismoložkou, která měří podzemní aktivitu. A ta právě nyní nevysvětlitelně stoupla. Po cestě najdou starého Edgara, který nehnutě sedí na sloupu elektrického vedení a nepochybně se tam před něčím schovává. Pak nacházejí mrtvoly svých spoluobčanů. To už není legrace, v kraji se děje něco záhadného. Val a Earl se vracejí do městečka. Z Changova obchodu se snaží zavolat do nejbližšího většího města, spojení ale nefunguje. Mezitím už zjistili, že je pronásledují podivní obrovití červi, kterým z otevřené tlamy vylézají chapadla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice usmál, ale celkově se jedná o dosti nudnou a žalostnou podívanou. Parta nesympatických vidláků vzdoruje přerostlým červům. Oceňuji, že snímek je přeci jen trošku originální. Na druhou stranu není příliš zajímavý. Béčková jednohubka. Nic víc nečekejte a nejspíš nebudete zklamaní. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Městečko Perfection se probouzí do nového dne. Půda v okolí se pozvolna začíná zachvívat. Seizmoložce Rhondě náhle vykazují přístroje pozoruhodně silnou aktivitu. A Val s Earlem (devět řemesel - desátá bída, ale s úsměvem jde všechno snáz) začínají tušit nějakou mrzutou nepříjemnost, jen ještě neví kde se vyklube na povrch... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ron Underwood chcel zrejme nakrútiť film ako Roger Corman a to sa mu dokonale podarilo. Skôr ako o horor a komédiu ide o neo-western, kde namiesto pištoľníkov útočia podzemné monštrá. No a tie asi najviac pripomenú päťdesiatky, keďže osemdesiatky boli omnoho krvavejšie. Ako komédia je to priemerné, ako horor málo drastické, takže na mňa osobne najviac zapôsobila práve tá westernová atmosféra. Že ide o absolútne zbytočný a vo svojej dobe zameniteľný film asi netreba pripomínať, to si zrejme uvedomujú aj jeho fanúšikovia. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film. Aj ked som dost proti kombinacii horor/komedia, ak to natoci ale reziser Ron Underwood a ako hlavnych hercov obsadi vyborneho Bacona a Warda, tak je to OK. Rovnako, ako OK je to vtedy, ked horor zmixuje s komedialnymi prvkami napriklad Peter Jackson /Bad Taste, Braindead ...../. Chvalim vyborne dialogy, zaujimave cervy, miestami az strasidelnu atmosferu a nechybaju ani akcne sceny. 83 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Filmy ako tento sa zvyčajne točia okolo hlúpych ľudí, ktorí robia hlúpe veci, len aby zvýšili počet tiel. Postavy reagujú vierohodne a robia chytré veci, aby sa pokúsili uniknúť alebo zabiť nebezpečné stvorenia. Ale aj stvorenia sú dosť inteligentné a nie sú to iba bezduché stravovacie automaty bez mozgu. 6/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, v ktorej  sa prepadne auto do piesku mala byť pôvodne dlhšia. Bibi Besch mala vykopnúť predné okno, vyliezť na kapotu a potom mala byť pohltená pieskom. Nastali však komplikácie s efektmi a keďže sa pomaly rozvidnievalo, nebolo už času natočiť scénu týmto spôsobom. (beso74)
  • Podľa materiálu od Sci-Fi Channel, vedecké meno graboidov je Caederus mexicana. (beso74)
  • Val prehral s Earlom hru papier/kameň/nožnice trikrát zo štyroch pokusov. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Další celovečerák podle seriálu

Další celovečerák podle seriálu

07.07.2009

U nás jsme jej nikdy kdovíjak neznali, ale „na západě“ platil v 80. letech za jeden z nejpopulárnějších policejních seriálů. T. J. Hooker. Když zalovíte v paměti, možná se vám vybaví úvodní scéna z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno