Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Od druhého dílu jsem měl velká očekávání. Zatímco první díl čerpal z tradičního námětu časové smyčky, druhý šel naplno do toho rizika ukázat originální fantasy svět run Lukáše Daniela Paříka a, pokud možno, zaujmout a nezklamat. No a to se mu, podle mě, výsostně podařilo. Fantasy mám rád a proto si tady toho tak cením. Tvůrci tu totiž dokázali posunout pomyslný český most mezi pohádkou a fantasy a stočit ho právě více k těm fantasy motivům, na které tu ještě do nedávna málo kdo slyšel. V knihách budiž, tam je to tradice, ale v kinematografii (a ještě v té české) se fantasy námět zasekl někde hluboko v éře komunismu. Nicméně tento film to dokázal a oživil zapomenuté. Nabídl originální prostředí, které má na to, aby se stalo kultem. Svět alchymistů a run tu působí velice zajímavě, herci jsou výborní (Simona Zmrzlá opět ďábelsky úchvatná), hudba opět fantasticky epická a celé to má takový nádech něčeho natolik jedinečného na naše poměry, že se k tomu, ostatně jako k prvnímu dílu, budu velice rád opakovaně vracet. Plus dávám palec nahoru za ten nápad s hospodou, pivem a Divokým Billem! :-) ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Princezny zakleté v čase ukazuje, že jednička rozhodně nebyla náhodou a slova o svěžím větru v rámci českých pohádek jsou nadále na místě. Amélie jako hlavní postava sice trochu vyřadí ze hry Ellenu s Janem, na druhou stranu i díky tomu nepůsobí pokračování jako nastavovaná kaše. Objeví se pár nových postav včetně záporáka, žádná z nich však není extra výrazná – s hlavním zlosynem se alespoň pojí celkem zajímavý zvrat. Navenek se film opravdu tváří jako pohádka, což potvrzuje především typický humor, který je však nenásilný, vtípky většinou pobaví a speciálně dua Písařík-Ouvín je tak akorát, aby nezačalo být otravné. Jinak ale snímek svou výpravností inklinuje spíš k žánru fantasy a bere si velkou inspiraci v zahraniční tvorbě. Velkolepější začátek působí trošku zdlouhavě a možná až moc popisně. Ve chvíli, kdy se děj přesune do alchymistického města, se nicméně přejde zpět ke komornosti, která Princezně sluší víc. Samotný závěr je docela narychlo vybudovaný, ale ve své podstatě povedený i emotivní. Nebál bych se zkrátit stopáž a klidně vyřadit nějaké souboje, které se po čase začaly opakovat.  Ovšem chápu, že tvůrci chtěli ukázat, jak skvěle umí pracovat s vizuálními efekty. Ty totiž působí až překvapivě dobře. Pochválit musím i soundtrack, který je většinu času výborný a hlavně výrazný. Když se k tomu přidá sympatické herecké obsazení, tak se i napodruhé jedná o hodně příjemnou záležitost. Více takových projektů. 7/10 ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Mnohem lacinější a scenáristicky nevyvážené. To je škoda. Bere to snad každý prvek z nějaké úspěšné fantasy a snaží se z toho poskládat myšmaš, který má ohromit. Největší mínus je Křenková, ta totiž neumí vůbec hrát. V prvním díle, kde přicmrndávala, to tolik nevadilo. Teď to mlátí do očí, protože Segal je proti ní bůh emocí a herectví. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Tak to ne. Ještě že jsem nešla do kina. Totální vykrádačka Harryho Pottera. Tady snad nic originálního nebylo. (obrňování hradu, ulice plná magických obchodů - Příčná Ulice, dokonce i ten efekt příletu těch záporáků vypadal jako okopírované přemisťování smrtijedů). A to pominu smysluplnost děje, od začátku bylo jasné, kdo je tady záporák. Stejně tak kdy se Amélii podaří vrátit čas. 2* dávám pouze za hudbu a Elišku Křenkovou. Duo Písařík + ten malej bylo šílený. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Hodně se mi líbila už jednička, a dvojka byla stejně skvělá. Chvílema jsem si musela připomínat, že je to pohádka a že to tedy skončí určitým způsobem, tak to připomínalo napínavý fantasy film. Ani mi nevadila délka, nebyla tam hluchá místa. Za jediné mínus považuju naprosto trapné fórky těch jejich strážců. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Během závěrečné bitvy je poznat, že některé záběry jsou točené během hluboké noci a některé k ránu (například v jednom záběru je obloha tmavě fialovomodrá a o chvíli později je obloha úplně černá). (Krocka)
  • Na více než 740 VFX záběrech pracovalo 34 lidí v QQ studiu Ostrava po dobu 7 měsíců. (Deqwert)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama